reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Dziękuję że pytasz :) Odpiszę i tu bo może ktoś też się zastanawia... Ogółem dobrze, wymioty czasem są ale nieczęsto, łącznie może z 6 dni było takich. Poza tym ok choć żadnych ruchów jeszcze nie czuję. Tylko kręgosłup w nocy :D

Robiliśmy parapetówkę, chcieliśmy zdążyć przed Adwentem, a sporo było do ułożenia, wiercenie, sprzątanie itp. więc to zajęło większość czasu. No i dzisiaj 8 raz zdaję egzamin na prawko, nie chciałam się rozpraszać tylko bardziej skupić na tym. :)
A który już masz tydzień Kochana?
Za egzamin trzymam mocno kciuki ❤🥰💗✊

reklama
Cześć dziewczyny w nocy Was doczytałam bo nie mogłam spać 🤷🏼‍♀️ to nadrobiłam. Wiec i ja napisze: u mnie łożysko na ścianie przedniej. Ruchy czyje tez już w zasadzie od 18 ale z przerwami. Częściej od 20. Dziś jestem 23 tydz. I dzidzia czuje codziennie ale raz częściej raz mniej. A powiedzcie mi dziewczyny jak to powinno być z częstotliwością. Tzn. Czytałam ze takie liczenie itp. To bardziej od 28 tyg. Ale chodzi mi jak ta dzidzia powinna się ruszać? Często? Jak się nie rusza to jak długo może się nie ruszać ? 🤷🏼‍♀️ czytałam tez ze jeszcze teraz ma dużo miejsca wiec czasem się tak ułoży ze nie czuć. Ale konto było u Was?

Cześć dziewczyny w nocy Was doczytałam bo nie mogłam spać 🤷🏼‍♀️ to nadrobiłam. Wiec i ja napisze: u mnie łożysko na ścianie przedniej. Ruchy czyje tez już w zasadzie od 18 ale z przerwami. Częściej od 20. Dziś jestem 23 tydz. I dzidzia czuje codziennie ale raz częściej raz mniej. A powiedzcie mi dziewczyny jak to powinno być z częstotliwością. Tzn. Czytałam ze takie liczenie itp. To bardziej od 28 tyg. Ale chodzi mi jak ta dzidzia powinna się ruszać? Często? Jak się nie rusza to jak długo może się nie ruszać ? 🤷🏼‍♀️ czytałam tez ze jeszcze teraz ma dużo miejsca wiec czasem się tak ułoży ze nie czuć. Ale konto było u Was?
Moja mała jest strasznie ruchliwa i czuje ja praktycznie cały czas. Mniej jak dupą się odwroci, wtedy czasem wypycha się tylko tworząc mi guzy na brzuchu, ale z taką siłą ze musze ją dziobnąć zeby przestała 🤦‍♀️😁
Wszystkie odczucia zależą od wielu czynników. Od łożyska, tkanki tłuszczowej, itd. Ja ten drugiej nie mam wcale, szczypior na potęgę dlatego też czuje intensywniej te ruchy.
Nie martw się, bo nie ma czym 🥰

Dziękuję że pytasz :) Odpiszę i tu bo może ktoś też się zastanawia... Ogółem dobrze, wymioty czasem są ale nieczęsto, łącznie może z 6 dni było takich. Poza tym ok choć żadnych ruchów jeszcze nie czuję. Tylko kręgosłup w nocy :D

Robiliśmy parapetówkę, chcieliśmy zdążyć przed Adwentem, a sporo było do ułożenia, wiercenie, sprzątanie itp. więc to zajęło większość czasu. No i dzisiaj 8 raz zdaję egzamin na prawko, nie chciałam się rozpraszać tylko bardziej skupić na tym. :)
powodzenia!

W sumie to sama do końca nie wiem. Ale powiem jak to wygląda u mnie.
Zauważyłam że nawet kiedy wydaje mi się że się nie rusza to gdy przyłożę detektor to słychać jak szaleje w brzuszku. Więc nigdy nie możemy być do końca pewne czy się rusza czy nie bo wiele zależy jak się ułoży. W szczególności u nas, gdzie mamy łożysko na przedniej ścianie.
Dlatego zdarzające się dni, coraz rzadziej ale są, że czuję tylko delikatne smyranie, ale kopniaczków nie ma przez cały dzień.
Ale na przykład na następny dzień jestem boksowana od środka 🤗
Często zdarza się też że kopniaczków nie czuję ale czuję jak dzidzia skacze po pęcherzu i w sekundzie potrafi mi się tak zachcieć siku że ledwo do łazienki zdążę 🙈
Wnioskując. Dzidzia rusza się u mnie w miarę dużo ale nie zawsze daje o tym znać w postaci kopniaczków 😉

Dziewczyny, które maja wadę wzroku zauważyłyście, że wzrok wam sie pogorszył w ciąży? 🤔 Czy tylko ja taki odmieniec jestem?

Dziewczyny, które maja wadę wzroku zauważyłyście, że wzrok wam sie pogorszył w ciąży? 🤔 Czy tylko ja taki odmieniec jestem?
Co prawda nie mam wady wzroku, ale ostatnio w apce przeczytałam coś takiego

Załączniki

• Screenshot_20201202-111323.png
    Screenshot_20201202-111323.png
    107,1 KB · Wyświetleń: 60
reklama
Do góry