reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Ja lezałam od 26tc. Mam nadzieje ze sytuacja się wcześniej nie powtórzy, bo przy Szymku nie wyleże. Z 16listopada jest :)

Współczuje wszystkim pracującym. Dolegliwości początkowe są okropne. Ja wczoraj nie mogłam patrzeć na jedzenie i przez cały dzień zjadłam talerz rosołu i dwa ciasteczka. Dzisiaj dopiero wstałam z łóżka. Syn skakał po mnie, jeździł autkami a ja jednym okiem spałam :/
No to Zosia z 18 😁 ja niestety też mogłabym jeść wszystko i w każdej ilości...

reklama
a ja kolejny raz zero dolegliwości. Na początku zeszłego tygodnia miałam mdłości, odbijało mi się a teraz weekend spokój. I jak zwykle myśli, że może już po wszystkim. A jeść mogę wszystko niestety, nie ogranicza mnie nic i to nie wróży dobrze mojej wadze. 😕
Nie martw się, u mnie te natrętne myśli to standard. Mnie to nawet piersi już nie bolą ale jak tak będziemy sobie wkręcały to zbzikujemy. Mój jedyny objaw ostatnich dni to ból brzucha jak na miesiączkę (jutro powinnam dostać kolejną miesiączkę więc może to dlatego?). Głowa do góry, na pewno wszystko jest ok 😘

Nie martw się, u mnie te natrętne myśli to standard. Mnie to nawet piersi już nie bolą ale jak tak będziemy sobie wkręcały to zbzikujemy. Mój jedyny objaw ostatnich dni to ból brzucha jak na miesiączkę (jutro powinnam dostać kolejną miesiączkę więc może to dlatego?). Głowa do góry, na pewno wszystko jest ok 😘

Cześć, to moja pierwsza ciąża, więc w ogóle nie wiedziałam czego się spodziewać. Mam praktycznie zero objawów. Trochę zmęczenia i wzdęcia. Robiłam test już dwa razy, bo cały czas boję się, że to musi być pomyłka, bo czuję się zupełnie normalnie. Dobrze wiedzieć, że nie jestem sama :)

a ja kolejny raz zero dolegliwości. Na początku zeszłego tygodnia miałam mdłości, odbijało mi się a teraz weekend spokój. I jak zwykle myśli, że może już po wszystkim. A jeść mogę wszystko niestety, nie ogranicza mnie nic i to nie wróży dobrze mojej wadze. 😕
Cześć, to moja pierwsza ciąża, więc w ogóle nie wiedziałam czego się spodziewać. Mam praktycznie zero objawów. Trochę zmęczenia i wzdęcia. Robiłam test już dwa razy, bo cały czas boję się, że to musi być pomyłka, bo czuję się zupełnie normalnie. Dobrze wiedzieć, że nie jestem sama :)

Hej też uzywam luteiny i rano przy aplikowaniu też coś nie tak i chyba se tam tym aplikatorem musiałam po ściance przejechać i też miałam jednorazowa brązowa plamkę na wkładce obserwowałam się bo to było w środę i potem, czysto, poczytałam ulotkę i tam, piszę że kobiety w ciąży powinny nie używać aplikatora tylko palcem wkładać i od tamtej pory używam palca i nie mam takich sytuacji :)
W 1 ciąży mialam taka sytuację ze aplikatorem podrażniła przestraszyłam sie pojechałam na ip wszystko bylo ok a ja wlasnie na ulotce przeczytałam ze w ciazy lepiej aplikatora nie uzywac:) i wkladam palcem

Dziewczyny pochwalilam sie, od wczoraj mdlisci ale do zniesienia, zapachy nie do zniesienia i zgaga eh mam nadzieje ze szybko to przejdzie 😁 cisnienie 86/54 a kawy nie moge przelknac :)

Hello,
Ja dziś pierwszy dzień pracy po urlopie, na szczęście zdalnie, także nie jest źle :)
Odkryłam już jak sobie radzić z mdlosciami, które zazwyczaj łącza się razem z głodem - wystarczy że zjem banana albo krakersy i jak ręka odjął :) dzisiaj nawet w ciągu nocy zjadłam dwa banany co 3 h bo mnie dopadły mdłości 🤣
Poza tym dalej mam wyczulony smak i węch - wszystko mi śmierdzi 🤦🏻‍♀️ Kiedyś zanim zaszłam w ciąże myślałam, że to są jakieś wymysły ale już się przekonałam, że tak nie jest 😂
Życzę wszystkim mamuśkom przyjemnego dnia w jak najlepszym samopoczuciu 😘

Ostatnia edycja:
W 1 ciąży mialam taka sytuację ze aplikatorem podrażniła przestraszyłam sie pojechałam na ip wszystko bylo ok a ja wlasnie na ulotce przeczytałam ze w ciazy lepiej aplikatora nie uzywac:) i wkladam palcem

Dziewczyny pochwalilam sie, od wczoraj mdlisci ale do zniesienia, zapachy nie do zniesienia i zgaga eh mam nadzieje ze szybko to przejdzie 😁 cisnienie 86/54 a kawy nie moge przelknac :)
O matko, ja ostatnio miałam 95/55, byłam blada jak ściana i sie prawie przewracałam. Ale zmusilam sie wtedy na kawe i baaardzo mi pomogła!😉

Wiecie nie miałam żadnych objawów i bylo dobrze, od dwoch dni mam mdłości i zapachy i nagle przeszły a mnie już biera jakies czarne mysli 🤣🤣🤣 rozumiem Was dziewczyny ktore świruja na zanik objawow 😁 lepiej nie miec wcale i spokoj 😁😁
Wiecie bede miala prenatalne przed moimi 30 urodzinami, chce zrobic male przyjęcie na 15 osob i tak mysle ze jesli będzie widac plec a moze bedzie poniewaz w 12 tyg dowiedziałam sie ze bedzie synek i lekarz powiedzial ze nie ma mowy o pomylce to poproszę lekarza zeby mi nie mowil tylko mezowi, a w dniu urodzin chcialabym sie dowiedzieć jakies balony w pudelku niebieskie lub rozowe czy cos w tym stylu😁 to byłby fajny prezent😁

reklama
Dziewczyny mam banie.. umowilam sie na wizytę 03.09 babka powiedziała ze okej bo to bedzie juz 7 tydzień ale teraz z mojej aplikacji wynika ze to bedzie 6 tydzień (OM 18.07) ? Wiec juz sama nie wiem 🤦🏻‍♀️ myślicie przekładać wizytę na tydzień pozniej ?
dokładnie mam tak samo 3 będzie 6 tydz wiec idę 8,10 jutro mam dzwonić w który dzień ☺️ a ze ty masz tak samo to zależy od ciebie co chcesz tam zobaczyć czy ze się rozwija czy ze ma serduszko 😉

Do góry