reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

A jak to wyglada u was odnośnie pomiarów na usg zawsze wychodzi wam dokładnie wszystko na ten sam dzień czy są jakieś rozbieżności w dniach np. że główka wychodzi 19+1 a np brzuszek 19+4 itp ?
Nie, zawsze co innego ;) ja mam taki odczyt na opisie usg mniej więcej w którym centylu jest dany wynik pomiaru. Np główka do tego tygodnia na 90 centylu, nóżka na 50 itp

reklama
Gratulacje!!! Ty chyba własnie chciałaś chłopca. Widzisz, a ja mam dziewczynkę i też chciałam dziewczynkę 😅 a mi się za to termin porodu przesunął z 23 na 15😁 ważne, że wszystko w porządku! u mnie po staremu- brzuch rośnie ;) robiłam w ogóle ostatnio przeciwciała na covid, ale wyszły ujemne🤷
Tak ja bardzo chciałam chłopca żeby mieć dwóch synów a będzie parka😁😁😁 i też dobrze - niektórzy mówią że wręcz idealnie.
Jak przeciwciała masz ujemne to znaczy że nie przechodziłaś tego shitu???? I oby tak już pozostało✊✊✊

Ja na połówkowym dowiedziałam się że jednak dziewczyna a na zapytanie czy jest szansa że jej jeszcze coś wyrośnie to usłyszałam że na milion procent nie. Więc jestem pewna.
Ja dzis 18+5.czekam właśnie na wizytę bardzo ciekawa co ten lekarz powie. Ostatnio u niego bylam 10 listopada to prawdopodobnie mowil ze chlopiec

reklama
A jak to wyglada u was odnośnie pomiarów na usg zawsze wychodzi wam dokładnie wszystko na ten sam dzień czy są jakieś rozbieżności w dniach np. że główka wychodzi 19+1 a np brzuszek 19+4 itp ?
U mnie tak jest. Że np główka 18, długość na 19, brzuszek 18+4 ale doktorek powiedział że to są normalne odchylenia bo teraz już każdy dzidziu indywidualnie rośnie i aż tak się nie zwraca na to uwagi jak w pierwszych tygodniach.

Do góry