reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Dla mojego chyba za dużo emocji było na jeden raz 😅 potem i tak kupię, no bo jak sobie niby wyobraża skompletowanie wyprawki do szpitala, eh... faceci 🥴 A wzorki zarezerwowane do wyboru dla małego 😄 cieszy się, że będzie miał siostrę, bo stwierdził, że dziewczynki są milsze od chłopaków 😆
Mój tata ma takiego strasznego świra na punkcie kupowania czegoś wcześnie. On najlepiej by chciał, żeby kupować jak juz sie urodzi. 🙈 Jak sie dowiedział, ze jestem w ciąży to zabronił mi autem jeździć. (i tak jeżdżę, bo czasami trzeba coś załatwić kiedy mąż w pracy) 😂😂 z jednej strony jednak mu się nie dziwię jest po przejściach, zmarła mu córeczka chwilę po urodzeniu i pare dni później żona w wypadku samochodowym. Pomimo tego, ze juz 30 lat minęło to ślad został w sercu. Więc jakby rozumiem jego podejście, ale też nie mam zamiaru się sugerować tym co mówi. Nie wierzę w te zabobony. 😵
I czasy są inne, trzeba mieć wyprawkę gotową, pokoik itd dużo wcześniej. 👍

reklama
Mam nadzieję, że u mnie sie nic nie zmieni. 🙈 Widzialam niby cipeczke, lekarz potwierdzil i myślę, ze juz ptaszek z tego raczej nie wyrosnie 😅 bo z mężem tak bardzo chcieliśmy córcię. ❤🙈

W ogole jak to sie udało, ze mogłaś wejść z mężem?? Jest jakaś szansa, żeby ich przekonać? :( mi tak bardzo zależy, aby mąż chociaż raz był.. Nasze półowkowe za 9 dni.

Niby od dzisiaj zmienili zasady i można było wchodzić z partnerem, mój mąż ledwo zdążył, ale doktorka wzięła przede mną jeszcze jedną pacjentkę, żebym mogła na niego zaczekać :)

Ostatnia edycja:
Czy któraś z mam może mnie poinstruować jak się dodać?
Bo nie mam zielonego pojęcia jaki guzik nacisnąć ani gdzie wejść 🙈🙈

musisz kliknąć w nazwę forum tą co Ci się wyświetla w tym komunikacie z obrazka, który wstawilas i jak klikniesz to przeniesie na stronę gdzie będzie opcja dołącz do grupy czy coś takiego i czekasz na akceptację :)

Czy któraś z mam może mnie poinstruować jak się dodać?
Bo nie mam zielonego pojęcia jaki guzik nacisnąć ani gdzie wejść 🙈🙈
Jeśli dobrze pamiętam musisz kliknąć w nazwę grupy i się dodać
Screenshot_2020-12-01-21-52-30-687_com.android.chrome.jpg

Mój tata ma takiego strasznego świra na punkcie kupowania czegoś wcześnie. On najlepiej by chciał, żeby kupować jak juz sie urodzi. 🙈 Jak sie dowiedział, ze jestem w ciąży to zabronił mi autem jeździć. (i tak jeżdżę, bo czasami trzeba coś załatwić kiedy mąż w pracy) 😂😂 z jednej strony jednak mu się nie dziwię jest po przejściach, zmarła mu córeczka chwilę po urodzeniu i pare dni później żona w wypadku samochodowym. Pomimo tego, ze juz 30 lat minęło to ślad został w sercu. Więc jakby rozumiem jego podejście, ale też nie mam zamiaru się sugerować tym co mówi. Nie wierzę w te zabobony. 😵
I czasy są inne, trzeba mieć wyprawkę gotową, pokoik itd dużo wcześniej. 👍
No mój mąż też przewrażliwiony, bo jego mały braciszek zmarł jakiś czas po urodzeniu :/
Ja tam też nie przesądna, wszystko oczywiście pokupowałam wcześniej, chociaż bez zbytniej przesady. Mały na szczęście nie brudził się zbytnio 😆

Hej Dziewczyny. Ja mam łożysko na tylnej ścianie, ale nisko, mam nadzieję, że jednak z upływem czasu się podniesie. Ruchy czuję tak od 16/17 tygodnia. Jutro mam badania krwi i moczu, między innymi na ryzyko wystąpienia stanu przedrzucawkowego. Jak na złość jakieś pieczenie przy sikaniu się przyplątało, musiałam wypić sok żurawinowy (z lidla jest fajny 100%) i wziąć urosept, drugi raz od początku ciąży taka sytuacja :( Ja płeć znam od 10 tygodnia (z testu sanco), zresztą już na prenatalnych pierwszych potwierdzone, wiec zdążyłam się przyzwyczaić, choć nie ukrywam, że mając w domu chłopca, marzyło mi się w życiu trochę różu ;) Cierpliwie czekam na 10 grudzień, na połówkowe, ale trochę się boję, jak każdego usg od początku... Codziennie Was podczytuję i dzięki temu samopoczucie lepsze. A i fajne koszulki nocne są w sklepie carry, raczej nie takie do karmienia, ale bardziej w razie "w", fajny materiał i wstawki koronkowe, polecam :) Na black friday i cyber monday mnie kusiło kupić coś dla Małego, ale się powstrzymałam. Chyba jeszcze poczekam, choć macie rację, że trzeba mieć wyprawkę trochę wcześniej. Dobrej nocy ;)

reklama
O Boże znalazlam w końcu. Tak zaktualizowało mi apkke, ze nie moglam znaleźć wątku! 🙈

Jak tam Mamusie?
Poszukuję @modesty Ktoś wie co z nią? Czy wszystko u niej dobrze?
Dziękuję że pytasz :) Odpiszę i tu bo może ktoś też się zastanawia... Ogółem dobrze, wymioty czasem są ale nieczęsto, łącznie może z 6 dni było takich. Poza tym ok choć żadnych ruchów jeszcze nie czuję. Tylko kręgosłup w nocy :D

Robiliśmy parapetówkę, chcieliśmy zdążyć przed Adwentem, a sporo było do ułożenia, wiercenie, sprzątanie itp. więc to zajęło większość czasu. No i dzisiaj 8 raz zdaję egzamin na prawko, nie chciałam się rozpraszać tylko bardziej skupić na tym. :)

Do góry