A ja chciałabym mieć wybór. W tym kraju wszystko od dupy strony - zamiast zacząć od wsparcia dla takich odważnych rodzin, zamiast dostępu do rehabilitacji, leczenia, pomocy w opiece - często rodzice zostają niewolnikami do konca zycia.@Agata19922 - a ja znam takie małżeństwa, ba niejedno. Jeśli więź jest silna to przetrwa. Idąc tym tokiem rozumowania w ogóle nie powinno się mieć dzieci, bo niejednokrotnie dziecko staje się ważniejsze od męża.
@kamiśka - zgadzam się, jeśli patrzymy na państwo jak socjaliści powinna być większa pomoc dla takich rodzin.
@Loli05 - nie chcę Cię martwić, ale kobiety też wydawały ten wyrok
Ja tam się z tego wyroku bardzo, bardzo cieszę. Wy patrzycie na temat przez pryzmat Waszych uczuć i emocji i lęku. Ja patrzę przez pryzmat dziecka, które żyje i które ma prawo żyć nawet jeśli jest chore. Nawet jeśli jest śmiertelnie chore. I tak, rozumiem, wszyscy chcemy zdrowe i piękne dzieci. Też chcę. Ale dziecko to dziecko i ma prawo do życia. I widzę po rodzinach, które takie dzieci przyjęły, że to może być dobre życie, nawet jeśli jest się przykutym do łóżka przez cały okres jego trwania.
Inna rzecz - trzeba wsparcia dla rodzin. W zasadzie jedynie co mamy to ustawę za życiem i hospicja i fundacje. To mało. Miejmy nadzieję, że to się zmieni.
I tak sobie myślę - można przewalać się argumentami i wkurzać, a można też zrobić coś dobrego zamiast się kłócić.
Z resztą jestem za aborcją na życzenie.