reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
No trudna sytuacja, ale myślę że jak jest twoja prawdziwą przyjaciółką to zrozumie i za jakiś czas będzie się cieszyła Twoją ciąża. Prawda ciężko było mówić o stracie. Mi dziecko obumarło w 10 tygodniu 3 lata temu i też ciężko było o tym opowiadać ale rok później znowu byłam w ciąży i mam teraz 22 miesieczna corcie.. W której że tak powiem jestem zakochana do szaleństwa. Wiecie teraz jak sobie pomyślę to starsza córcia ma 11 lat ale aż wstyd się przyznać że do niej nie miałam aż tyle cierpliwości co teraz do młodszej. Wogole ją wychowywałam 8 miesięcy bo musiałam wracać do pracy i moja mama więcej czasu z nią spędzała a z Nadia jestem w domu z racji jej orzeczenia o niepełnosprawności i tak będzie jeszcze półtora roku może dlatego więź jest jakby silniejsza...
dziękuje za miłe słowa. Właśnie takie sytuacje jak tez opisujesz pokazują ze trzeba wierzyć ze będzie dobrze. No i w niedługim czasie mam się zamiar oczywiście powiedzieć i się wytłumaczyć ze było to dobre intencje. Nie mam wątpliwości ze zrozumie ale tak przykro

Dziewczyny a taka zmiana tematu, macie problem z gołębiami na balkonie? U mnie nic nie działa na te smierdziuchy, ani druty, sztuczne kruki, no nic, oszaleje z nimi 🤦‍♀️może któraś ma jakiś fajny sprawdzony sposób oprócz wiatrówki 😂(żartuję)

Chyba jakoś 5 lub 6 tydzień. Tak to prawda ze czasem tutaj lepiej pisać. Szczególnie ze z niewieloma osobami jak w moim przypadku mogę porozmawiać. Ale już teraz po badaniach poinformuje więcej osób 😁

reklama
Jeżeli chodzi o warzywa surowe to ja uwielbiam wszelkiego rodzaju sałatki np. grecka / coś a'la cesarska , ale u mnie bez mięsa. Poza tym do obiadu surowki z tartej marchewki, jabłka, pora :) ewentualnie z kapusty jeżeli Ci nie szkodzi :).
Pomidory surowe jem w zasadzie na każdej kanapce, uwielbiam też caprese czyli mozarelle z pomidorami i pesto bazyliowym.
Z takich bardziej duszonych / zapiekanych warzyw wczoraj robiłam tą zapiekanke
Bardzo polecam :) - zamiast kopytek/gnocchi można użyć np. dowolnego makaronu lub ugotowane wcześniej ziemniaki 😁
mega lubie przepisy z kwestii smaku 😁

Do góry