reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
No na świeżym powietrzu to tez bez maseczki chodzę. Bez przesady. :/ jak mnie jakiś policjant, ktoś upomni to powiem, ze jestem w ciąży i czy mam zemdleć, ale maseczkę miec na twarzy?
Ale póki co bez żadnej kontroli. Z resztą ja tak często z domu wychodzę 🤷🏼‍♀️😂

Wlasnie dzwoniłam do położnej i od następnego tygodnia zaczynamy wizyty. Chciała mnie trochę zlać i zacząć po nowym roku, ale kurde nie dam sie 😅🙈
U Ciebie położna normalnie robi spotkania czy teleporada?

Ja miałam super pierwszy poród sn, urodziłam w 5 godzin, 2 parte i syn na świecie, niestety mnie nacięli tak, że straciłam czucie na 1 dzień i nawet bez świadomości oddałam mocz, już nigdy nie było jak wcześniej, za to ładnie mnie zszyli, praktycznie nie ma śladu, teraz będę mieć cc, mam wadę wzroku, arytmię i przepuklinę kręgosłupa, 2 poronienia i panicznie boję się, że dziecku mogłoby się coś stać podczas naturalnego porodu :( Co do drugiego dziecka, to po 4 latach od urodzenia syna, zaczęliśmy się starać, w ciągu pół roku poroniłam 2 razy i potem trauma, blokada i 8 lat cisza, moim największym marzeniem było drugie dziecko, ale powoli godziłam się z tym, że raczej już się nie spełni, ten płacz dziecka, czemu nie ma brata, czy siostry rozrywał mi serce nie jeden raz, głównie dla syna chciałam jeszcze raz zaryzykować kolejne niepowodzenie, bo nie wyobrażam sobie, że zostanie kiedyś zupełnie sam, dla mnie ta decyzja to był ogromny wysiłek, odwaga i paraliżujący strach, ale czego się nie robi, by być szczęśliwym...
Arytmia się u Ciebie pojawiła po pierwszej ciąży czy miałaś też przed porodem sn?

Arytmia się u Ciebie pojawiła po pierwszej ciąży czy miałaś też przed porodem sn?
Nie miałam przed sn, rodziłam w wieku niespełna 23 lat i to był wspaniały wiek i na ciążę i na poród i na całą resztę ;) Chyba po tej pierwszej ciąży zachorowałam na hashimoto, a niestety tarczyca powoduje też problemy z sercem, u mnie w rodzinie jest też skłonność do arytmii, miałam małe epizody 2 lata temu, holter i lek na stałe, ale teraz wszystko się pogłębiło i nasiliło, tez miała już holter 2 dni i jest różnica, częstsze ataki i więcej, mam mieć jeszcze echo serca, lekarz zmienił mi lek, ale mam wrażenie jakby wcale nie działał...

reklama
Hmmm... moze i ja przedzwonię dowiedzieć się jak to u mnie wygląda? Nie, żeby mi jakoś strasznie zależało, ale zawsze jakiś kontakt z żywym człowiekiem :D
No pewnie, ze tak. :)
Ja mam same starsze koleżanki co mają juz swoje rodziny i czas tylko dla nich, a nie na szlajanie sie po chatach, ja z resztą tez taka jestem, ze wolę siedzieć w domu, czas spędzić z mężem niz z koleżankami. A mam dopiero 23 lata 🙈
I ogólnie moim jedynym towarzystwem sa rodzice, albo teściowa i mąż oczywiście (z którym uwielbiam spędzać czas i zastępuje mi wszystkich) . 🙈 Jednak mąż teraz dużo pracuje bo za wszelką cenę chce dorobić dodatkowo na dzidziusia i ciagle sama, więc przyda mi sie czasami spotkać i pogadać z innym człowiekiem.

Do góry