reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Nie przejmuj się :) cały ten covid mega rozdmuchany jest.... Ile ludzi obok tego wszystkiego umiera na raka zawaly itp. bo przez covid nie otrzymali pomocy na czas? Czemu o tym się nie mówi? A przecież ponad 90% zakażonych przechodzi bez objawów.
Ja na początku też się zestresowałam ale bardziej tym że odbiera się ojcu mojego dziecka szansę zbliżenia się do nienarodzonego potomka poprzez towarzyszenie mi na wizytach a co gorsza obecności przy porodzie ....

Co do covid to nawet ci co umarli Np przez raka to i tak zaliczaja do umieralności na koronę.... Albo umierają bo są już mega schorowani na łożu śmierci a tylko im się covid przyplątał No i też zaliczaja do osób które umarły przez koronę..... Moj sąsiad miał koronę i kwarantanne i po tym wszystkim jego żona sobie zrobiła badania na przeciwciała bo też na kwarantannie musiała być bo Maz bezobjawowa koronę miał i co wyszło że ona tego wogole nie miała.... I to nie jedyna osoba która znam ktora miała koronę bezobjawowa a rodzinę przebadali i robili przeciwciała i oni wogole tego nie mieli więc jak to, jest z tym zarazaniem??

reklama
Dziewczyny na szybko melduje, że jestem po wizycie. Wszytsko jest ok, dziecko jest takie jak być powinno w tym czasie, ma 15mm. Serduszko bije. Zanik objawow w tym czasie jest normalny, nie musicie się stresować :-) teraz mam się umówić na 18 albo 21 na usg w 12 tyg
Gratulacje! Super, że udana wizyta :)

Beta z tydzień temu z poniedziałku 848 a beta z wczoraj 11874, lekarz kazał mi powtórzyć betę więc to zrobilam , myślicie że jest wszystko ok jeśli chodzi o przyrost? Tydzień temu na wizycie gdy beta wynosiła wtedy koło 1000(bo w poniedziałek było 848) było widać mały pęcherzyk ciążowy ale bez zarodka , powiedzcie dziewczyny które są już dalej kiedy widać już zarodek i kiedy serduszko? Ale tak mnie więcej gdyż wiem że jazda ciąża inna 🙈🙈
Bardzo ładna beta, ja widzialam zarodek i serduszko przy becie koło 30tys i wiek ciąży obliczył mi wtedy na 5t+6d, tylko, że u mnie to była ciąża bliźniacza, dlatego takie duże wartości bety, ale tak jak napisałaś każda ciąża jest inna 😉

Bardzo ładna beta, ja widzialam zarodek i serduszko przy becie koło 30tys i wiek ciąży obliczył mi wtedy na 5t+6d, tylko, że u mnie to była ciąża bliźniacza, dlatego takie duże wartości bety, ale tak jak napisałaś każda ciąża jest inna 😉
Bo wizytę na NFZ mam dopiero 9 września i się zastanawiam czy nie iść wcześniej zobaczyć czy coś już widać ,bo tydzień temu sam pęcherzyk byl🙈 ale z drugiej strony może rzeczywiście lepiej się uzbroić w cierpliwość :p

Jak ja rodziłam w 2012 i 2014 SN to i Maz był ze mną w pokoju takim oczekując pełnego rozwarcia i na porodówce a potem w sali, jedzenie nawet dobre było, Tera nie wiem jakie jest. Pokoje mamy 2osobowe ale jedna łazienka jest na dwa pokoje więc na 4" osoby . Na opiekę nie mogłam narzekać No naprawdę fajne położne itd w środę za tydzień mam wizytę będzie to 8+3 więc moze gin będzie coś gadał o prenatalnych.

Bo wizytę na NFZ mam dopiero 9 września i się zastanawiam czy nie iść wcześniej zobaczyć czy coś już widać ,bo tydzień temu sam pęcherzyk byl🙈 ale z drugiej strony może rzeczywiście lepiej się uzbroić w cierpliwość :p
wiesz co przy takich dużych wartościach beta już tak szybko nie rośnie jak na początku, więc może lepiej zaczekać do tej wizyty 9 września, tymbardziej, że już wiesz, że pęcherzyki jest tam gdzie być powinien 😉😊🤗

reklama
Jak ja rodziłam w 2012 i 2014 SN to i Maz był ze mną w pokoju takim oczekując pełnego rozwarcia i na porodówce a potem w sali, jedzenie nawet dobre było, Tera nie wiem jakie jest. Pokoje mamy 2osobowe ale jedna łazienka jest na dwa pokoje więc na 4" osoby . Na opiekę nie mogłam narzekać No naprawdę fajne położne itd w środę za tydzień mam wizytę będzie to 8+3 więc moze gin będzie coś gadał o prenatalnych.
Jak SN to mąż może być jeśli już jest rozwarcie lekkie i jesteś na sali porodwej i przy porodzie oczywiście też może wtedy być, ale przy cesarce nie, bo na sale operacyjną nie wpuszczają mężów i na sale przedporodową gdzie podlaczaja pod KTG też nie...tak przynajmniej jest w Poznaniu

Do góry