reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
ta pani od szkolenia od diety cukrzycowej, jest taka specyficzna.
W sumie to po pierwszej wizycie to miałam łzy w oczach. Uwielbiam kiedy ludzie zakładają, że ktoś jest plus size bo żre jak świnia. Mówi proszę czytać skały - a ja od lat kupuję proste składy, przeliczam ilość cukru 🤦. I dokładnie tak się u niej poczułam.
Zero dialogu. Mam jeść 3 raz dziennie kanapki plus dodatkowe dla dziecka i kropka.
A ja do tej pory jadłam pieczywo tylko na śniadanie.
Zero zainteresowania że mi żelazo ucieka,że ferrytyna niska, że B12 też ucieka. Że mam problemy z jelitami.
I teraz pije lactulose bo zapracia to teraz dla mnie dramat.
Mam jeść to żytnie ewentualnie razowe kawałki chleba - bo dziecko głodze i dostanę insulinę. 🤦
Co to za “specjalista” z takim podejsciem do ludzi😳masakra jakas. Ja ci powiem, ze rok temu przeszlam na diete... ogolnie to cale
zycie mam diete z okresami kiedy jem wszystko, a potem znowu plcze i dieta🤦🏽‍♀️Juz juz nie wiedzialam jak sobie radzic i wykupilam w necie. Bylam w szoku! Niby tylko 1500kcal... ale 4posilki, a porcje ogromne! Czasem nie bylam w stanie tego zjesc. Bardzo duzo warzyw. I w ciagu 3 miesiecy schudlam 10kg! 😱nigdy nie mialam takiego efektu. Jadlam za malo kalorii jak sie sama odchudzalam lub np za duzo jednorazowo na jeden posilek +nieregularnie... oczywiscie teraz nam nie wolno sie odchudzac w zaden sposob, ale kwestia zdrowego odzywiania po tym eksperymencie mysle ze lezy w regularnych posilkach, duzej ilosci warzyw ale i owocow i oczywiscie nie podjadanie:)

Co to za “specjalista” z takim podejsciem do ludzi😳masakra jakas. Ja ci powiem, ze rok temu przeszlam na diete... ogolnie to cale
zycie mam diete z okresami kiedy jem wszystko, a potem znowu plcze i dieta🤦🏽‍♀️Juz juz nie wiedzialam jak sobie radzic i wykupilam w necie. Bylam w szoku! Niby tylko 1500kcal... ale 4posilki, a porcje ogromne! Czasem nie bylam w stanie tego zjesc. Bardzo duzo warzyw. I w ciagu 3 miesiecy schudlam 10kg! 😱nigdy nie mialam takiego efektu. Jadlam za malo kalorii jak sie sama odchudzalam lub np za duzo jednorazowo na jeden posilek +nieregularnie... oczywiscie teraz nam nie wolno sie odchudzac w zaden sposob, ale kwestia zdrowego odzywiania po tym eksperymencie mysle ze lezy w regularnych posilkach, duzej ilosci warzyw ale i owocow i oczywiscie nie podjadanie:)
"Nie podjadanie", nie podjadanie, nie podjadanie, nie podjadanie😇 powtarzaj, jak mantrę mayfly😅

Witajcie dziewczęta :)
Chciałam się tylko z wami przywitać - nie dopisałam się do was chociaż jestem na tym forum od dawna :)
Jestem na Kwietniówkach 2020 - choć wyszło że zostałam Marcówką :) tym razem termin mam na Majówkę, ale cc będzie na pewno w Kwietniu :)
Mam już bliźniaki - 6lat
Królewnę - 8m
I 4 zagadka-niespodzianka w drodze - 16tc

wszystkie dobrego wam życzę w tym parszywym czasie :)

Trzymajcie się ciepło i uważajcie na siebie - wszystko będzie dobrze 😘
Czesc:)
Ladna niespodzianke mialas:)-pierwsza ciaza i blizniaki:)

Czesc:)
Ladna niespodzianke mialas:)-pierwsza ciaza i blizniaki:)
Niespodzianka niesamowita, ale dobrze że wtedy jeszcze nie wiedziałam co mnie czeka :))
4 okazała się być największą niespodzianką. W zasadzie nie wiadomo jak to się stało, bo miesiąc po porodzie miałam sepsę i pękniętą otrzewną. Usunęli mi jajowód a drugi był raczej z tych mniej drożnych. Owulację z tego miałam sporadycznie...no i masz Ci los :) Najsłodsza i najlepsza niespodzianka :)
Zawsze marzyłam o tym by mieć gromadkę dzieci :)
Co prawda jak bliźniaki się piorą to się zastanawiam jakim cudem jeszcze ich nie zamordowałam :) ale generalnie za każdym razem jednak ich ułaskawiam :)❤️

reklama
A zazwyczaj na czczo jest ok? Kurde, trochę przesadzają z tym straszeniem kobiet z cukrzycą 🙈
Tak samo mi dietetyk powiedziała. Normy ciągle śrubują i jak ma się kobieta, która cukry w krzywej miała po godzinie 200 do takiej, której jedynie na czczo wychodzi o kilka jednostek (według tych nowych, ostrych norm) podwyższony cukier...
Podobnie z tarczycą. Teraz uznaje się normę TSH do 2,5. Już są głosy, że w najbliższym czasie ta norma zostanie zmniejszona do 2,0... I tylko się kobiety będą stresować, że coś jest nie tak w momencie gdy kilka lat temu byłyby w normie i nikt by ich nie straszył....

Do góry