reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

@modesty nie modlę się na klęcząco, choć bym chciała, ale dla mnie to straszny ból po chwili. Mam dziwną konstrukcję kolan chyba. A co do rozproszeń to uważam to za normalne, przynajmniej ja mam całe życie problem ze skupieniem się i walczę z tym, ale staram się przez to nie poddawać.

Z tymi leukocytami to faktycznie norma w ciąży jest 10-15. U mnie w poprzedniej ciąży miałam chyba między 7-8, a teraz niewiele ponad 5 :/ Tyle, że ja normalnie mam 2,6-3,5, więc się tym nie martwię. Choć pewnie bym musiała się znów przejść do hematologa, bo byłam z tym 12 lat temu i stwierdził, że taka moja uroda ;)

reklama
Cześć dziewczyny mam pytanie odnośnie wyników waszej morfologii jak to u was wyglada w ciąży z leukocytami ? Macie podwyższone jeśli tak to mniej więcej ile. Ja jeszcze przed ciąża miałam zawsze trochę ponad normę prawdopodobnie przez nazderke a teraz mam już koło 17 tys moja ginekolog cały czas twierdzi ze w normie ale w środę wizytuje i chyba ja trochę przycisnę bardziej o te wyniki.
W ciąży są podwyższone i nie jest to nic niepokojącego, ja mam akurat trochę ponad 10 tys., koło 11, do 15 tys. chyba jest norma dla kobiet w ciąży, mój ginekolog tez nic nie mówi na te leukocyty.

Hej dziewczynki, zaczęłam czuć ruchy dzidzi od jakiegoś tygodnia ale czuje je tylko po jednej stronie i w sumie najczęściej w jednym miejscu , czy tez tak macie czy dzidziusie hasają po waszych brzuszkach wszędzie ? 🙂 wyczekiwałem tych ruchów bo to 19 tydz 6 dzień dzień ale nadal są bardzo delikatne mam nadzieje , ze to to 🙂

Hej dziewczynki, zaczęłam czuć ruchy dzidzi od jakiegoś tygodnia ale czuje je tylko po jednej stronie i w sumie najczęściej w jednym miejscu , czy tez tak macie czy dzidziusie hasają po waszych brzuszkach wszędzie ? 🙂 wyczekiwałem tych ruchów bo to 19 tydz 6 dzień dzień ale nadal są bardzo delikatne mam nadzieje , ze to to 🙂
Ja mam 19+2 i jak czulam ze 3 tyg takie pukanie tak od 2-3 dni zrobilo sie istne szalenstwo, szczególnie w nocy i jak leze na plecach. I tez głównie po lewej stronie na wysokosci pępka a czasem ciut niżej. Uwielbiam to uczucie, nie mogłam ssie doczekac

Ja mam 19+2 i jak czulam ze 3 tyg takie pukanie tak od 2-3 dni zrobilo sie istne szalenstwo, szczególnie w nocy i jak leze na plecach. I tez głównie po lewej stronie na wysokosci pępka a czasem ciut niżej. Uwielbiam to uczucie, nie mogłam ssie doczekac
Oo super a to Twoja pierwsza dzidzia czy kolejna? To ja długo musiałam czekać 🙂 to super uczucie i od razu czuje się spokojniejsza 🤩

Ja na początku czułam takie delikatne ruchy też tylko w jednym miejscu i to dość wcześnie jak na pierwszą ciążę bo 16/17 tydzień. I jak się mnie pytali czy czuje dziecko to mówiłam że chyba już tak bo takich ruchów moje jelita nigdy nie wykonywały.
Jak ci się dziecko rozkręci to będziesz czuła obroty, rozciągania, przekręcania, kopania, boksowania w różnych miejscach :)

reklama
Hej, ze względu na to że czytam Was codziennie to dzielę się z Wami nowina. Będzie dziewczynka 🎀, ma już 550 gram a to dopiero 22+4. Jestem mega szczęśliwa 💖

Załączniki

• IMG_20201208_173315.jpg
    IMG_20201208_173315.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 60
Do góry