reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Czesc dziewczyny:) jezli moge, to chetnie dolacze do waszych doswiadczen:) u mnie dzisiaj 15+4, juz jakis czas po prenatalnych i poki co wszystko gra:) mam nadzieje ze tak zostanie. Bylam tutaj na forum kolo sierpnia, niestety musialam usunac konto, przez atmosfere. Dziewczyny zamiast sie wspierac, wiecznie sobie dogryzaly. Pomijajac juz fakt, ze jakiekolwiek ktoras zadala pytanie, ze cos ja niepokoi czy stresuje, to zaraz pojawialy sie komentarze typu: nie nastawiaj sie, na pewno to nic dobrego, ta i ta tez tak mialy i poronily. Pomijajac juz fakt wyzywania od nieodpowiedzialnych, ze nie leci sie z kazdym „ukluciem” w brzuchu do lekarza. Moim zdaniem nie po to jest forum, zeby sie straszyc niepotrzebnie na wzajem, ale zeby sie wspierac i dzielic doswiadczeniami. Teraz tych osob juz tutaj nie widze+ przeczytalam z jakies 30 stron i widze, ze atmosfera sie bardzo zmienila:) przepraszam, za przydlugawy wstap i mam nadzieje, ze tym razem zostane na dluzej:)
cześć zapraszamy :) hmmm ale wiesz co, ja jestem tu tez w sumie od niedawna ale zaglądałam na te pierwsze strony i jakoś nie zauważyłam żeby było niemiło. Raczej tez od początku spodobało mi się tutaj, nawet może było fajniej bo większy ruch był. Ale widzę ze dołącza ktoś ciagle to pewnie dalej się będzie fajnie rozmawiało.

reklama
Pamietam jak dawno pisałam na tym forum o swoich obawach itd.. To odczułam to tak kant dupy zaboli i już lekarz ale nie istotne. Dokładnie robić to co się uważa i nie zwracać uwagi, ☺
wiesz to tez jest tak ze nie wszyscy potrafią się wczuć w dana sytuacje. Nie znają naszych historii i nie wiedza co za nimi stoi, ile łez itp. Chociaż jak tak czytam to wiele kobiet miało problemy. Dlatego jak najbardziej prawidłowe jest ze się boisz. Ja czytałam opinie lekarki ze lepiej iść do lekarza czy nawet na izbę przyjęć i sprawdzić i zaradzić niż żałować ze się czegoś nie zrobiło.

wiesz to tez jest tak ze nie wszyscy potrafią się wczuć w dana sytuacje. Nie znają naszych historii i nie wiedza co za nimi stoi, ile łez itp. Chociaż jak tak czytam to wiele kobiet miało problemy. Dlatego jak najbardziej prawidłowe jest ze się boisz. Ja czytałam opinie lekarki ze lepiej iść do lekarza czy nawet na izbę przyjęć i sprawdzić i zaradzić niż żałować ze się czegoś nie zrobiło.
o i jeszcze mi się przypomniało: jak mamaginekolog pisała o swojej ciąży jak ja bolały piersi na początku i czasami mniej to sama je ściskała żeby czuć czy dalej bolą bo się bała ze nagle przestały. O takim czym mówiły jej zawsze pacjentki ze tak robią i ona pisała ze nawet jako lekarka która teoretycznie wie co i jak tez tak robiła !!! Wiec wsYstko ok

Mój Małż zabrał mnie na weekend do Warszawy 2 lata temu.. najpiękniejszy weekend w moim życiu 😍
Zarezerwował pokój w hotelu Leonardo, wylądowaliśmy nawet na imprezie w klubie Galeria! Było nieziemsko. Cudownie wspominam i bardzo chcę tam wrócić 😍
ja byłam w Warszawie w liceum 🤦‍♀️ ale już dawno z mężem planowaliśmy się wybrać do stolicy bo w tv widać ze super się zmieniła. Dodatkowo jak tak leżałam te 3 tyg. Ostatnio ( podczas plamien) to oglądałam program o jedzeniu 🤪 i była taka restauracja pokazywana co tam gotują i nie mogę przestać o tym myśleć ze normalnie jak będę to muszę tam iść na to jedzenie !!! 😁

Ja tez ciagle biorę progesteron ale mniejsza dawkę niż wcześniej... mdłości mam ale wymioty trochę ustąpiły. Ja mam odstawić od listopada zobaczymy jak to będzie ;)
ja nie zauważyłam jakiś zmian. Brałam chyba tak do 16 tyg. Jakoś. Ale fakt ze później przeszły mdłości ale to tez ten czas był już wiec nie wiem. Po odstawieniu wszystko ok było. Chociaż się bałam.

reklama
Jakby nie patrzeć, mocz pobrany tradycyjnym sposobem do odkręconego 10 sekund wcześniej pojemnika już nie jest superjałowy, a wystarczy, że postał w cieple te kilka godzin i już namnożyły się bakterie, nawet z tej jednej i wytrąciły fosforany. Bakterie były jednak w normie
Ja zaczęłam pobierać próbkę z zaleceń mamy ginekolog 🤪
Wychodzę pod prysznic itd...
I jak ostatnio miałam bakterie tak teraz nic

Do góry