reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Witam Was dziewczyny 🙂 Miło Was wszystkie poznać. Chciałabym do Was dołączyć ale po wczorajszej wizycie u ginekologa straciłam nadzieję. Mój pęcherzyk jest płaski i ma dziwny kształt. Lekarz powiedział że to źle wróży. Jestem obecnie w 5 tygodniu. Póki co nie widać cialka żółtego ani echa zarodka. Czy któraś z Was miała też taki kształt pęcherzyka i z ciąża było wszystko Ok? Strasznie się martwię. Zobacz załącznik 1163196
Tak wyglądał mój pecherzyk w 6+1 dzis ma juz 6lat🥰
20200815_174240.jpg

reklama
Jestem z siebie dumna bo w tej zacofanej Angli znalazlam jakas klinike i zaklepalam sobie Usg na 25 sierpien powinnam juz byc w 7 tyg wtedy.Oczywiscie Usg z sonografem a nie lekarzem no ale tez wiedza co robia.Dzwonila tez do mnie polozna i mija pierwsza wizyta z polozna odbedzie sie przez telefon,12 wrzesnia pomiedzy 8:00 a 17:00,tak wiec cudownie....zaraz po tym pewnie beda mnie na usg zapisywac by sie wyrobic przed 12 tyg.
Ja bym chciala zrobic tez to badanie z krwi na choroby genetyczne,ale to tyle kasy ale mialabym spokoj
Nie rozumiem czemu zacofanej? Przecież prywatnie usg mozesz zrobic kiedy chcesz? A to że robia pierwsze w 12 tygodniu to nic nadzwyczajnego. Przecież badania z krwi sa darmowe koło 12 tygodnia wiec czemu nie chcesz zaczeczkac?

Muszę się was coś zapytać🙈ale się nie śmiejcie bo już nie pamiętam, śpiciena brzuchu? Leżycie na brzuchu? Do kiedy bezpiecznie można sobie tak leżeć na brzuchu?🙈
nie wiem ale jak mnie boli to nie leżę .... ale jak urodziłam synka i spał obok to pierwsza noc od razu cała na brzuchu 😅😂😂 tak za tym tęskniłam ☺️

Muszę się was coś zapytać[emoji85]ale się nie śmiejcie bo już nie pamiętam, śpiciena brzuchu? Leżycie na brzuchu? Do kiedy bezpiecznie można sobie tak leżeć na brzuchu?[emoji85]
Ja uwielbiam spać na brzuchu ale niestety już mi nie wygodnie [emoji24][emoji24] i śpię niby na brzuchu ale bardziej na boku.

Ja mysle
Nie rozumiem czemu zacofanej? Przecież prywatnie usg mozesz zrobic kiedy chcesz? A to że robia pierwsze w 12 tygodniu to nic nadzwyczajnego. Przecież badania z krwi sa darmowe koło 12 tygodnia wiec czemu nie chcesz zaczeczkac?
Jak jade do Polski to moge isc nastepnego dnia do ginekologa,zrobic badania prywatnie na krew na co chce.nie wiem w ktorej czesci uk mieszkasz ale u mnie w miescie dopiero rok temu otworzylo sie usg prywatne,tak to musialabym jezdzic do londynu.badan typu zwykla beta tez nie zrobie na zasadzie pojde zaplace i bede miala bo nawet nie wiem gdzie,a dostac sie do ogolnego po skierowanie to tez dluugoo.Wiec moze ty masz inne odczucia ale dla mnie dostepnosc lekarzy i badan jest bez porownania lepsza w Polsce rowniez cenowo

Ja mysle

Jak jade do Polski to moge isc nastepnego dnia do ginekologa,zrobic badania prywatnie na krew na co chce.nie wiem w ktorej czesci uk mieszkasz ale u mnie w miescie dopiero rok temu otworzylo sie usg prywatne,tak to musialabym jezdzic do londynu.badan typu zwykla beta tez nie zrobie na zasadzie pojde zaplace i bede miala bo nawet nie wiem gdzie,a dostac sie do ogolnego po skierowanie to tez dluugoo.Wiec moze ty masz inne odczucia ale dla mnie dostepnosc lekarzy i badan jest bez porownania lepsza w Polsce rowniez cenowo
Ja sie nie zgadzam. Może dla tego, że nie potrzebije leków ma każdy ból palca, oraz antybiotykow. Jak potrzebowałam skierowania na badanie piersi to dostalam na za 3 dni. Cytologia darmowa co 3 lata.
Tu też są prywatne kliniki na krew, jeśli chcesz od gp to dostaniesz. Moja siostra ma problemy z oddychaniem, miała skierowania na mnóstwo badań. A to, że bety nie zrobisz.. no może od tak nie zrobisz. Ale co ona tak na prawdę Ci da? Tu dziewczyny robią ale wcale ich to nie uspokaja.. Jak masz poważny problem to od ręki się dostaniesz. Lekarze w szpitalu traktują cię jak człowieka i nikt nie patrzy z góry. Mieszkałam w 3 dzielnicach Londynu a teraz mieszkam godzinę od i dalej nie narzekam. Zależy chyba kto czego oczekuje.

Przepraszam za błędy ale mega mi sie telefon tnie jak używam apki...

W polsce większość i tak chodzi prywatnie. Więc porównywanie NHS do prywatnych lekarzy w Polsce jest bez sensu.

reklama
Ja sie nie zgadzam. Może dla tego, że nie potrzebije leków ma każdy ból palca, oraz antybiotykow. Jak potrzebowałam skierowania na badanie piersi to dostalam na za 3 dni. Cytologia darmowa co 3 lata.
Tu też są prywatne kliniki na krew, jeśli chcesz od gp to dostaniesz. Moja siostra ma problemy z oddychaniem, miała skierowania na mnóstwo badań. A to, że bety nie zrobisz.. no może od tak nie zrobisz. Ale co ona tak na prawdę Ci da? Tu dziewczyny robią ale wcale ich to nie uspokaja.. Jak masz poważny problem to od ręki się dostaniesz. Lekarze w szpitalu traktują cię jak człowieka i nikt nie patrzy z góry. Mieszkałam w 3 dzielnicach Londynu a teraz mieszkam godzinę od i dalej nie narzekam. Zależy chyba kto czego oczekuje.
Mnie to dziwi ze w takim kraju nie ma takich punktow jak "Diagnostyka" takiego typu miejsc gdzie szybko dostaniesz i zrobisz badania.Ja sie o druga ciaze staralam latami i trwalo by to krocej jakbym miala opcje lekarzy pod reka jak w pl.Jak poszlam do gp to mi powiedzieli ze nie moga mi pomoc bo mam juz dziecko,wiec nie nalezy mi sie pomoc,juz pomijam to ze lekarz dzwonil do swojej zony lekarki by sie upewnic czy moze mi dac zastrzyk typu pregnyl bo nie byl pewien co to jest.
Poprostu brakuje mi tu specjalistow pod reka,moze dzieki temu bylabym szybciej w ciazy

Do góry