reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
W jakim wieku maluszek? Planujesz odstawić? Zauważyłaś zmiany w laktacji, jak zaszłas w ciążę? U mnie mało mleka i bolące brodawki niestety, chociaż były już meeega odwrażliwione
Córcia ma 11 miesięcy. Nie zauważyłam niczego niepokojącego, ale sutki są tak wrażliwe jak po porodzie. Smaruję kremem z Ziaji dla karmiących. Inne nie były skuteczne w moim przypadku.
Odstawić póki co nie planuję. Jeśli coś będzie się działo złego to to zrobię. Zosia piję też czasem mm z bboxa jak mamusia idzie w miasto 😁 specjalnie przytyłam na tą ciążę, bo w poprzednich wymiotowałam po kilka razy dziennie przez pół roku.
Zaszłam w pierwszym cyklu starań. Cykl monitorowany ze względu właśnie na laktacje. A wcześniej przez chyba 4 miesiące sprawdzałam czy w ogóle owuluję. Zdążyły się nawet 2 w 1 cyklu 🙈 mam 38 lat, więc pewnie dlatego 😅

Córcia ma 11 miesięcy. Nie zauważyłam niczego niepokojącego, ale sutki są tak wrażliwe jak po porodzie. Smaruję kremem z Ziaji dla karmiących. Inne nie były skuteczne w moim przypadku.
Odstawić póki co nie planuję. Jeśli coś będzie się działo złego to to zrobię. Zosia piję też czasem mm z bboxa jak mamusia idzie w miasto 😁 specjalnie przytyłam na tą ciążę, bo w poprzednich wymiotowałam po kilka razy dziennie przez pół roku.
Zaszłam w pierwszym cyklu starań. Cykl monitorowany ze względu właśnie na laktacje. A wcześniej przez chyba 4 miesiące sprawdzałam czy w ogóle owuluję. Zdążyły się nawet 2 w 1 cyklu 🙈 mam 38 lat, więc pewnie dlatego 😅
O, u mnie też Zosia, tylko już ponad 1,5 roku ;) a już wiesz, czy to może nie bliźniaki dwujajowe? 😅 ja pewnie będę musiała odstawić, ze względu na incydent skracającej szyjki w pierwszej ciąży

O, u mnie też Zosia, tylko już ponad 1,5 roku ;) a już wiesz, czy to może nie bliźniaki dwujajowe? 😅 ja pewnie będę musiała odstawić, ze względu na incydent skracającej szyjki w pierwszej ciąży

Marzy nam się duża rodzina. Mam już dwoje dzieci ❤️
Bardzo bym się ucieszyła, ale nie sądzę, żebym była w ciąży z bliźniętami. Jutro mam wizytę. Będę szczęśliwa widząc przynajmniej jedną kruszynę. A przeszczesliwa jak usłyszę.

To, że w pierwszej szyjka się skracała wcale nie oznacza, że w kolejnych tak będzie. Faktem jest, że podczas karmienia macica delikatnie się kurczy co może wpływać na długość szyjki. Ale bądźmy dobrej myśli 😊

reklama
Do góry