reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Nie przejmuj się :) cały ten covid mega rozdmuchany jest.... Ile ludzi obok tego wszystkiego umiera na raka zawaly itp. bo przez covid nie otrzymali pomocy na czas? Czemu o tym się nie mówi? A przecież ponad 90% zakażonych przechodzi bez objawów.
Ja na początku też się zestresowałam ale bardziej tym że odbiera się ojcu mojego dziecka szansę zbliżenia się do nienarodzonego potomka poprzez towarzyszenie mi na wizytach a co gorsza obecności przy porodzie ....

Co do covid to nawet ci co umarli Np przez raka to i tak zaliczaja do umieralności na koronę.... Albo umierają bo są już mega schorowani na łożu śmierci a tylko im się covid przyplątał No i też zaliczaja do osób które umarły przez koronę..... Moj sąsiad miał koronę i kwarantanne i po tym wszystkim jego żona sobie zrobiła badania na przeciwciała bo też na kwarantannie musiała być bo Maz bezobjawowa koronę miał i co wyszło że ona tego wogole nie miała.... I to nie jedyna osoba która znam ktora miała koronę bezobjawowa a rodzinę przebadali i robili przeciwciała i oni wogole tego nie mieli więc jak to, jest z tym zarazaniem??

reklama
Dziewczyny na szybko melduje, że jestem po wizycie. Wszytsko jest ok, dziecko jest takie jak być powinno w tym czasie, ma 15mm. Serduszko bije. Zanik objawow w tym czasie jest normalny, nie musicie się stresować :-) teraz mam się umówić na 18 albo 21 na usg w 12 tyg
Gratulacje! Super, że udana wizyta :)

Beta z tydzień temu z poniedziałku 848 a beta z wczoraj 11874, lekarz kazał mi powtórzyć betę więc to zrobilam , myślicie że jest wszystko ok jeśli chodzi o przyrost? Tydzień temu na wizycie gdy beta wynosiła wtedy koło 1000(bo w poniedziałek było 848) było widać mały pęcherzyk ciążowy ale bez zarodka , powiedzcie dziewczyny które są już dalej kiedy widać już zarodek i kiedy serduszko? Ale tak mnie więcej gdyż wiem że jazda ciąża inna 🙈🙈
Bardzo ładna beta, ja widzialam zarodek i serduszko przy becie koło 30tys i wiek ciąży obliczył mi wtedy na 5t+6d, tylko, że u mnie to była ciąża bliźniacza, dlatego takie duże wartości bety, ale tak jak napisałaś każda ciąża jest inna 😉

Bardzo ładna beta, ja widzialam zarodek i serduszko przy becie koło 30tys i wiek ciąży obliczył mi wtedy na 5t+6d, tylko, że u mnie to była ciąża bliźniacza, dlatego takie duże wartości bety, ale tak jak napisałaś każda ciąża jest inna 😉
Bo wizytę na NFZ mam dopiero 9 września i się zastanawiam czy nie iść wcześniej zobaczyć czy coś już widać ,bo tydzień temu sam pęcherzyk byl🙈 ale z drugiej strony może rzeczywiście lepiej się uzbroić w cierpliwość :p

Jak ja rodziłam w 2012 i 2014 SN to i Maz był ze mną w pokoju takim oczekując pełnego rozwarcia i na porodówce a potem w sali, jedzenie nawet dobre było, Tera nie wiem jakie jest. Pokoje mamy 2osobowe ale jedna łazienka jest na dwa pokoje więc na 4" osoby . Na opiekę nie mogłam narzekać No naprawdę fajne położne itd w środę za tydzień mam wizytę będzie to 8+3 więc moze gin będzie coś gadał o prenatalnych.

Bo wizytę na NFZ mam dopiero 9 września i się zastanawiam czy nie iść wcześniej zobaczyć czy coś już widać ,bo tydzień temu sam pęcherzyk byl🙈 ale z drugiej strony może rzeczywiście lepiej się uzbroić w cierpliwość :p
wiesz co przy takich dużych wartościach beta już tak szybko nie rośnie jak na początku, więc może lepiej zaczekać do tej wizyty 9 września, tymbardziej, że już wiesz, że pęcherzyki jest tam gdzie być powinien 😉😊🤗

reklama
Jak ja rodziłam w 2012 i 2014 SN to i Maz był ze mną w pokoju takim oczekując pełnego rozwarcia i na porodówce a potem w sali, jedzenie nawet dobre było, Tera nie wiem jakie jest. Pokoje mamy 2osobowe ale jedna łazienka jest na dwa pokoje więc na 4" osoby . Na opiekę nie mogłam narzekać No naprawdę fajne położne itd w środę za tydzień mam wizytę będzie to 8+3 więc moze gin będzie coś gadał o prenatalnych.
Jak SN to mąż może być jeśli już jest rozwarcie lekkie i jesteś na sali porodwej i przy porodzie oczywiście też może wtedy być, ale przy cesarce nie, bo na sale operacyjną nie wpuszczają mężów i na sale przedporodową gdzie podlaczaja pod KTG też nie...tak przynajmniej jest w Poznaniu

Do góry