reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Ja chciałabym naturalnie, szybciej się dochodzi do siebie.

Co do wyprawki to ja już wszystko mam :) Teraz tylko pranie i pakowanie torby do szpitala. Lubię być przygotowana :)

Margaretka@

a skąd wiesz ile dzidzia wazy? miałaś już 3 USG? Ja dopiero idę za tydzień, czyli w 30 tc.​

Ja też wiem mniej więcej ile waży. Mam ważone na każdej wizycie i lekarz mówił że rośnie mniej więcej 200/ tydzień. W zeszłym tygodniu ja wizycie było 1770 więc liczę że dziś już 2 kg :)
Ty masz 3 USG w czasie ciąży?

reklama
OOOOO... w końcu ktoś przełamał tą ciszę na forum :) Ja większość rzeczy też mam, poza kosmetykami dla mnie i dla malucha, pieluszkami itp... Liczę na poród cc, pierwszy maluch miał 4,5kg i skończyło się cc. Nie chciałabym naturalnie, mając już jedno cc za sobą....

Mam do Was pytanie bo w szpitalu będą mi robić profil cukrzycowy - a wiadomo, że jedzeniem szpitalnym się nie najem :D macie do polecenia jakieś przekąski, które nie podniosą bardzo cukru? Boje się, że zejdę tam z głodu :D

Ja też wiem mniej więcej ile waży. Mam ważone na każdej wizycie i lekarz mówił że rośnie mniej więcej 200/ tydzień. W zeszłym tygodniu ja wizycie było 1770 więc liczę że dziś już 2 kg :)
Ty masz 3 USG w czasie ciąży?

Tak, 3 prenatalne USG, Pierwsze w 12 tc, drugie połówkowe i trzecie właśnie między 29-31 tc. Od 20 tc. na każdej wizycie sprawdza tętno płodu, serduszko, ale nie przez USG. Mój gin. mówi że jeżeli wszystko jest prawidłowo nie powinno się robić USG często.
Za tydzień idę to pewnie się dowiem ile szacunkowo waży mój mały synek. Brzuch mi rośnie w dość szybkim tempie bo ok. 3 cm na tydzień! (znaczy tak mi się wydaje że to szybko?). Teraz w ciągu ostatniego miesiąca tak mam.
Tyje tylko tyle co dziecko, wody płodowe, krew. Od początku przybrałam 8kg.

Liczę na poród cc, pierwszy maluch miał 4,5kg i skończyło się cc. Nie chciałabym naturalnie, mając już jedno cc za sobą....

Mój pierwszy synek miał 3850 i był krótki ale dość "nabity", barczysty. Urodzić takiego "klocuszka" było męczarnią, ale tylko już praktycznie w ostatniej fazie porodu. Mimo tego i tak wolałabym rodzić teraz też naturalnie, bo pamiętam, że po pierwszym porodzie poleżałam godzinę (kangurowanie, szycie krocza i te inne zabiegi) wstałam, wzięłam prysznic i byłam na chodzie że tak powiem. Bardzo szybko doszłam do siebie.
Boje się że po cesarce już tak pięknie nie będzie.

Tak, 3 prenatalne USG, Pierwsze w 12 tc, drugie połówkowe i trzecie właśnie między 29-31 tc. Od 20 tc. na każdej wizycie sprawdza tętno płodu, serduszko, ale nie przez USG. Mój gin. mówi że jeżeli wszystko jest prawidłowo nie powinno się robić USG często.
Za tydzień idę to pewnie się dowiem ile szacunkowo waży mój mały synek. Brzuch mi rośnie w dość szybkim tempie bo ok. 3 cm na tydzień! (znaczy tak mi się wydaje że to szybko?). Teraz w ciągu ostatniego miesiąca tak mam.
Tyje tylko tyle co dziecko, wody płodowe, krew. Od początku przybrałam 8kg.
Ja mam USG co 3 tygodnie, ciężko by mi bez tego było. Ponoć nie ma potwierdzonych badań że USG wpływa na płód. Co do rośnięcia brzucha to nigdy nie mierzyłam jak rośnie ale widzę takie skoki wzrostowe. Mojego męża nie było 4 dni to powiedział że on różnice widzi. Ogólnie brzuch już ciężki i zaczyna schodzić nisko...
Mnie ostatnio mega nachodzi na słodkie rano i wieczorami muszę coś słodkiego zjeść bo nie umiem inaczej. Strasznie mi teraz apetyt szybuje aż się boje tej wagi :(

Ja mam USG co 3 tygodnie, ciężko by mi bez tego było. Ponoć nie ma potwierdzonych badań że USG wpływa na płód. Co do rośnięcia brzucha to nigdy nie mierzyłam jak rośnie ale widzę takie skoki wzrostowe. Mojego męża nie było 4 dni to powiedział że on różnice widzi. Ogólnie brzuch już ciężki i zaczyna schodzić nisko...
Mnie ostatnio mega nachodzi na słodkie rano i wieczorami muszę coś słodkiego zjeść bo nie umiem inaczej. Strasznie mi teraz apetyt szybuje aż się boje tej wagi :(
Ale to tak poprostu te USG na każdej wizycie, czy są przesłanki medyczne?

U mnie brzuch wysoko, młody naciska na przeponę i ciężko mi się czasem oddycha.

reklama
Do góry