reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Oo też ostatnio myłam pasta bratanicy 😁😁😁

Też mam nadzieję, że to minie. Ileż można.. Zaraz połówka a tu dalej to samo. A jeszcze jak mąż myje zeby obok mnie to już całkiem nie mogę..

Dziewczyny, które używają detektoru tętna, polecacie?
Zastanawiam się nad kupnem, ale bardzo się boję, że że świruje i cały czas będę go używać 🤣🤣🤣
Zastanów się czy na tym etapie będzie Ci potrzebny? Czujesz już ruchy? Za niedługo dzidziuś będzie dawał często o sobie znać przez kopniaczki❤

reklama

Też mam nadzieję, że to minie. Ileż można.. Zaraz połówka a tu dalej to samo. A jeszcze jak mąż myje zeby obok mnie to już całkiem nie mogę..

Zastanawiam się nad kupnem, ale bardzo się boję, że że świruje i cały czas będę go używać 🤣🤣🤣
Detektora nie ale kupuje stetoskop bo po połowie serce znajdziesz nawet tym do posłuchania :)

Tak ja też co chwila zaglądam, mąż mówi że się uzależniłam
Ja to w tym temacie nawet awantury miałam toczone🙄 teraz włażę na forum jak mój jest w pracy albo gdzieś wyjdzie. Nie chcę też żeby mój brzdąc kojarzył mnie z telefonem więc odczekuję moment aż się czymś zajmie.

Detektora nie ale kupuje stetoskop bo po połowie serce znajdziesz nawet tym do posłuchania :)

Hej co do stetoskopu to też mam w domu ale ani w jednej ani w drugiej ciąży nie potrafiłam znaleźć tym serduszka, teraz w trzeciej mam ten detektor tętna no ale już go rzadko używam bo jestem 19+4tc a od 17tc czuję ruchy, a teraz to już bardzo czuję wiercenie, przeciąganie się, kopanie nawet uda się pod ręką poczuć więc wiem że żyje i ma się dobrze, aż jest ciężko mi w to uwierzyć że taki ludzik z ani grama tłuszczu ma tyle siły by tam takie wygibasy robić :)

Wiesz co ja mam detektor od 12tc i od tego czasu używam. Postanowiłam sobie,że będę używać tylko raz dziennie kiedy w domu jest mąż żeby mógł posłuchać malutkiego. Generalnie nie wiem jak mogłam w pierwszej ciąży bez niego funkcjonować, ale jeśli mam Ci poradzić - nie wiem czy jest sens kupować w momencie gdy czujesz już ruchy.. u mnie dziś zaczyna się 17tc i czasem "coś" mi się "wydaję" ale to jeszcze nie jest takie pewne więc detektor bardzo mi się sprawdza. Myślę jednak,że jak już będę czuć regularne ruchy to nie będzie aż tak często używany. Choć owszem, jeśli bardzo się stresujesz to niekiedy może uratować sytuację 😊 detektory w tej chwili nie są drogie - ja swój kupiłam na olx za 80zl - Angel Sound i uważam,że jest całkiem fajny jak na to cenę, zwłaszcza.

reklama
Dziewczyny jak radzić sobie z odruchami wymiotnymi od pasty? Mycia zębów?
Mam pier**** dolca na punkcie zębów a myje je teraz jakby parzyły 🤣🤣🤣
Kuźwa mało nie zwymiotuje.
Myslalam, ze tylko ja mam ten problem😂 jak mam za duzo piany w buzi, a nie daj boze jak chce umyc zeby to az maz przychodzi do lazienki-co sie tam dzieje😂masakra jakas. Jeszcze nie znalazlam patentu na to:p

Do góry