reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

A powiedz mi czy masz duża nadwagę z tego co piszesz.? Bo ja mam 76 przy 175 więc też kruszynka nie jestem, w pierwszej ciąży na koniec miałam 96kg[emoji33]i nie chce tego powtórzyć bo tylko 12mi spadło po porodzie[emoji1787]
BMI kwalifikuje mnie już w kategorii otyłość więc jest co zrzucić [emoji19]

reklama
Ja obecnie mam nadwagę i nie wiem jak sobie z nią poradzić [emoji19]. Już mnie wszystko ciśnie, spodnie za ciasne, bluzki obcisłe. Moja kuzynka była ostatnio w ciąży i że względu na cukrzycę ciążowa musiała przejść na odpowiednią dietę. Nic nie tyla a dzidzia się rozwijała prawidłowo więc może i ja spróbuję tej diety cukrzycowej?
Ej nie martw się. Ja ważyłam 107 kg za pierwszy razem i w dniu porodu 130.. przy 172 cm wzrostu!
powiedziałam sobie, że nigdy więcej. Nie mialam cukrzycy, ani wysokiego ciśnienia w ciąży mimo wagi.
Tym razem zaczynam z 78 kg bo schudlam 50 kg i bardzo sie pilnuje. Jem tylko tyle kalorii ile potrzebuje poza tym wyskokiem dzisiejszym. Powiem, że milo jest jeść teraz na zerze kalorcznym, wyliczyłam sobie wszystko i mogę jesc dosc sporo karmiąc ciagle piersią. Moj gol to nie przytyć więcej niż 10 kg tym razem.

Ej nie martw się. Ja ważyłam 107 kg za pierwszy razem i w dniu porodu 130.. przy 172 cm wzrostu!
powiedziałam sobie, że nigdy więcej. Nie mialam cukrzycy, ani wysokiego ciśnienia w ciąży mimo wagi.
Tym razem zaczynam z 78 kg bo schudlam 50 kg i bardzo sie pilnuje. Jem tylko tyle kalorii ile potrzebuje poza tym wyskokiem dzisiejszym. Powiem, że milo jest jeść teraz na zerze kalorcznym, wyliczyłam sobie wszystko i mogę jesc dosc sporo karmiąc ciagle piersią. Moj gol to nie przytyć więcej niż 10 kg tym razem.
Te bym chciała jak najmniej przytyć, i też się chce tego trzymać, więc razem raźniej 💪

Wow, piękny wynik osiągnęłaś! Gratulacje! Dałaś mi nadzieję że i mi się uda.

Wow, piękny wynik osiągnęłaś! Gratulacje! Dałaś mi nadzieję że i mi się uda.
Uda się! Mój syn jest moją motywacją by utrzymać zdrowie. Chce być przykładem dla moich dzieci, chce mieć sile z nimi grać w piłkę i wspinać się po górach jak już mi się uda tam pojechać :) Razem damy rade!

reklama
Do góry