reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Ej nie martw się. Ja ważyłam 107 kg za pierwszy razem i w dniu porodu 130.. przy 172 cm wzrostu!
powiedziałam sobie, że nigdy więcej. Nie mialam cukrzycy, ani wysokiego ciśnienia w ciąży mimo wagi.
Tym razem zaczynam z 78 kg bo schudlam 50 kg i bardzo sie pilnuje. Jem tylko tyle kalorii ile potrzebuje poza tym wyskokiem dzisiejszym. Powiem, że milo jest jeść teraz na zerze kalorcznym, wyliczyłam sobie wszystko i mogę jesc dosc sporo karmiąc ciagle piersią. Moj gol to nie przytyć więcej niż 10 kg tym razem.
U mnie podobna sytuacja do porodu 104kg przy 167 bez zadnych chorob tylko obzarstwo, teraz waze 67 kg i tez chce max 10 przytyć, u mnie jem w miarę normalnie ale male porcje, malutko słodyczy, mam zamiar od poniedzialku juz rozpisywac posilki bo szybko ulegam zachciankom :)

reklama
U mnie to jeszcze bym wszystko robiła ale ciąże miałam zawsze zagrożona i plamiącą dlatego coś za coś ☺😉 a formę zawsze robię spowrotem po ciąży jak przyjdzie czas ☺ są rzeczy ważne i ważniejsze ... ale każda ciąża jest inna ....
z 1 synem przybrałam 25 kg ważył 3.800
2 z córka 15 kg ważyła 3,500
Z 3 tylko 4 kg przytyłam bo wymiotowałam do 5 miejsca ... i chudłam mały wszył 3.200
O ja caly czas bylam aktywna az do pandenii, 1 ciaza marzec, kwiecień i pokroiłam. Potem duzo na brzuch ćwiczyłam i teraz druga ciąża i uważam.
Czyli miałaś plamienia i sie udało?

U mnie podobna sytuacja do porodu 104kg przy 167 bez zadnych chorob tylko obzarstwo, teraz waze 67 kg i tez chce max 10 przytyć, u mnie jem w miarę normalnie ale male porcje, malutko słodyczy, mam zamiar od poniedzialku juz rozpisywac posilki bo szybko ulegam zachciankom :)
Ja właśnie tez musze zapisywać. Wszystko spisuje do Fitatu bo inaczej po prostu jem za dużo... Teraz jem porządnie, ale sporo warzyw i duzo zdrowiej. Pozwalam sobie na słodycze ale pilnuje, żeby wszystko grało. Razem z wiadomością o ciąży przestałam się odchudzać teraz tylko się pilnooowac!

Ja właśnie tez musze zapisywać. Wszystko spisuje do Fitatu bo inaczej po prostu jem za dużo... Teraz jem porządnie, ale sporo warzyw i duzo zdrowiej. Pozwalam sobie na słodycze ale pilnuje, żeby wszystko grało. Razem z wiadomością o ciąży przestałam się odchudzać teraz tylko się pilnooowac!
Jakbym czytała o sobie 😉 identycznie

A ja jak sama się pilnowallam na fitatu to tyłam zamiast chudnąć mimo 1600kalori, dopiero jak przeszłam na dietę Wrzoska i było pełno orzechów warzyw to Waga ruszyła

A ja jak sama się pilnowallam na fitatu to tyłam zamiast chudnąć mimo 1600kalori, dopiero jak przeszłam na dietę Wrzoska i było pełno orzechów warzyw to Waga ruszyła

No bo różnie bywa. Organizmy roznie reagują. Jem duzo orzechów i warzyw. Staram się min 500 gram warzyw i owoców. Ja chudłam na 2300 kalorii... Obecnie mam 2500 - 2600 i obserwuje organizm. Na razie waga stoi wiec chyba dobrze trafiłam.

No bo różnie bywa. Organizmy roznie reagują. Jem duzo orzechów i warzyw. Staram się min 500 gram warzyw i owoców. Ja chudłam na 2300 kalorii... Obecnie mam 2500 - 2600 i obserwuje organizm. Na razie waga stoi wiec chyba dobrze trafiłam.
No u mnie widocznie takich tłuszczy brakowało.. A Waga u mnie ruszyła na 1800 teraz też mam 2100

Najważniejsze to znaleźć ten balans. Ja mam dość dużo kalorii bo dalej karmie piersią.
Trzymam za nas kciuki żebyśmy byly zdrowe i przytyly tyle ile chcemy 😄

reklama
Do góry