reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Ej nie martw się. Ja ważyłam 107 kg za pierwszy razem i w dniu porodu 130.. przy 172 cm wzrostu!
powiedziałam sobie, że nigdy więcej. Nie mialam cukrzycy, ani wysokiego ciśnienia w ciąży mimo wagi.
Tym razem zaczynam z 78 kg bo schudlam 50 kg i bardzo sie pilnuje. Jem tylko tyle kalorii ile potrzebuje poza tym wyskokiem dzisiejszym. Powiem, że milo jest jeść teraz na zerze kalorcznym, wyliczyłam sobie wszystko i mogę jesc dosc sporo karmiąc ciagle piersią. Moj gol to nie przytyć więcej niż 10 kg tym razem.
U mnie podobna sytuacja do porodu 104kg przy 167 bez zadnych chorob tylko obzarstwo, teraz waze 67 kg i tez chce max 10 przytyć, u mnie jem w miarę normalnie ale male porcje, malutko słodyczy, mam zamiar od poniedzialku juz rozpisywac posilki bo szybko ulegam zachciankom :)

reklama
U mnie to jeszcze bym wszystko robiła ale ciąże miałam zawsze zagrożona i plamiącą dlatego coś za coś ☺😉 a formę zawsze robię spowrotem po ciąży jak przyjdzie czas ☺ są rzeczy ważne i ważniejsze ... ale każda ciąża jest inna ....
z 1 synem przybrałam 25 kg ważył 3.800
2 z córka 15 kg ważyła 3,500
Z 3 tylko 4 kg przytyłam bo wymiotowałam do 5 miejsca ... i chudłam mały wszył 3.200
O ja caly czas bylam aktywna az do pandenii, 1 ciaza marzec, kwiecień i pokroiłam. Potem duzo na brzuch ćwiczyłam i teraz druga ciąża i uważam.
Czyli miałaś plamienia i sie udało?

U mnie podobna sytuacja do porodu 104kg przy 167 bez zadnych chorob tylko obzarstwo, teraz waze 67 kg i tez chce max 10 przytyć, u mnie jem w miarę normalnie ale male porcje, malutko słodyczy, mam zamiar od poniedzialku juz rozpisywac posilki bo szybko ulegam zachciankom :)
Ja właśnie tez musze zapisywać. Wszystko spisuje do Fitatu bo inaczej po prostu jem za dużo... Teraz jem porządnie, ale sporo warzyw i duzo zdrowiej. Pozwalam sobie na słodycze ale pilnuje, żeby wszystko grało. Razem z wiadomością o ciąży przestałam się odchudzać teraz tylko się pilnooowac!

Ja właśnie tez musze zapisywać. Wszystko spisuje do Fitatu bo inaczej po prostu jem za dużo... Teraz jem porządnie, ale sporo warzyw i duzo zdrowiej. Pozwalam sobie na słodycze ale pilnuje, żeby wszystko grało. Razem z wiadomością o ciąży przestałam się odchudzać teraz tylko się pilnooowac!
Jakbym czytała o sobie 😉 identycznie

A ja jak sama się pilnowallam na fitatu to tyłam zamiast chudnąć mimo 1600kalori, dopiero jak przeszłam na dietę Wrzoska i było pełno orzechów warzyw to Waga ruszyła

A ja jak sama się pilnowallam na fitatu to tyłam zamiast chudnąć mimo 1600kalori, dopiero jak przeszłam na dietę Wrzoska i było pełno orzechów warzyw to Waga ruszyła

No bo różnie bywa. Organizmy roznie reagują. Jem duzo orzechów i warzyw. Staram się min 500 gram warzyw i owoców. Ja chudłam na 2300 kalorii... Obecnie mam 2500 - 2600 i obserwuje organizm. Na razie waga stoi wiec chyba dobrze trafiłam.

No bo różnie bywa. Organizmy roznie reagują. Jem duzo orzechów i warzyw. Staram się min 500 gram warzyw i owoców. Ja chudłam na 2300 kalorii... Obecnie mam 2500 - 2600 i obserwuje organizm. Na razie waga stoi wiec chyba dobrze trafiłam.
No u mnie widocznie takich tłuszczy brakowało.. A Waga u mnie ruszyła na 1800 teraz też mam 2100

Najważniejsze to znaleźć ten balans. Ja mam dość dużo kalorii bo dalej karmie piersią.
Trzymam za nas kciuki żebyśmy byly zdrowe i przytyly tyle ile chcemy 😄

reklama
Do góry