mayfly
Fanka BB :)
Chyba dużo już nas, które wiedząHej.czy jest w śród nas jakaś szczęściara która zna juz płeć maluszka? Ja muszę czekać na taką możliwość do 10grudnia
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Chyba dużo już nas, które wiedząHej.czy jest w śród nas jakaś szczęściara która zna juz płeć maluszka? Ja muszę czekać na taką możliwość do 10grudnia
Chyba dużo już nas, które wiedzą
Ja znam , ale tylko dlatego, ze robiłam SancoHej.czy jest w śród nas jakaś szczęściara która zna juz płeć maluszka? Ja muszę czekać na taką możliwość do 10grudnia
U mnie lekarz tez sugeruje dziewczynę z tego foto a parę dni pozniej inny lekaez widzial chłopca. To zdjęcie to 14 tcNo tak faktycznie, nie dało się ukryć, kolejnoty w całej okazałości Ja nie bardzo sie znam na tych zdjęciach usg, więc nie wiem jak siusiaki/titochy wyglądają u takich maluszków
Czy dotyczy to całego kraju? Jak to wygląda zusowo jeśli chodzi o odprowadzanie składek i kto wypłaca pensje?To miała być odpowiedź w temacie opieki nad dziećmi, żłobkow, zniknął mi cytat.
Nie wiem czy wiecie, ale Wasza mama czy teściowa może być zatrudniona na umowie jako opiekunka wnuczka do lat trzech. Dostaje normalnie pensję od państwa, chyba najniższa, ale zawsze. A Wy macie opiekę lepszą niż w żłobku.
O kurcze serio?wiesz cos wiecej na ten temat? Gdzie trzeba sie zwrocic itp?To miała być odpowiedź w temacie opieki nad dziećmi, żłobkow, zniknął mi cytat.
Nie wiem czy wiecie, ale Wasza mama czy teściowa może być zatrudniona na umowie jako opiekunka wnuczka do lat trzech. Dostaje normalnie pensję od państwa, chyba najniższa, ale zawsze. A Wy macie opiekę lepszą niż w żłobku.
Właśnie też jestem ciekawa bo jedyne co znalazłam w tym temacie to info z 2019 roku, że można uzyskać dofinansowanie do składek ZUS 50% po spełnieniu warunków a nie ze państwo wszystko sponsoruje więc może coś się zmieniłoO kurcze serio?wiesz cos wiecej na ten temat? Gdzie trzeba sie zwrocic itp?
A ja nie mam robionego usg na każdej wizycie, ostatnie miałam w12tyg a teraz jak byłam to powiedział że przy następnej wizycie bja jeszcze nie wiem może za tydzień się dowiem na wizycie bo Maluszek cały czas nie chce współpracować na prenatalnych Niby dziewczynka a 3 tygodnie później u innego lekarza chyba chłopiec ale bez pewności
O to super ja nie mialam Jeszcze okazji bo lekarz ostatnie usg robił na początku października a teraz jak byłam to powiedział że dopiero na 20tg będzie robił.i na razie o zakupach dla maluszka mogę zapomniećJa znam , ale tylko dlatego, ze robiłam Sanco
Hm...raczej nie bardzo sie znam na zdjęciach ale z tego co przejrzałam ich kilka to raczej chłopca z tego mieć nie będziesz niewiem gdzie ten lekarz widział cokolwiek?U mnie lekarz tez sugeruje dziewczynę z tego foto a parę dni pozniej inny lekaez widzial chłopca. To zdjęcie to 14 tc