reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Dziewczyny, które maja wadę wzroku zauważyłyście, że wzrok wam sie pogorszył w ciąży? 🤔 Czy tylko ja taki odmieniec jestem?
Tak może być niestety. W ciąży hormony wpływają m.in na rogówkę i ciałko szkliste powodując pogorszenie ostrości wzroku. Dlatego zalecane jest aby po 6 miesiącach od porodu udać się na kontrolę okulistyczną, sprawdzić, czy zmiany się cofnęły.

A dużą masz wadę? Miałaš już konsultacje z okulistą w ciąży?
Moja znajoma ze względu na wadę wzroku musiała mieć cc.
Musze na nast. Wizycie zapytać o to gina. Mam - 6,5 na jednym oku i na drugim - 7. Do tego spory astygmatyzm. 🙄🤷🏼‍♀️
Ale to wszystko podobno zależy nie od wady wzroku, a od siatkówki i ciśnienia w oczach. Tak czy siak będę musiała się wybrać do specjalisty..

Ogólnie nie jestem w stanie sobie wyobrazić naturalnego porodu. 😅 W okularach nie dam rady bo będą mnie wkurzały, soczewki boje sie, ze wypadną jak będę trzeć oczy czy coś (miałam juz kilka razy taka sytuację w życiu, ze nagle mi wypadały soczewki z oczu 🙈😂), a bez okularów nie będę nic widzieć.
Więc nie wiem jak to będzie 😂😂😂😂

Ostatnia edycja:
Dostałam przed chwila informacje, o odwołanej wizycie na usg połówkowe i zaproponowali mi termin na 22tydzien ciąży myślicie, że będzie ok? Powiedzieli, że max do 24 tygodnia można wykonać.
Moja gin też mówi że do 24. No i ja będę miała w 22. Im większa dzidzia tym więcej widać :D
Tu chyba chodzi o to że do tego 24 tyg przerwanie ciąży jest "legalne" przynajmiej bylo

No to nieźle.. :/ a pod koniec czerwca kupowałam nowe okulary bo mi sie wzrok pogorszył i teraz juz widzę slabo w nowych okularach. 🙈 Będę zupełnie ślepa do kwietnia z moją wada. 😎🤓

Ja nie mam standardowej wady wzroku, ale generalnie mam problem z oczami - męczą mnie powracjące zapalenia podtwardówki, nadtwardówki itp i to się nisiliło. odkąd jestem w ciąży - min raz w miesiącu mam przez ok. tydzień czerwone oczy 😔 problem jest tym większy, że okulistka wykluczyła mi krople, które do tej pory używałam jako za mocne i mogące mieć wpływ na dziecko :( przez pierwszy trymestr męczyłam się na samych nawilżających, bo nawet te słabsze powiedziała, że dopiero jak skończę 12 tc...

reklama
Do góry