Sechmet
Fanka BB :)
Rozumiem że brak dostępu do kogoś od razu może frustrować, aczkolwiek na prawde uważam, że jest duzo lepiej niż w Polsce. Najważniejsze, że nikt Cie nie truje lekami bez powodu.Mnie to dziwi ze w takim kraju nie ma takich punktow jak "Diagnostyka" takiego typu miejsc gdzie szybko dostaniesz i zrobisz badania.Ja sie o druga ciaze staralam latami i trwalo by to krocej jakbym miala opcje lekarzy pod reka jak w pl.Jak poszlam do gp to mi powiedzieli ze nie moga mi pomoc bo mam juz dziecko,wiec nie nalezy mi sie pomoc,juz pomijam to ze lekarz dzwonil do swojej zony lekarki by sie upewnic czy moze mi dac zastrzyk typu pregnyl bo nie byl pewien co to jest.
Poprostu brakuje mi tu specjalistow pod reka,moze dzieki temu bylabym szybciej w ciazy
Nie wiem u jakiego lekarza byłaś, ale gp tutaj maja zadanie skierowanie Cie do kliniki i do konkretnego lekarza jesli potrzeba.
Moze po prostu trafiłaś na kogoś beznadziejnego. W Polsce też tak jest, że są lekarze do dupy (nie wszyscy). I większość ludzi jednak chodzi prywatnie. Tu NHS daje sobie dosc dobrze radę... Przykro mi ze masz zle doświadczenia. Aczkolwiek nazywanie ich zacofanymi to trochę zły zwrot. Maja inny system i on w większości przypadków działa.