reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
BOziu jakie słodkości 😍 Ja miałam wizytę 12.10 to plecy było widać nic więcej nawet zdjęcia nie mamy 🙈 Ale chyba coraz bardziej czuje, ze będzie to dziewczynka 😄 teraz musimy czekac do 02.11 i pojem się słodkości na maxa żeby coś się te dziecko ruszało.. 😀
Ja tak samo, bo będę myśleć, że faktycznie noska nie ma! Lekarz mówił, że widział tą kość bokiem, ale musi ja zmierzyć z przodu... 😜

Cześć Dziewczynki,
wczoraj w nocy miałam plamienie, może nie przejmowałabym się tak bardzo gdyby nie to, że bardzo boli mnie brzuch 😢 Mało co spałam w nocy. Mojego gina dziś nie ma więc przyjmie mnie jakiś inny o 11:00. Tak się martwię, mam złe przeczucia 😔
Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze. Kochana mogłaś jechać od razu na IP.

Cześć Dziewczynki,
wczoraj w nocy miałam plamienie, może nie przejmowałabym się tak bardzo gdyby nie to, że bardzo boli mnie brzuch 😢 Mało co spałam w nocy. Mojego gina dziś nie ma więc przyjmie mnie jakiś inny o 11:00. Tak się martwię, mam złe przeczucia 😔
Kochana trzymam za Was kciuki ✊✊✊

Cześć Dziewczynki,
Dawaj od razu znać!
Który to tydzień?

Trzymam mocno kciuki za Was ❤

W pl :) a później Pani doktor przyszła i powiedziała tylko "aha jednak zdrowa"

Dziewczyny jestem zalamana... Tyje w zawrotnym tempie... Nie obzeram się, nie jem aż takich głupot no dobra pozwoliłam sobie na pół princessy wczoraj bo mam problem z cukrem ze mi strasznie spada i muszę szybko zjesc coś mega słodkiego, a ogólnie nawet odmówiłam schabowego na rzecz zdrowego obiadu i tak jest codziennie, jem chleb pełnoziarniste, nie jem po 18 jem co 3h, a że słodyczy to cukierek /dwa dziennie i wiecie co? Tragedia poprostu tyje z dnia na dzień... Jeden dzień z princessa +0.5kg
To jest jakieś nienormalne jak tak dalej pójdzie znow wyląduje z +30 kg na końcówce... Wogole niewiem co się dzieje jest jakaś mama której tak równie Waga? Ja dodatkowo mam takie zaparcia ze chodze raz na tydzień do kibelka :/
Mysle ze to tez wina tych zaparc. Jej biedulo nie jesz po 18 to jak wytrzymasz do rana? Dzidzia ❤ potrzebuje stalego pozimu glukozy?
Powiem Ci, że u mnie jest raz +1.5tlg, raz +3kg no i tak, zalezy co jadlam i czy było wyróżnienie.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mysle ze to tez wina tych zaparc. Jej biedulo nie jesz po 18 to jak wytrzymasz do rana? Dzidzia ❤ potrzebuje stalego pozimu glukozy?
Powiem Ci, że u mnie jest raz +1.5tlg, raz +3kg no i tak, żeby co jadlam i czy było wyróżnienie.
Wiesz co jem do 18 ale to też że względu na to że ja nie mogę później 🙈🙈🙈 bo jak zjem później to mam mdłości i nie mogę spać w nocy 😊😊 a klade sie po 21 :)) już probowalam później zjesc ale potem brzuch w nocy boli i spac nie mogę :)

reklama
Myślisz że zaparcia mogą mieć wpływ na kg plus? Czy np jeśli zatrzymuje się to to wazy ta masa przez te zaparcia?
Tak pije sporo i wodę czysta :) nieraz sok pomarańczowy ale to raz na 2 tyg pół szklanki może :)
Nie wiem szczerze mówiąc jak to może działać, ale jakoś jak codziennie sie wyproznie to i brzuch mniejszy i czuje sie lzej😜 i nie wiem czy to kwestia tej masy zalegającej czy po prostu przemiana jest gorsza, ze mniejsza ilosc trafia do jelit, reszta zalega w zoladku i idzie w tycie? Ale totalnie sie na tym nie znam tylko oczywiście tak kminie na chłopski rozum😜

Do góry