reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Bywasz bardzo mocna w swoich słowach więc licz się z odpowiedzią sprawiającą przykrość. A dodatkowo jeśli koleżanka naprawdę usłyszała złe wieści, to swój post napisała pod wpływem emocji.
sorry, ale nie mamy po 15lat tylko +20 albo +30, więc wybacz, ale nie będę się zastanawiać,czy wykrzyknik na końcu zdania sprawi, że ktoś po nocach nie będzie spał...to jest przedszkole, czy forum dorosłych kobiet??
Odpowiedź sprawiająca przykrość, a zrzucenie winy za problemy z ciążą na kogoś i do tego wciskanie kitu, że jej życzyłam poronienia to ogromna różnica nie uważasz??

reklama
Bywasz bardzo mocna w swoich słowach więc licz się z odpowiedzią sprawiającą przykrość. A dodatkowo jeśli koleżanka naprawdę usłyszała złe wieści, to swój post napisała pod wpływem emocji.
Uważam dokładnie tak samo. Jesteś bardzo krytyczna, ok- masz już dziecko, masz doświadczenie większe od pierworódek ale nie jesteś wyznacznikiem wiedzy (chyba, że jesteś ginekologiem/położna itp. to ok) i nie tobie decydować kto z jakim progiem bólu i wiedza ma prawo zachodzić w ciążę a kto nie. Twój komentarz w jej kierunku, który wstawiła był conajmniej niestosowny i chamski. Biedronke też zaatakowałas, że pewnie jest za kp gdzie nigdzie tego nie napisała... Rozumiem, że też ci się zrobiło teraz przykro bo nikt przecież tak nie myśli a dziewczyna po złej diagnozie się zalamala ale hamuj swoje emocje albo realizuj je w życiu codziennym. Forum jest chyba od tego by wspierać a nie sobie dowalać.
Dziewczyny,
Warto czasem pomyśleć i może zmienić treść wiadomości przed naciśnięciem "odpowiedź" bo jesteśmy tu wszystkie by się wspierać i wymieniać doświadczeniem a nie się kłócić :)

Moja luteina 200 kosztuje 150 zł, więc np dla mnie to nie jest kilka groszy. :) Nie sprawdzałam, czy jest na liście bo mam spory zapas ale przed następnym wykupieniem recepty sprawdzę :)
Dla mnie też nie, ale luteina 200 nie jest bodajże obecnie refundowana (50 i 100 jest), więc jestem przekonana, że i tym razem nie wpadnie na tą listę

Dziewczyny na liście darmowych leków jest :”
Progesteron - tabletki podjęzykowe i dopochwowe”
Czyli pewnie możemy sie spodziewać, ze duphaston będzie płatny? Co o tym myślicie? Bo ostatecznie to nie progesteron tylko jakiestam sztuczne cos?

Dziewczyny na liście darmowych leków jest :”
Progesteron - tabletki podjęzykowe i dopochwowe”
Czyli pewnie możemy sie spodziewać, ze duphaston będzie płatny? Co o tym myślicie? Bo ostatecznie to nie progesteron tylko jakiestam sztuczne cos?
No to wychodzi na to, że luteina bedzie refunowana. To może warto na nią przerzucić się z duphastonu? Wydaje mi się, że działają tak samo.

Dziewczyny luzujemy gacie po co te nerwy, weźcie lepiej meza na bzykanko i spozytkujcie te emocje na cos pozytywnego. Ja nie moge, a marzy mi się .. [emoji85][emoji1][emoji9]
Ja z tego wszystkiego nie zapytałam o sex ale skoro nic nie mówił to dzisiaj poswietujemy dobre wieści [emoji23][emoji23][emoji41] sąsiedzi trzymajcie sieci zatkajcie uszy [emoji23][emoji23][emoji23]

reklama
A słuchajcie te leki to tylko lekarz na nfz moze wystawic darmowe czy jak się chodzi prywatnie to tez? Bo nie za bardzo moge cos o tym znaleźć na necie

Do góry