reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Nie, tak po prostu co wizyta oglądam dziecko i sprawdza łożysko, jej pomiary, obwody wagę itd :)
czyli co lekarz to inna praktyka :)

Zastanawia mnie też liczba wizyt. Pisałaś że co 3 tyg. masz wizyty? Ja mam co 4 tyg. Następną dopiero 22 lutego w 33 tc. A potem co 3 tyg. będzie wizyta, i po 36 tc. co 2 tyg..

reklama
Hej wszystkim :) idę do was trochę ogólnie mam termin na 3ego maja ale u mnie na majowkach niezreczna cisza hehe może u was więcej tematów do rozmów... który tydzień już u was i jak się czujecie? Ja 27 ale lozysko na przedniej ścianie i ogólnie rzadko czuje cokolwiek, albo mała dodatkowo leniwa trochę:) też tak macie czy u was ostro się rozpychaja maluchy?

Hej wszystkim :) idę do was trochę ogólnie mam termin na 3ego maja ale u mnie na majowkach niezreczna cisza hehe może u was więcej tematów do rozmów... który tydzień już u was i jak się czujecie? Ja 27 ale lozysko na przedniej ścianie i ogólnie rzadko czuje cokolwiek, albo mała dodatkowo leniwa trochę:) też tak macie czy u was ostro się rozpychaja maluchy?
Hej! U mnie 28 tydzień. Łożysko też na przedniej ścianie ale mała daje czadu (szczególnie wieczorami) i czuje jakby fikołki robiła ciągle 😄🤸
W poniedziałek mam wizytę u lekarza i już się nie mogę doczekać, żeby sprawdzić czy wszystko jest ok :)

Dziewczyny macie skompletowane już wyprawki? Ja większość rzeczy do szpitala już mam. Dziś przyszła szafa dla małej na ubranka, za tydzień planuje zacząć prać wszystkie ubranka 😊
Myślę, żeby kupić jeszcze kosz Mojżesza, żeby postawić w salonie, gdzie spędzamy najwięcej czasu. Miałyście taki kosz? Przydał Wam się? :)

Ja jutro zaczynam 29 tydzień a prawie nic nie mam gotowego 🙈 Jedynie dom rozwalony przez remont 😱
Do szpitala to mam tylko szlafrok, dwie koszule do karmienia i klapki 🙈🤪

Też mam łożysko na przedniej ścianie i maluszka bardzo dobrze czuję 😉 trudno nie czuć jego soczystych kopniaczków 😂

To może faktycznie coś jest nie tak?? Ze 2 czasem 3 razy na dzien coś tam czuje ale z reguły jest to bardziej przeciaganie się niż kopanie, kopanie rzadko... sama nie wiem... na usg też trzeba było tracac żeby się ułożyła odpowiednio

To może faktycznie coś jest nie tak?? Ze 2 czasem 3 razy na dzien coś tam czuje ale z reguły jest to bardziej przeciaganie się niż kopanie, kopanie rzadko... sama nie wiem... na usg też trzeba było tracac żeby się ułożyła odpowiednio
Nie martw się :) jeśli łożysko masz na przedniej ścianie to właśnie niektóre kobiety delikatniej odczuwają ruchy swoich maleństw, bo stanowi ono taką amortyzację ;) jakoś od 30 tygodnia dwa razy dziennie powinno się liczyć ruchy dziecka. Jeśli będziesz zaniepokojona to powiedz o tym swojemu lekarzowi, ale myślę, że to kwesta bardzo indywidualna, jak się czuję ruchy dziecka, moja koleżanka np dostawała takie kopniaki, że ją to aż bolało 😮

@inesia a chodzisz do lekarza prywatnie, czy na NFZ? Ja mam wizyty co 3 tyg i na każdej USG plus do tego 3 prenatalne. Czytałam, że badanie trwa zbyt krótko, a poza tym fale nie działają cały czas i nie mają szans wpłynąć na dzidziusia.

@Kamila92. ja też jestem w 27 tygodniu i mam łożysko na przedniej ścianie i z ruchami bywa różnie - czasem bywaja lekkie, a czasem się mocniej rozciągnie 😉

@Izaar ja miałam kosz Mojżesza przy młodej i jak bujalam to w nim przysypiała, a jak przestawałam to się budziła z rykiem, więc u mnie się nie sprawdził 😉

@Margaretka@ ooo widzisz też mam klapki 😂

Cześć dziewczyny, zaglądam bo mam termin na 2 kwietnia, czyli jestem w 30 tyg ciąży, mały waży 1670 g. Co do ruchów to rzeczywiście bardzo indywidualna sprawa ale myślę, że każda zna już zna aktywność swojego maluszka i ważne aby obserowac czy nie ma jakichś dużych odstępstw w natężeniu ruchów. Wyprawkę mam już praktycznie całą. Co do produ to być może będzie CC bo mały ułożony poprzecznie. Pierwszego rodziłam naturalnie i trochę przeraża mnie CC a z drugiej strony cieszę się, że ominie mnie ten cały wysiłek 😉

reklama
Hej! U mnie 28 tydzień. Łożysko też na przedniej ścianie ale mała daje czadu (szczególnie wieczorami) i czuje jakby fikołki robiła ciągle 😄🤸
W poniedziałek mam wizytę u lekarza i już się nie mogę doczekać, żeby sprawdzić czy wszystko jest ok :)

Dziewczyny macie skompletowane już wyprawki? Ja większość rzeczy do szpitala już mam. Dziś przyszła szafa dla małej na ubranka, za tydzień planuje zacząć prać wszystkie ubranka 😊
Myślę, żeby kupić jeszcze kosz Mojżesza, żeby postawić w salonie, gdzie spędzamy najwięcej czasu. Miałyście taki kosz? Przydał Wam się? :)
Ja być może kosz dostanę ale kompletnie nie widzę u siebie sensu takiego kosza...
Wszystko poza stanikami do karmienia już mam, pozostaje mi tylko reszta prasowania i pakowanie walizki :)

Do góry