reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Ja nie wiem depresję chyba mam jesienna.... Wydaje mi się że jestem za stara na ciążę ....jak mialam 24 i 26 zdecydowanie lepiej ja znosiłam niż teraz w wieku 32 lat 🤦🏼‍♀️
O to, to, mam dokładnie takie samo wrażenie... pierwsza 24 l , teraz 10 lat więcej i pfff... osiadłam po prostu. A jak informowałam swoją szefową to pierwsze co powiedziała, to żebym nie szalała i się oszczedzała, bo nie mam już 20 lat 😂 oba też miała sporą przerwę między dziećmi, więc chyba z doświadczenia mówiła :D

reklama
O to, to, mam dokładnie takie samo wrażenie... pierwsza 24 l , teraz 10 lat więcej i pfff... osiadłam po prostu. A jak informowałam swoją szefową to pierwsze co powiedziała, to żebym nie szalała i się oszczedzała, bo nie mam już 20 lat 😂 oba też miała sporą przerwę między dziećmi, więc chyba z doświadczenia mówiła :D
To co ja mam powiedzieć jak na karku 41 lat a w domu 11 i prawie 2 latka ❤️? Ja to mam prawo czuć się stara, 😭

Ale to nie chodzi o czucie się starym ;) tylko o to jak się ciążę znosi ;)
No tak ja w tej ciąży prawie z domu nie wychodzę no ciężko. Brzuch jakiś ciężki, oddechu często brakuje i mam wrażenie że cała moja energia idzie w gotowanie, sprzątanie i zabawę z dzieckiem. Na nic więcej nie mam sił

No tak ja w tej ciąży prawie z domu nie wychodzę no ciężko. Brzuch jakiś ciężki, oddechu często brakuje i mam wrażenie że cała moja energia idzie w gotowanie, sprzątanie i zabawę z dzieckiem. Na nic więcej nie mam sił
😕 to marnie. Ja pracuję (zdalnie) to mi za to na sprzątanie sił brakuje ;) /i czasu/ wczoraj lekcje skończyliśmy odrabiać po 18... to padłam :/

Też się zastanawiam cały czas ile z tego to kwestia zasiedzenia i ogólnie tej całej wariackiej sytuacji...

reklama
Ja tez mysle ze takie zasiedzenie nie jest dobre. Człowiek siedzi i myśli. Tez pracuje zdalnie ale czasem mniej a czasem więcej. To jak więcej to i czas szybciej leci. I tez mi ciężko się zginąć już i tak właśnie mysle czy to kwestia tego ze właśnie prawie nic nie robie. Bo nawet jak sprzątam to tak wiadomo to co potrzeba a nie nad stan 😁

Do góry