reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Możesz tam mieć pomimo covidu poród rodzinny? Ile kosztuje taki poród prywatnie? Bo też sie tym interesowałam. Teściowa powiedziała, ze może to zasponsorowac jak sie zorientuję gdzie będzie najbliżej. 😅 Tyle, ze u mnie jeszcze nie wiadomo czy nie będę miala cesarki bo mam macice dwurozna i sporą wadę wzroku. 🤔 Ale kto wie... Jeszcze sporo czasu jakby nie patrzeć.
Tak, tam nadal mozesz miec porod rodzinny. A jak jest cesarka, to maz/partner moze stac za szklanymi drzwiami i wszystko obserwowac. Przy cc dzidziusia najpierw pokazuja mamusi i daja do pocalowania, a potem ida za te szklane drzwi i z tata je oplukuja i zawijaja, zeby nie zmarzlo. Potem wioza na sale z mezem i dzieciaczkiem❤️ Pokoje max 2 osobowe z lazienka. Polozne naprawde super-ze wszystkim pomagaja jak chcesz, specjalista od laktacji, pediatra... bez problemu jak nie chcesz karmic to dadza ci butle. Wszyscy byli zawsze mili i usmiechnieci:) teraz podrozalo niestety 4200 albo 4300. Ale mysle, ze warto. Ja mialam pierwsza cesarke-przez duze problemy z cisnieniem. Ale ogolnie lekarz sie pyta jak chcesz rodzic i nie maja z tym problemu. Teraz juz sama bede chciala cesarke. W pierwszej ciazy mialam mega schiza, ze dziecko bedzie owiniete pepowina i ze cos sie stanie strasznego przy porodzie.... nie pomylilam sie. Maly byl dwa razy mocno owiniety i lekarze musili go odplatywac. Szef kliniki jest tam anestaziologiem i do tej pory pamietam jak chodzil po tej sali operacyjnej i powtarzal kilkla razy: “cale szczescie, ze zrobilismy cesarke”. Widac bylo, ze byl mega przejety o ile nie wystraszony. Na szczescie wszystko dobrze sie skonczylo. Tak, ze teraz nie bede chciala ryzykowac. Bylam wtedy tez mega przerazona. Zostalo mi to w glowie i koniec...

reklama
A możesz napisać, co to za klinika i jaka jest cena porodu sn a porodu cc?
Klinika esculap w Bielsku-Bialej wrzuce link. Kiedys gdzies trafilam, ze jest kilka tych esculapow w Polsce, ale nie zaglebialam sie w temat, bo jestem ze Slaska. W tym konkretnym moja siostra miala 3porody, moja mama operacje ginekologiczna(ktorej nie chcieli jej zrobic w szpitalu panstwowym, bo miala wysokie cisnienie). Lekarz i chirurdzy naprawde z prawdziwego zdarzenia.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczyny, a tak troche w innym temacie jakich produktów używacie na rozstępy?
Ja póki co mustela, ale sie zastanawiam czy na pewno skuteczny. 🤔
Teraz stosuje normalny balsam nawilzajacy. W pierwszej doslownie “topilam sie” w olejku bio oil i i tak wyszlo mi pelno rozstepow-zostal mi brzuch jak u 80latki po 15 dzieciach:/... mysle, ze cos tam daje nawilzanie, ale raczej jest to zalezne od rodzaju skory albo generyki... a jak juz kiedys pisalam-od dziecka mam obsesje na punkcie uzywania kremow i balsamow. Jak moje cialo sie nie “lepi” to mnie szlag trafia:p

Teraz stosuje normalny balsam nawilzajacy. W pierwszej doslownie “topilam sie” w olejku bio oil i i tak wyszlo mi pelno rozstepow-zostal mi brzuch jak u 80latki po 15 dzieciach:/... mysle, ze cos tam daje nawilzanie, ale raczej jest to zalezne od rodzaju skory albo generyki... a jak juz kiedys pisalam-od dziecka mam obsesje na punkcie uzywania kremow i balsamow. Jak moje cialo sie nie “lepi” to mnie szlag trafia:p
Też myślę że to kwestia indywiduwalna, predyspozycje, genetyka. Jedne nie smarują i nie mają, drugie się smarują a mimo wszystko pękają wszędzie. Ja smaruje po kąpieli zwykłym balsamem do ciała. W pierwszej ciąžy smarowałam kremem z rossmana na roztępy i wyszły mi wysoko na udach. Ale trudno, widocznie tak miało być

Kochana nie jesteś sama, moje dziecię też się nie pokazuje. Mam nadzieje że na początku grudnia już się dowiemy, bo oszaleje wkońcu. Tak bardzo chciałabym coś kupić słodziutkiego i malutkiego żeby oznajmić najbliższym jaka płeć
U mnie też raz wydaje się że chłopczyk a drugi raz dziewczynka. Teraz mam wizytę 5 grudnia może zrobi prezent na Mikołaja i się dokładnie pokaże.

Pewnie genetyka swoje robi,po 2 ciazach bez smarowania nie mam rozstepow :)

reklama
Do góry