reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
@Marynia88 już zerkam ;) jak po wizycie? Znasz płeć? ;)
Dzięki Kochana - no tak mnie ruszyła historia tej rodziny że poprostu musiałam spróbować ją nagłośnić.
Po wizycie powoli sobie wszystko układam w głowie bo okazało się że jednak córeczka. Więc będzie nie Tymek a Wiktoria lub Aleksandra albo Aleksandra Wiktoria😁😁😁 dzisiaj się śmieję ale wczoraj miałam error w głowie.
Najważniejsze że dzidzia zdrowa i waży 311 gram. A i termin porodu mi się przesunął z 15 na 22 kwietnia.
A co tam u Ciebie? Z tym wątkiem niestety nie jestem na bieżąco - nie daję rady ogarnąć dwóch więc bez bicia się przyznaję że nie wiem co u Was ale ciekawa jestem☺☺☺

A jak to wyglada u was odnośnie pomiarów na usg zawsze wychodzi wam dokładnie wszystko na ten sam dzień czy są jakieś rozbieżności w dniach np. że główka wychodzi 19+1 a np brzuszek 19+4 itp ?

Dzięki Kochana - no tak mnie ruszyła historia tej rodziny że poprostu musiałam spróbować ją nagłośnić.
Po wizycie powoli sobie wszystko układam w głowie bo okazało się że jednak córeczka. Więc będzie nie Tymek a Wiktoria lub Aleksandra albo Aleksandra Wiktoria😁😁😁 dzisiaj się śmieję ale wczoraj miałam error w głowie.
Najważniejsze że dzidzia zdrowa i waży 311 gram. A i termin porodu mi się przesunął z 15 na 22 kwietnia.
A co tam u Ciebie? Z tym wątkiem niestety nie jestem na bieżąco - nie daję rady ogarnąć dwóch więc bez bicia się przyznaję że nie wiem co u Was ale ciekawa jestem☺☺☺
Ja jestem Aleksandra ☺

A jak to wyglada u was odnośnie pomiarów na usg zawsze wychodzi wam dokładnie wszystko na ten sam dzień czy są jakieś rozbieżności w dniach np. że główka wychodzi 19+1 a np brzuszek 19+4 itp ?
Nie wiem jak to jest dokładnie bo na opisie ja mam podane jakieś pomiary np szerokosc główki i zaraz obok w graficzny sposób przedstawione normy w jakich znajduje się moja dzidzia i dopiero na podstawie tych wszystkich pomiarów lekarz mi wyliczyła średnią i wyszło że moja córka jest tydzień mniejsza/młodsza niż wychodziłoby to z O.M.

No mowi ze dziewczyna jeden lekarz ostatnio ze juz oficjalnie. Ale inny nie tak dawno powiedzial ze chyba chłopak temu mam watpliwosc.jutro mam wizytę u tego co mowil ze chlopak i zobaczymy co jutro powie. Jak dzieeczyna to juz uwierzę
Ja na połówkowym dowiedziałam się że jednak dziewczyna a na zapytanie czy jest szansa że jej jeszcze coś wyrośnie to usłyszałam że na milion procent nie. Więc jestem pewna.

Mi nigdy jeszcze nie wyszło idealnie. Każdy parametr jest trochę inny. Rzadko się zdarza żeby chociaż dwa były takie same.
Sprawdzałam kiedyś parametry z pierwszej ciąży i było tak samo. Nieraz różnica była prawie dwa tygodnie a synek urodził się zdrowy 😉
Więc moim zdaniem jeżeli lekarz nie widzi żadnych nieprawidłowości, to nie powinno nas to niepokoić 🤗

reklama
Gratulacje!!! Ty chyba własnie chciałaś chłopca. Widzisz, a ja mam dziewczynkę i też chciałam dziewczynkę 😅 a mi się za to termin porodu przesunął z 23 na 15😁 ważne, że wszystko w porządku! u mnie po staremu- brzuch rośnie ;) robiłam w ogóle ostatnio przeciwciała na covid, ale wyszły ujemne🤷

Do góry