reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

F&F - to moj faworyt - materiał świetny, ładnie się spierał, nie mechacił. Bardzo dobrze wspominam ich pajace i body - i jak tylko wrzuca 30% to pojade kupic - u mnie nie ma tesco i muszę jechać do UWAGA - mniejszej miejscowosci :)

Body serio rozważam , zakup na olx - to jest rozmiar, którego dziecko albo zalozy kilka razy , albo i wcale. A coś na ten min rozmiar musze przygotować

Też słyszałam o F&F dużo dobrego :) i ubolewam nad tym, że likwidują Tesco w Polsce :(
Jeżeli chodzi o mniejsze rozmiary - ja akurat pożyczę troszkę ciuszków po moim chrześniaku :) On się urodził w terminie , ale z wagą uwaga 2650 g!, więc nosił rozmiar 50 i 56 przez pierwszy cały miesiąc :)

reklama
Jako że mnie wzięło na poszukiwania :)

Laski jakie polecacie z doświadczenia wózki?
Co się u was sprawdziło, co wkurzało?

Wypadłam z tematu, i jedno co zauważam, to ceny kosmiczne :) ale jak z jakością ?

Cześć dziewczyny wczoraj jakoś tez nie miałam kiedy zajrzeć tutaj ale znowu nadrobiłam Was w nocy bo już drugi dzień nie mogę spać 🤷🏼‍♀️ a jak u Was ze spaniem ? Czasem się przebudze i usypiam a czekam nic do rana. I teraz sobie siedzę i w sumie nie chce mi się spać 🤷🏼‍♀️
Mam niestety to samo. I sie wkurzam bo mąż śpi, a ja rozmyślam 😂 i maluch mi naciska na pęcherz i co chwila wc. Serio co noc chodze minimum 5 razy siku podczas spania. 🙈 Masakra

Mam niestety to samo. I sie wkurzam bo mąż śpi, a ja rozmyślam 😂 i maluch mi naciska na pęcherz i co chwila wc. Serio co noc chodze minimum 5 razy siku podczas spania. 🙈 Masakra
Ja na szczęście ze spaniem mam spokój, czasami jak mnie coś obudzi w nocy to dla spokoju pójdę do wc ;) Gorzej, że jak pójdę to zaraz znowu mi się chce 🤔 Czasami przed wyjściem z domu pójdę raz, pokręcę się chwile i pójdę znowu, dopiero wtedy wychodzę.

Ja zawsze miałam problem ze snem i jak się budziłam to nie mogłam zasnąć. Ale młoda mnie tak przeczołgała ze snem przez 1,5 roku, że teraz zasypiam w każdej pozycji i o każdej porze i już nie wiem co to znaczy mieć problemy ze snem 😂 Ja mam w ciąży jakoś dziwnie, bo póki co w nocy nie muszę iść do wc, ale rano sikam bardzo mało po nocy, a przed spaniem piję więcej niż zawsze.

@maartulka fajne te ciuszki - zaczynam się powoli przekonywać do niebieskiego :D W sumie nawet byłam w pepco w tym tygodniu i kupiłam bodziaka na dziale chłopięcym, ale był neutralny. Obok wisiały super ciuszki typowo chłopięce i łamałam się czy kupić i czy dziewczynka też będzie mogła je nosić - mogłam brać :p

@maartulka fajne te ciuszki - zaczynam się powoli przekonywać do niebieskiego :D W sumie nawet byłam w pepco w tym tygodniu i kupiłam bodziaka na dziale chłopięcym, ale był neutralny. Obok wisiały super ciuszki typowo chłopięce i łamałam się czy kupić i czy dziewczynka też będzie mogła je nosić - mogłam brać :p

Z tego co wiem jakość w Pepco bardzo się ostatnio poprawiła, część ciuszków jest wykonana z organicznej bawełny :) Podobno pajacyki też mają tam fajne jakościowo. Ja już oczywiście troszkę ciuszków kupiłam bo ciężko mi się oprzeć 🙈, ale wcześniej brałam większe rozmiary typu 68, a teraz już skupiam się na 62, żeby na te pierwsze tygodnie coś mieć :) Cieszę się, że wcześniej się za to zabrałam bo udało mi się kilka rzeczy już teraz kupić na sporej przecenie :D

@kika1kika ja mam baby design wersję dotty i uważam, że jest super. Duża i szeroka gondola, duża i szeroka spacerówka, pompowane duże koła (dawał radę nawet w górach w dolinie Kościeliska). Mimo wszystko dosyć zgrabny i wszędzie nim wjedziesz. No i jest na tyle skrętny, że zawrocisz nim w miejscu. Dach rozkłada się na tyle mocno, że nie używałam żadnej parasolki. Duży kosz też się przydaje na zakupy.

@maartulka mi sie trafiło kilka bodziaków z pepco na początku, które musiałam wyrzucić, bo po suszeniu w suszarce nadruk się odklejał. A tak to kupuję młodej do żłobka, czy do jedzenia, bo nie jest mi później tego szkoda, ale na jakość nie mogę narzekać. Ze skarpetkami uważam, bo niektóre są mięciutkie, a niektóre sztuczne w dotyku.

@kika1kika popieram @mayfly - ja mam espiro next (to firma z grupy baby design) i wózek sprawdza mi się do teraz. Kupiliśmy go ze względu na duża gondole i właśnie największą spacerówkę - młoda ma prawie metr i się w niej jeszcze mieści i chętnie jeździ :)

reklama
@maartulka mi sie trafiło kilka bodziaków z pepco na początku, które musiałam wyrzucić, bo po suszeniu w suszarce nadruk się odklejał. A tak to kupuję młodej do żłobka, czy do jedzenia, bo nie jest mi później tego szkoda, ale na jakość nie mogę narzekać. Ze skarpetkami uważam, bo niektóre są mięciutkie, a niektóre sztuczne w dotyku.

@kika1kika popieram @mayfly - ja mam espiro next (to firma z grupy baby design) i wózek sprawdza mi się do teraz. Kupiliśmy go ze względu na duża gondole i właśnie największą spacerówkę - młoda ma prawie metr i się w niej jeszcze mieści i chętnie jeździ :)
Ja bym go nie oddała za żadne inne cuda po 5 czy więcej tysięcy 😁
A planujesz kupić coś innego do wożenia dwójki? Czy jak to rozwiążecie? Bo z tego, co piszesz, to córka jeszcze wózkowa.
Ale prawie meeeeetr?😱 Ile Wy mierzycie?

Do góry