reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Ja mam jeszcze gorzej jak staruszka się czuję i wszystko tak wolno robię bo jak coś przyspieszę to zaraz coś rozlane, rozsypane straszna niezdara jestem.
No nic takie uroki ciąży 😁 później będzie już lepiej 🤣
Ja to czuje się bardzo ociężała. Szybko się męcze, sapie, stękam.. Ostatnio mąż mi powiedział że przychodze do łóżka jak jakiś niedźwiedź a wcześniej wskakiwałam jak sarenka...😂

Też mam ostatnio kiepskie dni - dwie noce mało co spałam do tego frustruje mnie sytuacja dookoła :( Zadzwoniłam dzisiaj do przychodni w której mam mieć USG połówkowe i wyobraźcie sobie, że tam nawet za dopłatą nie można nagrać USG :/ Wkurza mnie to bo facet jak chce powinien mieć prawo uczestniczyć w badaniu, a jak już nie może bo są takie , a nie inne obostrzenia to chociaż mogliby wyjść do ludzi i nagrać to badanie na życzenie ... co ich to kosztuje :/

Wow nieźle 😲 A w którym tygodniu dowiedziałaś się, że grozi Ci poród przedwczesny ? To wyszło tak nagle czy jakoś już wcześniej wiedziałaś bo lekarz zauważył coś niepokojącego ?
U mnie na szczescie moja ginekolog nie robi problemow i jezeli maz chce przyjsc zobaczy, to moze. Tylko na wczesniejszej wizycie musze ja uprzedzic, zeby sobie potem zarezerwowala wiecej czasu. Mial isc teraz 18-go ze mna, ale przez to, ze tydzien wczesniej jest swieto, to jej sie pacjentko skumulowaly tego 18-go i powiedziala, ze na nastepna niech przyjdzie. Mowi, ze bez sensu, bo nie bedzie miala czasu, zeby mu wszystko dokladnie pokazac i opowiedziec plus jak by mial jakies pytania on dodatkowo, to tez by jej sie czas przeciagnal. Wczesniej go nie zabieralam, bo w sumie malo co bylo jeszcze widac+plus rodzina nie wiedziala o ciazy. A jak bysmy szlo razem, to musielibysmy starszego z kims zostawic i to by bylo podejrzane:p normalnie nigdy go nie zostawiamy:)

U mnie na szczescie moja ginekolog nie robi problemow i jezeli maz chce przyjsc zobaczy, to moze. Tylko na wczesniejszej wizycie musze ja uprzedzic, zeby sobie potem zarezerwowala wiecej czasu. Mial isc teraz 18-go ze mna, ale przez to, ze tydzien wczesniej jest swieto, to jej sie pacjentko skumulowaly tego 18-go i powiedziala, ze na nastepna niech przyjdzie. Mowi, ze bez sensu, bo nie bedzie miala czasu, zeby mu wszystko dokladnie pokazac i opowiedziec plus jak by mial jakies pytania on dodatkowo, to tez by jej sie czas przeciagnal. Wczesniej go nie zabieralam, bo w sumie malo co bylo jeszcze widac+plus rodzina nie wiedziala o ciazy. A jak bysmy szlo razem, to musielibysmy starszego z kims zostawic i to by bylo podejrzane:p normalnie nigdy go nie zostawiamy:)
A to jest gabinet prywatny Twojej Pani ginekolog czy jakaś placówka medyczna ? Szukałam dzisiaj lekarza i niestety w Wawie na stronie każdej placówki medycznej jest napisane, że wizyty odbywają się bez osób towarzyszących :(

Ja to czuje się bardzo ociężała. Szybko się męcze, sapie, stękam.. Ostatnio mąż mi powiedział że przychodze do łóżka jak jakiś niedźwiedź a wcześniej wskakiwałam jak sarenka...😂
U mnie to samo 😅 mój już mnie chciał do lekarza wysyłać, że tak stękam jak do łóżka wchodzę 😂 wczoraj jeszcze plecy w jednym miejscu bolały jak lewą nogę podnosiłam i kulawa chodziłam🤨 Dwa razy się schyle po coś i już dycham😅

A to jest gabinet prywatny Twojej Pani ginekolog czy jakaś placówka medyczna ? Szukałam dzisiaj lekarza i niestety w Wawie na stronie każdej placówki medycznej jest napisane, że wizyty odbywają się bez osób towarzyszących :(
Przykre to że nie może być mąż. Ja chodzę prywatnie i u mnie jeszcze na ostatniej wizycie można było z osobą towarzyszącą u mnie akurat była starsza córcia i widziała dzidziusia. Teraz w sobotę też jadę z nią zobaczymy czy wejdzie

o to znazy, że boisz się, że nadrobiłaś ?
Ja jestem plus size - i martwi mnie - 2 w drugim trymestrze. W ciązy zwykle przybiera się na wadze.
Poza tym waga nie jest dla mnie jakims wyznacznikiem - życie to nie instagram, gdzie laski się przechwalają jak to super wygladają 2 tygodnie po porodzie.

Bo to nie jest wyznacznik i jest.. zależy jak kto musi to interpretować 😉
Najważniejsze to akceptować samą siebie 🙂 i dbać o zdrowie 😉

U mnie wszystko przez tarczycę, ciężko przybrać i za szybko się chudnie a nie mam ochoty wyglądać jak kościotrup zwłaszcza że lata już nie te
Będzie jak będzie nie na wszystko mamy wpływ
Hej a możesz napisać czy chudnięcie może być przez niedoczynnosc czy nadczynność? Czy coś innego?
Dziewczyny jakiś czas temu zareklamowała się tutaj położna i podała swój profil na insta- mnie wciągnęła i będę tam zaglądać 😉 polozna_mamazu

U mnie to samo 😅 mój już mnie chciał do lekarza wysyłać, że tak stękam jak do łóżka wchodzę 😂 wczoraj jeszcze plecy w jednym miejscu bolały jak lewą nogę podnosiłam i kulawa chodziłam🤨 Dwa razy się schyle po coś i już dycham😅
Mam to samo😁 syn zaś mnie naśladuje jak pufam na schodach ze zmęczenia 😂 a na 3 piętro coraz trudniej się wgramolić, a co będzie jak brzuch urośnie...😅

reklama
Do góry