reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Chyba wczoraj był ten wątek poruszany :) ... u mnie dzidzia daje znać po prawej stronie. Według "zabobonów" powinna to być dziewczynka, ale mi Pani ginekolog już 2 razy potwierdzała chłopca także chyba nie warto w to do końca wierzyć :)
U mnie się sprawdziło dzidziol po prawej stronie i mam dziewuszkę 😉

Ja taki czuje napięty jak się najem mocno i nie pomyślałam że to coś złego tylko, że się nawpieprzałam jak świnka 😂 🙄
O tak, to jest podobne uczucie :D
Tylko, że u mnie w poprzedniej ciąży pojawiało się po chodzeniu i przeforsowaniu się ;) a lekarka nawet przy badaniu wyczuwała te twardnienia jak leżałam...
Ale rzeczywiście, podobne uczucie do tego co piszesz po jedzeniu :D teraz też mi się zdarzyło kilka razy, ale właśnie po obżarstwie :D a to inna sprawa :D

O tak, to jest podobne uczucie :D
Tylko, że u mnie w poprzedniej ciąży pojawiało się po chodzeniu i przeforsowaniu się ;) a lekarka nawet przy badaniu wyczuwała te twardnienia jak leżałam...
Ale rzeczywiście, podobne uczucie do tego co piszesz po jedzeniu :D teraz też mi się zdarzyło kilka razy, ale właśnie po obżarstwie :D a to inna sprawa :D
Czasem też brzuch się bardziej spina, jak pęcherz jest wypełniony. Miałam tak często rano po przebudzeniu. Dostałam zalecenie nie dopuszczać do przepełnienia, żeby właśnie nie wzmagać tego spinania.

reklama
A jak wam sie sprawdzają te detektory, zastanawiamsie nad zakupem?[emoji173]
Ja słucham codziennie raz razem z mężem (żeby się wczuł), nieraz znajduje małego od razu a czasem muszę odczekać i pochodzić trochę i spróbować jeszcze raz, bo gdzieś mi ucieka.. i to mnie wkurza i za każdym razem jak nie mogę znaleźć to stwierdzam,że nie będę więcej słuchać i się denerwować 😁 a tak poważnie.. fajna sprawa dopóki nie czuć ruchów,zawsze można trochę się uspokoić, ale tak jak mówiłam czasem trzeba cierpliwości i nie można się na zapas stresować..

Do góry