reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Miło się czyta takie historie ;) niestety, ale te 8-9 tyś to dla mnie trochę dużo, tym bardziej, że czasy takie niepewne, że nie wiadomo, co będzie z firmami i pracą...
W ogóle jakieś to smutne wszystko ostatnio.
Patrzysz w tv i nic dobrego się na świecie nie wydarza...
W ogóle dziś obejrzałam relację z marszu w tvn i tvp i już sama nie wiedziałam, czy gorzej ogląda się smutną rzeczywistość, czy tvp-owską propagandę...serio🙈
Mam nadzieję, że u Kasi przynajmniej wszystko się dobrze poukłada...

Czy jest na pokładzie jakaś księgowa?
Ja przestalam ogladac telewizje... druga sprawa, ze nasze media takie sa, ze skupiaja sie tylko na zlych wiadomosciach. Bo jak ktos slyszy cos zlego, to slucha z ciekawosci czy mu sie grunt pod nogami nie zawali... staram sie nie czytac ani nie sluchac zadnych zlych rzeczy. Bo jestem z tych bardzo nerwowych i przejmujacych sie wszystkim:/...

reklama
Ja to wolałabym taka zaplanowana CC jak z córka. Tylko że wcześniej miałam łożysko centralnie przodujące i wyznaczony termin na 36 tydzień. Wieczorem do szpitala a rano była młoda.
Gadałam dzisiaj z mężem i chyba to będzie to :) Mamy drugi dom w Brennej gdzie jesteśmy prawie co weekend więc Bielsko super pasuje. Kurcze dałaś mi cenną wskazówkę. Dzięki wielkie
Kto wie... moze sie stam spotkamy:p

@magdula36 pracowałam pół roku na obniżonym wymiarze czasu pracy do 1/2 , bo łączyłam go z macierzyńskim. Od 1 września weszłam na pełen wymiar czasu pracy a 24 poszłam na zwolnienie. To jaką oni podstawę wezmą pod uwagę przy l4 i macierzyńskim? 12 ostatnich miesięcy? Czyli policzą mi połowę pensji przez pół roku a pół całość? Panie w zusie twierdziły, że w tej sytuacji liczą 100% pensji a teraz przysłali mi pismo, że prowadzą postępowanie wyjaśniające a propos wysokości świadczenia....

Ja przestalam ogladac telewizje... druga sprawa, ze nasze media takie sa, ze skupiaja sie tylko na zlych wiadomosciach. Bo jak ktos slyszy cos zlego, to slucha z ciekawosci czy mu sie grunt pod nogami nie zawali... staram sie nie czytac ani nie sluchac zadnych zlych rzeczy. Bo jestem z tych bardzo nerwowych i przejmujacych sie wszystkim:/...
Mam dokładnie to samo. Staram sie odcinać bo w pewnym momencie poczułam, ze jestem na skraju zalamania psychicznego. Chodziłam i ciągle płakałam. Wiadomo hormony... Ale to co sie dzieje przekracza ludzkie pojęcie.
Więc troche wyluzowałam... Odpuściłam bo nic moje nerwy i stres nie pomogą. Pije sobie melisę i Koper wloski bo z nerwow mam kolki. 😵 Wiec masakra.

U mnie też raz wydaje się że chłopczyk a drugi raz dziewczynka. Teraz mam wizytę 5 grudnia może zrobi prezent na Mikołaja i się dokładnie pokaże.
5 listopada u prywatnego ginekologa pokazywala sie na 95 procent dziewczyna a 10 listopada u panstwowego lekarza co prawda na slabszym sprzecie najprawdopodobniej chlopak. Takze juz nic niewiem eh. Teraz 19 listopada mam tego ptywatnego

reklama
Oo też ostatnio myłam pasta bratanicy 😁😁😁

Też mam nadzieję, że to minie. Ileż można.. Zaraz połówka a tu dalej to samo. A jeszcze jak mąż myje zeby obok mnie to już całkiem nie mogę..

Dziewczyny, które używają detektoru tętna, polecacie?
Zastanawiam się nad kupnem, ale bardzo się boję, że że świruje i cały czas będę go używać 🤣🤣🤣
Teraz to już się nie opłaca kupować detektora bo zaraz będziemy czuć kopniaczki regularne albo juz czujemy i będziemy spokojne :) a co do mycia zębów to ja nie mam problemów, żadnych odruchów wymiotnych ale miałam szczescie ze poki co nie wymiotowałam w ciazy ani razu więc myślę że już mnie to nie spotka.

Do góry