reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Chyba wczoraj był ten wątek poruszany :) ... u mnie dzidzia daje znać po prawej stronie. Według "zabobonów" powinna to być dziewczynka, ale mi Pani ginekolog już 2 razy potwierdzała chłopca także chyba nie warto w to do końca wierzyć :)
U mnie się sprawdziło dzidziol po prawej stronie i mam dziewuszkę 😉

Ja taki czuje napięty jak się najem mocno i nie pomyślałam że to coś złego tylko, że się nawpieprzałam jak świnka 😂 🙄
O tak, to jest podobne uczucie :D
Tylko, że u mnie w poprzedniej ciąży pojawiało się po chodzeniu i przeforsowaniu się ;) a lekarka nawet przy badaniu wyczuwała te twardnienia jak leżałam...
Ale rzeczywiście, podobne uczucie do tego co piszesz po jedzeniu :D teraz też mi się zdarzyło kilka razy, ale właśnie po obżarstwie :D a to inna sprawa :D

O tak, to jest podobne uczucie :D
Tylko, że u mnie w poprzedniej ciąży pojawiało się po chodzeniu i przeforsowaniu się ;) a lekarka nawet przy badaniu wyczuwała te twardnienia jak leżałam...
Ale rzeczywiście, podobne uczucie do tego co piszesz po jedzeniu :D teraz też mi się zdarzyło kilka razy, ale właśnie po obżarstwie :D a to inna sprawa :D
Czasem też brzuch się bardziej spina, jak pęcherz jest wypełniony. Miałam tak często rano po przebudzeniu. Dostałam zalecenie nie dopuszczać do przepełnienia, żeby właśnie nie wzmagać tego spinania.

reklama
A jak wam sie sprawdzają te detektory, zastanawiamsie nad zakupem?[emoji173]
Ja słucham codziennie raz razem z mężem (żeby się wczuł), nieraz znajduje małego od razu a czasem muszę odczekać i pochodzić trochę i spróbować jeszcze raz, bo gdzieś mi ucieka.. i to mnie wkurza i za każdym razem jak nie mogę znaleźć to stwierdzam,że nie będę więcej słuchać i się denerwować 😁 a tak poważnie.. fajna sprawa dopóki nie czuć ruchów,zawsze można trochę się uspokoić, ale tak jak mówiłam czasem trzeba cierpliwości i nie można się na zapas stresować..

Do góry