reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Dziewczyny, czy Wy tez macie juz wyczuwalna macice na podbrzuszu? Ja jak leżę na plecach i dotykam sie w okolicy blizny po cc to tak mniej więcej na srodku wyczuwam takie cos zaokrąglone😜 nie miałam tak przy ciazy biochemicznej miesiąc temu, za to w pierwszej chyba tak było😉
Ja wzdłuż blizny nad nią czuje taki balonik jakby

Dziewczyny, czy Wy tez macie juz wyczuwalna macice na podbrzuszu? Ja jak leżę na plecach i dotykam sie w okolicy blizny po cc to tak mniej więcej na srodku wyczuwam takie cos zaokrąglone😜 nie miałam tak przy ciazy biochemicznej miesiąc temu, za to w pierwszej chyba tak było😉
Ja nic nie czuję, wszystko mam "miękkie"

Nie strasz 😂 Ja tyle pewnie na siebie nie wydaję na miesiąc, a tu trzeba będzie tyle na badania 😂 Chyba z mężem będziemy jeść suchy chleb przez 9 mcy ciąży,żeby wystarczyło na badania 😂

Mi zlecił 9 badań na NFZ, jak byłam, wiem,że mam mocz, betaHCG, glukozę, napewno coś z IgG i IgM, chyba coś z HIV? Już nie pamiętam. No i TSH.
Nie wiem,kiedy to będę robić...
Biuro od 7.30, a mój lab tak samo. Sama otwieram biuro, jako pierwsza i mogą być ludzie,więc o spóźnieniu nie mam mowy. No,ale nie wiem, zobaczę, planuję może pod koniec następnego tyg, jak mam wizytę 24.08.
Pamiętaj że na niektóre wyniki badań czeka sie kilka dni ,żebyś wyrobiła się do wizyty

reklama
A jeśli beta ładnie rośnie to też jest ryzyko pustego pęcherzyka?
Podobno tak. Czytałam, ze zdarzają sie przypadki, ze beta ładnie rosnie, pęcherzyk tez ładnie rosnie, ale pusty... tak jakby organizm nie ogarnal, ze trzeba sie go pozbyć, bo jest pusty. Dlatego dobrze jednak przed tym 12 tygodniem zrobić usg...

Do góry