reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Mdłości to już moje drugie imię :/ na szczescie na razie tylko na mdlosciach się kończy... Normalnie i ze smakiem potrafię zjeść tylko śniadanie :( woda i cola nie pomagają. Mam złe doświadczenia z imbirem z poprzedniej ciąży.... dosadnie mowiac zygalam po nim jak kot :/
Muszę kupić migdały, wtedy pomagały i przegryzalam je w zasadzie do końca. Teraz próbowałam zastąpić je słonecznikiem bo miałam pod ręka... ale to nie to :(
Totalnie odpycha mnie od jedzenia... masakra

A niech mamy które juz rodzily i mialy mdłości podpowiedza do kiedy można sie ich spodziewać? Mnie męczą juz poltora tygodnia i nie chce ani dnia dłużej :( na mysl o kilku tygodniach mi slabo...:(
Ja niestety nie pociesze - pierwsza ciąża mdłości i wymioty do ok 16 tygodnia....., Druga ciąża znów powtórka ..... Aktualnie trzecia i też już mam dość a mdłości i wymioty towarzyszą mi na razie tydzień ....

Dziewczyny mi już weszła faza na planowanie pokoiku i wszystkich dodatków, 😅wgl juz bym chciała pierwszy trymestr mieć za sobą 🙈M P Ty chyba tez pp cesarce i to nie cały rok o ile dobrze pamiętam? 🙂ja ostatnio czułam takie jakby ciągnięcie pod blizną to pewnie od macicy ale ciekawe co będzie jak brzuc będzie duży

No mnie na szczęście aż tak nie odpycha, jestem w stanie w miare normalnie posiłki zjeść ale niestety z rozsądku a nie z przyjemnościa jak kiedys :(

A niech mamy które juz rodzily i mialy mdłości podpowiedza do kiedy można sie ich spodziewać? Mnie męczą juz poltora tygodnia i nie chce ani dnia dłużej :( na mysl o kilku tygodniach mi slabo...:(
Ja mialam.od 6 tyg każdy mówił po 12 tyg miną. .nie minęły trzymały do 5 miesiąca, poza tym miałam mdłości na zmianę z bliskimi spotkaniami z wc, zanim wstałam zawsze pod ręką woda i herbatnik czy suchy chleb żeby coś przegryzc na leżąco jak gdzieś jechałam to przez drogę migdały aa i miałam też tabletki Prevomit ale to wszystko mało pomagało 🙈ale ja to może taki ewenement, życzę żeby szybko przeszły 🤗

reklama
Do góry