reklama
PałkaZapałka
Fanka BB :)
I faktycznie wszystkie koszty ponosi państwo? To w sumie może być i tak kuszące jeśli ktoś nie chce dziecka do żłobka posyłać albo nie ma na to funduszy.Jeśli chodzi o tą opiekę to jest umowa aktywizacyjna, ale nie wiem czy teraz nie ma pół minimalnej
We wtorek mam połówkowe, zaczynam się stresować. Choć trochę mniej niż na pierwszych prenatalnych bo jednak czuje mała codziennie więc wiem, że na pewno jest.
Coraz bardziej uaktywnia mi się wicie gniazda, oglądam to czy tamto, zastanawiam się co kiedy kupić, choć trochę obawy są, że za wcześnie... choć może nie ma co się nastawiać i zacząć już gospodarować wyprawkę. Do porodu 19 tygodni!
MamoveKate
idealne na przegryzienie gołąbkaJezu, współczuję
Wy dziś gołąbkowo, a u nas takie klimaty
Karin14
Coo... To jak on sprawdza czy dziecko rośnie prawidłowo, czy wszystko okej? Po czym to wnioskuje jak nie robi usgA ja nie mam robionego usg na każdej wizycie, ostatnie miałam w12tyg a teraz jak byłam to powiedział że przy następnej wizycie b
O to super ja nie mialam Jeszcze okazji bo lekarz ostatnie usg robił na początku października a teraz jak byłam to powiedział że dopiero na 20tg będzie robił.i na razie o zakupach dla maluszka mogę zapomnieć
PałkaZapałka
Na NFZ są tylko 3 w czasie ciąży i przy niektórych pakietach medycznych też tylko 3 USG na całą ciążę i po prostu nie robią częściej. Niektóre dziewczyny z zagranicy pisały, że w ich krajach to też taki standard, że się nie robi.Coo... To jak on sprawdza czy dziecko rośnie prawidłowo, czy wszystko okej? Po czym to wnioskuje jak nie robi usg
Karin14
Ja zaczne powoli ogarniać w styczniu jakiekolwiek zakupy. Chciałabym juz, ale to trochę za wcześnie jednak. Na spokojnie styczeń, powolutku.I faktycznie wszystkie koszty ponosi państwo? To w sumie może być i tak kuszące jeśli ktoś nie chce dziecka do żłobka posyłać albo nie ma na to funduszy.
We wtorek mam połówkowe, zaczynam się stresować. Choć trochę mniej niż na pierwszych prenatalnych bo jednak czuje mała codziennie więc wiem, że na pewno jest.
Coraz bardziej uaktywnia mi się wicie gniazda, oglądam to czy tamto, zastanawiam się co kiedy kupić, choć trochę obawy są, że za wcześnie... choć może nie ma co się nastawiać i zacząć już gospodarować wyprawkę. Do porodu 19 tygodni!
Też mnie ciekawi bardzo to zatrudnienie mamy. Moze w urzędzie pracy mozna nabyć takiej wiedzy jak to ogarnąć? Choć jest na to jeszcze duzo czasu, w przeciągu roku moze sie jeszcze wiele zmienić.
Karin14
Jeny masakra, nie wyobrażam sobie tego. :/Na NFZ są tylko 3 w czasie ciąży i przy niektórych pakietach medycznych też tylko 3 USG na całą ciążę i po prostu nie robią częściej. Niektóre dziewczyny z zagranicy pisały, że w ich krajach to też taki standard, że się nie robi.
malwina321
Zaciekawiona BB
Dziewczyny co bierzecie na infekcje pochwy? Brałam już całe sześć globulek Pumafucin ale jakoś nie widzę specjalnej różnicy
PasiastyOgon
Moderator
Ja będę czekała do 8.12, chyba że i tym razem nie zechce się pokazać poluję od dwóch miesięcy i ciągle plecami do świataHej.czy jest w śród nas jakaś szczęściara która zna juz płeć maluszka? Ja muszę czekać na taką możliwość do 10grudnia
reklama
A co jak juz jest na emeryturze?
To miała być odpowiedź w temacie opieki nad dziećmi, żłobkow, zniknął mi cytat.
Nie wiem czy wiecie, ale Wasza mama czy teściowa może być zatrudniona na umowie jako opiekunka wnuczka do lat trzech. Dostaje normalnie pensję od państwa, chyba najniższa, ale zawsze. A Wy macie opiekę lepszą niż w żłobku.