reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

No ja jestem czarownicą jak widać [emoji85][emoji33][emoji23]
Dokładnie to miały na celu moje słowa i to prawda, że jestem bezpośrednia, nie umiem być słodko-pierdząca, nic na to nie poradzę...wtedy kilka osób mnie poparło, więc nie tylko ja uważałam, że czarnamama za bardzo panikuje i świruje, a że normalnie jak się do niej mówiło nie docierało to myślałam, że taki wstrząs coś da...jak widać nie dał nic, a ja jej wywołałam słowami w wypowiedzi problemy z ciążą...dobrze wiedzieć, że m taki "dar"...
Co do usg to w Pl robią w pierwszym trymestrze tylko dopochwowo, dopiero prenatalne robione są przez powłoki brzuszne (12-13tc) i później już następne też przez brzuch [emoji13]
Mój na szczęście ładnie poszedł spać przed 21:00 i mam spokój :)
U mnie jest 21.05 i już jakiś czas śpi. Ona tak ma, musi pośpiewać przed spaniem :-D
Pamiętam jak kiedyś z nią walczyłam jak nie chciała spokojnie zasnąć aż w końcu doszłam do wniosku, że to bez sensu. Pozwoliłam jej się bawić i jak skończy zabawę, to miała iść spać. I to u nas się sprawdziło. Ja normalnie szlam wtedy poleżeć w wannie, a ona zasypiała sama. Złote dziecko ;-) tylko trzeba jej dać luz, wtedy jest wszystko po zgodzie. Zupełnie jak z mamusia ;-)

reklama
Jestem na komputerze, pozaznaczałam posty na które chciałabym odpowiedzieć, ale nie moge dodać cytatów, bo tam gdzie jest przycisk dodaj, wyświetlają mi się ustawienia ciasteczek. Ech :/

ja odnosze wrażenie, że M_P_90 jest po prostu bezpośrednia i mówi bez owijania w bawełnę czy ubierania w piękne słówka. Jestem tutaj od początku i nigdy wcześniej nie zauważyłam żeby z kimś miała kosę. Czarnamama nie słuchała nikogo, tylko w kółko mówiła jak bardzo się boi. Jeśli ciężarną coś boli, to powinna iśc do lekarza/szpitala gdziekolwiek gdzie dostanie pomoc. Spokojne słowa nie pomogły, M_P_90 powiedziała bardziej dosadnie, możliwe że chciała nią trochę wstrząsnąć "weź się kobieto ogarnij". Niektóre z nas potrzebują czasami takiego kopa, ale na koleżankę widać nic nie działa.
Siedziałam do tej pory cicho, ale w chwili kiedy czarnamama zaczęła obwiniać kogoś o to, że z jej ciążą może być coś nie tak, nie wytrzymałam. Nikt nie jest temu winny, a na pewno nie jakaś tak naprawdę obca osoba z forum. Czarownice mamy w XXI wieku czy co? Ogarnijcie się!

sechmet jak z synem. Co mu dolega?

gisiaczek trzymam mocno kciuki za pozytywne wieści. Trzymaj się i postaraj się wyluzować, dla Waszego dobra :*

kamiśka gratulacje :D

A tak swoją drogą to liczycie tygodnie ciąży tak jak lekarz czy "normalnie"? Serce zaczyna bić w 6 tygodniu czyli 5+1 czy 6+1?

Jest 20.40 a moje młodsze dziecię gra na organkach panie janie i spiewa ( a raczej krzyczy), ciekawe jak chętnie wstanie jutro rano :D kazałam jej zamknąc drzwi, bo już nie mogę :D

Czemu w Pl na tym etapie robi się tylko usg przezpochwowe? Ja jutro będę miała przez brzuch w 8+0. W poprzednich ciążach też byłam coś koło tego i tylko przez brzuch.
Masz własną rozrywkę i fajny koncert wieczorem. TV nie potrzebna 😄 .
Wiesz co my wszyscy przeziebieni byliśmy. Zaczęło nam przechodzić i został tylko taki kaszel jemu.. dzis z zaskoczenia 38.2 stopni.. no jak już gorączka to zasady teraz są, żeby zrobić test albo kwarantanna ...

Cześć dziewczyny,
Ja się nieśmiało witam, dzisiaj blada kreska na teście, ale miesiączkę powinnam dostać dopiero za 2dni.
Ogólnie mam już prawie 2 letnia coreczke, teraz w maju niestety poroniłam W 11tc, miesiączkę po poronieniu dostałam dopiero 9go lipca, ale dni płodne miałam dopiero na początku sierpnia :o 06.08 miałam dodatni test owulacyjny a zbliżenia były 5go i 7go :)
Licząc termin tak jakby do zapłodnienia doszło 7go to termin mam na 30.04 :) z miesiączki to 16.04, wiec ciąża pewnie będzie 2tyg młodsza.
Jutro idę zrobić betę z krwi :) mam nadzieje, ze ta ciąża skończy się lepiej niż poprzednia...
Cześć, Witaj w naszym ogromnym gronie :)

U mnie jest 21.05 i już jakiś czas śpi. Ona tak ma, musi pośpiewać przed spaniem :-D
Pamiętam jak kiedyś z nią walczyłam jak nie chciała spokojnie zasnąć aż w końcu doszłam do wniosku, że to bez sensu. Pozwoliłam jej się bawić i jak skończy zabawę, to miała iść spać. I to u nas się sprawdziło. Ja normalnie szlam wtedy poleżeć w wannie, a ona zasypiała sama. Złote dziecko ;-) tylko trzeba jej dać luz, wtedy jest wszystko po zgodzie. Zupełnie jak z mamusia ;-)
Hahaha mój syn ma tak samo, on się strasznie wierci jeszcze przed snem, wstaje, siada, kula się, bawi maskotkami i też z nim na początku walczyliśmy i wychodziliśmy i na siłę kładliśmy go spać i szczerze, przynosiło to odwrotny skutek, więc teraz dostaje butle, żegnamy się z nim i wychodzimy i on sobie tam robi co chce aż sam zaśnie, wg nie interweniujemy 😁😁😁 i teraz to on szybciej zasypia niż wtedy jak go na siłe kładliśmy i przysypia n całe noce 😊😊😊🤗

O matko to czemu masz na 100%a nie na refundacje? Wtedy jest po jakos 5-7zl! No fakt nie 200mg ale lepiej wziac 2x po 100, pozatym dziewczyny biorace progesteron badalyscie wgl jego poziom? Czy macie niedobory?
Nie chodzę do lekarza na NFZ i zalecam się do tego co mówi lekarz, prowadził mnie do zabiegu i teraz i od razu po pozytywnym wyniku zalecił mi 200 codziennie. Nie pamiętam czy robiłam ten wynik, bo na badaniach krwi w czerwcu miałam 28 oznaczeń ( chyba z 5 probowek mi pobrali)więc pewnie to też.

Masz własną rozrywkę i fajny koncert wieczorem. TV nie potrzebna 😄 .
Wiesz co my wszyscy przeziebieni byliśmy. Zaczęło nam przechodzić i został tylko taki kaszel jemu.. dzis z zaskoczenia 38.2 stopni.. no jak już gorączka to zasady teraz są, żeby zrobić test albo kwarantanna ...

Cześć, Witaj w naszym ogromnym gronie :)
To dobrze, że w Pl tak nie ma, bo mój mały ostatnio się nabawił wirusa 3dniówki, gorączka 39, zero apetytu, apatyczny no jednym słowem masakra i już się bałam, że jak zadzwonię do poradni to zaraz, że covid i testy, kwarantanna itd...ale nie, kazała dawać leki na zmianę Nurofen z Pedicetamolem co 4h, robić zimne okłady i dużo picia dawać, a moja mama doradziła jeszcze kąpiele w chłodnej wodzie...3 dni i po gorączce tylko wysypkę teraz delikatną ma, ale tak właśnie się objawia ta choroba, a do tego okazało się, że jednocześnie jeszcze ząbki mu wychodziły 🙈🙈😳

Ktora z przyszłych mam cierpi na bezsennosc? :D wstaje przed 5 albo o 5 i koniec spania 🤭🤭🤭 jeszcze ciemno na dworze a ja sie przewracam z boku na bok 🤣
A ja poszłam późno spać po północy i co od 04:00 nie śpię. Wymyślam strój na czwarkową firmowa imprezę i głodna się zrobiłam 😂🍞🥗🌮🧀🍅.
A od 09:00 laptop w salonie zaprasza do pracy (pracuje zdalnie) i wtedy w pracy 😴😴😴

A ja poszłam późno spać po północy i co od 04:00 nie śpię. Wymyślam strój na czwarkową firmowa imprezę i głodna się zrobiłam 😂🍞🥗🌮🧀🍅.
A od 09:00 laptop w salonie zaprasza do pracy (pracuje zdalnie) i wtedy w pracy 😴😴😴
Hehhe ja mam kryzys o 13 ale cale szczęście ze mój syn jeszvze chodzi na drzemki to mogę z nim drzemnac tylko gorzej bo kawy mi nie daje pic 🤣🤭 i tak codziennie przymierzam sie do picia wypije 2 krople i oddaje mezowi 😀

reklama
Hehhe ja mam kryzys o 13 ale cale szczęście ze mój syn jeszvze chodzi na drzemki to mogę z nim drzemnac tylko gorzej bo kawy mi nie daje pic 🤣🤭 i tak codziennie przymierzam sie do picia wypije 2 krople i oddaje mezowi 😀
Ja siedzę sama w mieszkaniu, mąż w pracy, cicho, zimno mi zwykle, przygotuje raport i głowa mi opada...no chyba że zgłodnieję 😄 to spędzam czas w kuchni. Kawy nie tykam wyobrażenie jej smaku mnie odrzuca (fanka kawy!).
No i juz 06:00 snu nie ma 😱 ale bliżej śniadania 😁!

Do góry