reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Dziewczyny, ogarnąć się proszę. Pomyślcie, że nie robicie tego dla siebie. Odpoczywajcie ile się da. Lekki spacerek.. Ja dzisiaj pozmywałam i byłam z siebie dumna. Jutro wstawię pranie i może coś odkurzę. Ale się zobaczy. Naprawdę świat się nie skończy jak coś będzie nie zrobione. A ciąża jak same wiemy jest krucha.
Ja juz sobie gosci nie zapraszam hah

reklama
Dziewczyny, ogarnąć się proszę. Pomyślcie, że nie robicie tego dla siebie. Odpoczywajcie ile się da. Lekki spacerek.. Ja dzisiaj pozmywałam i byłam z siebie dumna. Jutro wstawię pranie i może coś odkurzę. Ale się zobaczy. Naprawdę świat się nie skończy jak coś będzie nie zrobione. A ciąża jak same wiemy jest krucha.
Dziewczyny opiep...cie mnie, albo co :(
Kolejny raz robię sobie źle. Wiem,że ciąża to nie choroba,ale zauważyłam,że jak się nadwyrężę, w sensie dużo robię to potem mnie boli brzuch.

Dziś męża nie było, jak nie w pracy to albo w drugiej robocie, albo na mieszkaniu wykańcza (za co jestem mu wdzięczna, bo robi to dla nas), ale dziś sobie przypomniałam,że sklepy jutro zamknięte, więc leciałam na zakupy, potem trochę dźwigałam, wróciłam, trzeba było obiad zrobić, potem latałam po schodach góra-dół, bo wiele rzeczy mam na dole, sprzątałam, ogarniałam łazienkę, pokoje, kuchnię,a teraz się TAK KIEPSKO czuję, tylko z drugiej strony kto to za mnie zrobi jak nie ja ? :(

Wiem,że "kurz nikomu nie zaszkodził" ale ja muszę mieć czysto na weekend, po prostu taka jestem, ale coraz częściej to się na mnie odbija. Bo mnie wieczorem boli brzuch po takich eskapadach.

POWIEDZCIE MI COŚ DO SŁUCHU
Uwaga idzie opierThat 😉 proszę sie polenic, mówi to pedantka!
Jasne, że MUSI byc po mojemu, ale odpuszczam serio! Jutro na obiad spaghetti! Odkurzalam tydzień temu, starczy! Wczoraj 2 prania były. Robota skończona.
We wtorek wyjątkowo bylam w biurze, po pracy lekarz, poszlam na pieszo, by nie korzystać z komunikacji miejskiej 3km, potem usg, wróciłam do domu polecialam do apteki i biedry i byla 21, a ja ledwo na nogach sie trzymałam. Za dużo na raz!
Wczoraj mialam wolne i co...lekarz, biedra, 4km z buta i zdjęcie u kosmetyczki akrylu. Dzis len nad lenie! Praca zdalna + badania krwi i nic nie zrobiłam oprócz obrania 2 (słownie dwóch) ziemniaków. Za dużo na 1 dzień sobie nadaje. Jak mam coś dalej i na szybko biorę taxi, bo mąż w pracy.
Dzieciakowi należy się relaks. Cały weekend NIC NIE ROBIĘ OPRÓCZ ODPOCZYNKU!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Uwaga idzie opierThat 😉 proszę sie polenic, mówi to pedantka!
Jasne, że MUSI byc po mojemu, ale odpuszczam serio! Jutro na obiad spaghetti! Odkurzalam tydzień temu, starczy! Wczoraj 2 prania były. Robota skończona.
We wtorek wyjątkowo bylam w biurze, po pracy lekarz, poszlam na pieszo, by nie korzyść z komunikacji miejskiej 3km, potem usg, wróciłam do domu polecialam do apteki i biedy i byla 21, a ja ledwo na nogach sie trzymałam. Za dużo na raz!
Wczoraj mialam wolne i co...lekarz, biedra, 4km z buta i zdjęcie u kosmetyczki akrylu. Dzis len nad lenie! Praca zdalna + badania krwi i nic nie zrobiłam oprócz obrania 2 (słownie dwóch) ziemniaków. Za dużo na 1 dzień sobie nadaje. Jak mam coś dalej i na szybko biorę taxi, bo mąż w pracy.
Dzieciakowi należy się relaks. Cały weekend NIC NIE ROBIĘ OPRÓCZ ODPOCZYNKU!
Takie rzeczy to tylko w 1 ciazy, bo majac juz dzieci nie siedzi sie bezczynnie nawet przez minute ;)

reklama
Ja się strasznie nudze, mój synek chodzi do żłobka a ja dzis cały dzien w domu sama. Posprzątane było już... A ja nie lubie tak siedzieć i mało robić. Z rana poćwiczyłam, potem spacer z koleżanką 2 godziny, obiad, znowu spacer.. nie mogłam na tyłku usiedzieć.
Musze ustalić coś w pracy bo nie może być tak, że ja nie wiem kiedy mam wolne bo nawet nie wiem jak się zorganizować :).
Chciałabym dalej pracować ale coś lżejszego..

Do góry