reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Mega tanio😱 słyszałam o kwotach rzędu 16 tysięcy zł. U nas położna odbierająca poród w domu kosztuje ok 4-5 tyś...
Wiesz sa rozne kliniki i rozne cenniki:) w eskulapie jeszcze jak moja siostra rodzila, mozna bylo normalnie na NFZ ... z pierwszym placilam 2500. Zanim planowalam ciaze, najpierw sprawdzalam, czh nada mnie stac na nich😛bo jednak kupa czasu minela. Rozwazasz porod w domu? Ja za duzy tchorz jeste na takie historie:p od razu bym miala przed oczamk wszystkie czarne scenariusze:/

Wiesz sa rozne kliniki i rozne cenniki:) w eskulapie jeszcze jak moja siostra rodzila, mozna bylo normalnie na NFZ ... z pierwszym placilam 2500. Zanim planowalam ciaze, najpierw sprawdzalam, czh nada mnie stac na nich😛bo jednak kupa czasu minela. Rozwazasz porod w domu? Ja za duzy tchorz jeste na takie historie:p od razu bym miala przed oczamk wszystkie czarne scenariusze:/
Zainteresowałaś mnie tym porodem w Esculapie w Bielsku. Wiesz coś na temat CC? Bo chce mieć planowe, zgadzają się?
Kasiu myślę o Was

Przeszukałam dziś cenniki kilku placówek prywatnych, niestety w Warszawie ceny zaczynają się od 8,5 tyś. @Lola13 wygląda też na to, że ten esculap, który jest u Bielsku, jest tylko u Was, przynajmniej ja już nie znalazłam innych placówek tej przychodni

Przeszukałam dziś cenniki kilku placówek prywatnych, niestety w Warszawie ceny zaczynają się od 8,5 tyś. @Lola13 wygląda też na to, że ten esculap, który jest u Bielsku, jest tylko u Was, przynajmniej ja już nie znalazłam innych placówek tej przychodni
No niestety u mnie najbliższą placówka jest 150 km ode mnie i ceny zaczynają sie od 5,5 tys zl najtańsza opcja. Nie wyobrażam sobie mając skurcze jechać 150km 🙈 chyba, ze zaplanowane cc to inaczej. Ale w dalszym ciągu są to dosyć spore pieniądze..

Zainteresowałaś mnie tym porodem w Esculapie w Bielsku. Wiesz coś na temat CC? Bo chce mieć planowe, zgadzają się?
Kasiu myślę o Was
Tak, bez problemu. Najlepiej pojechac sobie na jedna, dwie wizyty tam. Ja przy pierwszym porodzie bylam dwa razy. Lekarz sie mnie bezposrednio zapytal jak chce rodzic. Na tamten moment nie podobala mi sie zadna opcja, wiec mielismy probowac naturalnie. Kazal mi przyjechac dwa dni po terminie (o ile nic sie wczesniej nie zdazy). Jak pojechalam, to wyszlo dodatkowo, ze moje cisnienie szaleje bardziej niz zwykle... lekarz nie bardzo chcial wywolywac porod w takiej sytuacji i powiedzial, ze go niepokoi to cisnienie bardzo. Czekac tez troche strach byl...Powiedzial, ze rekomenduje cesarke. A jezeli nie chce, to bym musiala podpisac oswiadczenie, ze zostalam poinformowana i ze chce czekac na wasne zyczenie. No nie dyskutowalam z lekarzem i w ten sam dzien mialam cesarke. A naprawde full profesional. Za kazdym razem jak jestem u innego lekarza, to kazdy sie zachwyca jaka piekna mam blizne po cesarce:p bardzo nisko i praktycznie niewidoczna:) w ogole, pionizuja zaraz jak wroci czucie w nogach(dobra metoda, bo rana sie “nie ulezy” i latwiej wrocic do formy), dwie polozne pomogaja wstac i sie wykapac... naprawde czlowiek czuje, ze sie o niego troszcza i dbaja.

reklama
No to faktycznie cena bez porownania. 6lat temu jak rodzilam to wydaje mi sie, ze byl wlasnie w Warszawie... no ale to kupa czasu... juz dawno moze go nie byc:/...

Do góry