reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Hej dziewczyny :) Ja dzisiaj wpadłam tylko na chwilkę Was podczytać bo niestety cały dzień spędziłam poza domem. Odebrałam wyniki moich badań krwi i moczu, ale niestety hemoglobina ani hematokryt nie ruszyły po tej kuracji żelazem 🙄 . W poniedziałek mam wizytę u mojej ginekolog, więc zobaczymy co ona powie.

Witam dwie nowe koleżanki na forum :D

Dzisiaj w lidlu są spodenki w dwupakach.
W przyszłym tygodniu pizamy i bluzki ciązowe :)

normalne jaki rozmiar nosisz. Mi się ciut w kroku mechacą, ale ja plus size jestem :) Poza tym są super i to moje ulubione galoty :)

Jak wypadają ubrania lupilu ?
maja rozmiary 50/56 62/68 ? Używała któraś z Was ? Kupiłam 62/68 te mniejsze jakos jakie tycie mi sie wydawały.

Ja dzisiaj kupiłam 1 opakowanie tych spodenek na 50/56 i 2 opakowania 62/68. Z tego co mi wiadomo Lupilu ma zawyżoną rozmiarówkę i te 50/56 to wypada jak małe 62 z innych marek - kupiłam już kilka par spodenek m.in w Sinsay i Pepco to mogę Wam jutro zrobić zdjęcie porównawcze :)

A tak w ogóle to pytałam się wczoraj mojego lekarza o różnicę w pomiarach na badaniach i kiedy trzeba się martwić. Więc stwierdził, że martwić się trzeba jeśli z wizytę na wizytę termin porodu się wydłuża np do 2 tyg po terminie z OM , czyli dzidziuś ma zbyt powolny przyrost, ale w dłuższym czasie. A to, że na jednym badaniu coś jest o kilka dni młodsze/starsze, a na następnym badaniu coś innego jest o kilka dni młodsze/starsze, to o ile data porodu się mniej więcej pokrywa z dotychczasowymi wyliczeniami to to nie ma znaczenia :) Ja 3 tyg temu miałam kość udową o tydzień młodszą, a wczoraj 2 dni starszą. Miałam też wczoraj dwa pomiary brzucha i były 15+5 i 16+5, więc faktycznie tych pomiarów to nie ma co sobie aż tak brać do serca ;)

Witam wszystkie kwietniowe mamusie! 🤗 Jestem nowa na forum i chciałam się z Wami przywitać. Mam termin porodu na Prima Aprilis (1 kwietnia) 🤣 Więc może urodzi się mała śmieszka? 🤔 Wczoraj byłam na drugich badaniach prenatalnych. Z dzieckiem wszystko w porządku, waży 408 gram. Będzie to dziewczynka. To już druga córka, poprzednia to 15-miesięczna sierpniówka 2019 😉 Sierpniowa Zuzia ważyła po porodzie 3970 gram. Obecne dziecko też będzie duże wg mojego ginekologa.
Pozdrawiam i życzę Wam zdrówka! 💕
hej witamy i jesteśmy we dwie na 01.04. Tylko u mnie będzie mały śmieszek :)

reklama
Do góry