reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

@kika1kika ale mnie takie coś wpienia. Przecież każda mama chce najlepiej dla swojego dziecka! A co jak kogoś nie stać na takie rzeczy to co? Nie powinien wogole mieć dzieci? Bo nie chce wydać kupę kasy na coś niepewnego? Albo czy mama, która wozi dziecko w wózku za 500 zł mniej kocha od tej, która wozi w wózku za 5 tys? Zlej takie opinie i się nimi nie przejmuj. Jeszcze nie raz uslyszysz, że coś źle robisz...

Jeszcze nigdy nie sprzedawałam przez internet i muszę się przełamać 😂

@sad1717 a skąd Ty kojarzysz strzygi? 😉

reklama
Od nowego roku wchodzą jakieś szpitale na próbę, na stronie fundacji sma czy taka co prawda we wrześniu, ale ze od 2022 roku mają wejść badania do każdego szpitala tak jak na mukowiscydozę więc to będzie super dla przyszłych mam jeśli ktoś chciałby skorzystać.
Koszty są jakie są ...nie jest bardzo tanio ale z drugiej strony np. ja wolalabym wiedzieć żeby podać lek refundowany w razie co.
Ja planuje wspomnieć o tym w szpitalu w którym planuje rodzic i odezwać się do fundacji sma żeby mi napisali jak to wygląda od strony technicznej takie badania na własną rękę. :)
Też poszukam informacji. To ważne badanie, zwłaszcza że na wczesnym etapie można podać lek refundowany.

@kika1kika ale mnie takie coś wpienia. Przecież każda mama chce najlepiej dla swojego dziecka! A co jak kogoś nie stać na takie rzeczy to co? Nie powinien wogole mieć dzieci? Bo nie chce wydać kupę kasy na coś niepewnego? Albo czy mama, która wozi dziecko w wózku za 500 zł mniej kocha od tej, która wozi w wózku za 5 tys? Zlej takie opinie i się nimi nie przejmuj. Jeszcze nie raz uslyszysz, że coś źle robisz...

Ja dziś sprzedalam wszystkie lektury juniora.
Aż w szoku byłam, tyle zapytań miałam, a wystawiłam od niechcenia.

Wiem l,że usłyszę, i zwyczajnie muszę takie teksty przetrawić jak mnie zabolą.
Temat bankowania mnie interesował, ale dane są zwyczajnie słabe. Aaaa i te wózki ... No bo dziecko będzie kumało,że jedzie w cybex praim za 6k, sorry ale ma to w dupie.
Oczywiście nie neguję, że ktoś chce zapłacić taką kasę za wózek. To jego wybór i kasa.
Ja jestem pragmatyczna, ma być wystarczająco. I tyle albo aż tyle.

Do bankowania krwi mam zdanie podobne do tego jaki juz przedstawiłyście.
Chociaż usłyszałam w tej ciązym opinię, która podcieła skrzydła, jakbym miała byc gorszą matką bo nie planuję bankowania (bez wzgledu na koszty) - z punktu widzenie wykorzystania pobranego materiały ( o ile jest to dobrze zrobione) znikome.
Ja się poprzednio w ogóle nad tym nie zastanawiałam, bo po prostu nie było mnie stać. Teraz może bym coś wyskrobała tylko właśnie główne pytanie - czy jest sens... oczywiście przy założeniu, że będę rodzić w szpitalu gdzie jest taka możliwość, bo z tego co wiem to nie wszędzie "działa". Ja na razie mieszkam w okolicach Wawy, więc pewnie by nie było problemu, ale jak wspomniałam, szukamy czegoś do wynajęcia i rozważam wyprowadzkę i gdzieś dalej np. Podlasie.

@kika1kika ja również poczułam się jak wyrodna matka, jak tydzień czy dwa przed porodem zadzwoniła do mnie pani z bkm, czy w końcu się zdecydowalam. Na to ja, że jeśli nie wygram tej loterii to nie jestem zainteresowana w innym wypadku. A pani do mnie z kpiną w głosie "aha, czyli dla pani liczy się tylko kwestia finansowa, skoro była pani zdecydowana". Na co odparłam, że tak i podziękowałam za dalszą rozmowę. Pani była niegrzeczna i stosowała chamskie praktyki manipulacyjne, a ja już wcześniej wiedziałam, że to całe bankowanie ma mało sensu.

Wiedźmin 😁

reklama
Do góry