reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Uff... myślałam, ze nigdy Was nie nadrobię 😀 Ja w weekend poświęcam czas rodzince. Dzisiaj korzystając z pięknej pogody i aby trochę zresetować mózg i odgonić smutne myśli pojejachalam na grzyby😀 Dawno tego nie robiłam. A jeśli chodzi o mdłości to ja raczej ich już nie mam, ale nadal zdarzają mi się poranne wymioty 😕

Aha no to pewnie bardziej przez te bakterie niż ph. Pytam bo ja też mam ph wysokie ale bakterii nie mam i lekarz mowil ze wszystko dobrze.
Ostatnio bralam udzial w wykladzie o zdrowym zywieniu i ponoc dla organizmu najlepiej jak ma ph na poziomie 10(ze niby idealnie). A ze ph 5,5(o ktorym czesto sie slyszy) jest dopuszczalnym minimum🤷🏽‍♀️. Ale nie mam pojecia jak to wyglada z medycznego punktu widzenia i czy to nie tylko gadka marketingowa. Dlatego noe przywiazuje sie do tej mysli:p

Pewnie, ze tak jakieś dodatkowe zabezpieczenie będzie, może stres zejdzie chociaż troszkę 🙂
A Ty jak się czujesz?
ja dobrze na chwile obecna nic się chyba nie dzieje. Właściwe moze plecy mnie trochę bolą. Ja w 9 tyg. Miałam plamienia wiec leżałam ok. 3 tyg. Ale się uspokoiły jednak jakiś tam strach pozostał. Teraz zawsze w toalecie sprawdzam jak jestem 🤦‍♀️ ale to już tu dziewczyny pisały ze każda tak ma 😁

Uff... myślałam, ze nigdy Was nie nadrobię 😀 Ja w weekend poświęcam czas rodzince. Dzisiaj korzystając z pięknej pogody i aby trochę zresetować mózg i odgonić smutne myśli pojejachalam na grzyby😀 Dawno tego nie robiłam. A jeśli chodzi o mdłości to ja raczej ich już nie mam, ale nadal zdarzają mi się poranne wymioty 😕
Zazdroszcze:) u mnie dzisiaj zimno i ponuro:( a liczylam na jakis spacer dzisiaj...

Czytam tak czytam. I się zaczelam denerwować, że nawet nie wiem jaką mam szyjkę 🤷🏼‍♀️ i nie wiem czy mi się skraca...
na usg dopochwowym lekarz widzi szyjkę - bo mi mówił - wiec może i Ciebie tez widział i nic nie mówił bo ok było. Ale teraz jak byłam u niego to sprawdzał na fotelu już

a ja to wyglada lub jak to czuć takie „stawianie” ?
W poprzedniej ciąży miałam takie uczucie jakby skóra na brzuchu się napinała, robił się napięty, jakby twardszy, ale trwało to krótko. Nie bolalo. Zazwyczaj przy dłuższym chodzeniu. Pojawiło się bardzo szybko, jeszcze przed połową ciąży, ale nie pamiętam dokładnie kiedy... Miałam nakaz oszczędzania się, jak najwięcej leżeć. Synek od samego początku siedział bardzo nisko na wylocie, no i urodził się miesiąc wcześniej ;)

reklama
Do góry