reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

@Marynia88 nie masz obowiązku informować pracodawcy o takich rzeczach - jedyny warunek, kiedy może się pracowaca o to zapytać to moment, kiedy się starasz o stanowisko, na którym praca kobiet w ciąży jest niedozwolona.

@Martxx1 nic się nie martw, że maleństwo spokojne - moja na każdym usg była spokojna, prócz prenatalnego, gdzie zjadłam cukierka przed i było ciężko ją zbadać ;) za to teraz wulkan energii 😂
Powiedziałam jej wczoraj, że teraz przed usg zjem pół czekolady! I teraz jak nie będzie się ruszać to naprawdę zacznę się martwić. A najem się tak, że cały czas ma fikolki robić 🤣🤣😁

reklama
W pl :) a później Pani doktor przyszła i powiedziała tylko "aha jednak zdrowa"

Dziewczyny jestem zalamana... Tyje w zawrotnym tempie... Nie obzeram się, nie jem aż takich głupot no dobra pozwoliłam sobie na pół princessy wczoraj bo mam problem z cukrem ze mi strasznie spada i muszę szybko zjesc coś mega słodkiego, a ogólnie nawet odmówiłam schabowego na rzecz zdrowego obiadu i tak jest codziennie, jem chleb pełnoziarniste, nie jem po 18 jem co 3h, a że słodyczy to cukierek /dwa dziennie i wiecie co? Tragedia poprostu tyje z dnia na dzień... Jeden dzień z princessa +0.5kg
To jest jakieś nienormalne jak tak dalej pójdzie znow wyląduje z +30 kg na końcówce... Wogole niewiem co się dzieje jest jakaś mama której tak równie Waga? Ja dodatkowo mam takie zaparcia ze chodze raz na tydzień do kibelka :/
A ile Ci przybyło od początku? Ja mówiłam na wizycie, że teraz od ostatniej praktycznie nie przytyłam, a wcześniej tak dużo, ona na to że tyć można skokowo.
Witajcie, dzisiaj już trochę lepiej, leżę po śniadaniu żeby zostało ;) A zaraz do pracy. Odnośnie wczorajszego USG to lekarz był bardzo miły ( @Kamiśka :) nastawiałam się, że może być średnio ale chyba faktycznie miał wtedy gorszy dzień), wszystko pokazywał i objaśniał, nawet liczyliśmy palce u rączki 😃 Widziałam żołądek i pęcherz moczowy, serducho biło 152/min. Przezierność 1,8, ryzyko z wieku po USG spadło czterokrotnie :)Zobacz załącznik 1190837Zobacz załącznik 1190838Zobacz załącznik 1190839
Słodka dzidzia :) ile ma crl?

Powiedziałam jej wczoraj, że teraz przed usg zjem pół czekolady! I teraz jak nie będzie się ruszać to naprawdę zacznę się martwić. A najem się tak, że cały czas ma fikolki robić 🤣🤣😁
moje dzidzi tez na usg się nie rusza, jakieś takie spokojne jest i śpiące, nie chce nam pokazac plci😀

Ja jak miałam zaparcia pod koniec ciazy poprzedniej to tez szybciutko tyłam. Rzadko tez pozwalałam sobie na niezdrowe żarcie, ale jak juz w jakiś dzień zjadłam np.pizze to od razu 1kg w gore i juz nie spadał... a pijesz dużo? Może organizm wode juz zatrzymuje?
Myślisz że zaparcia mogą mieć wpływ na kg plus? Czy np jeśli zatrzymuje się to to wazy ta masa przez te zaparcia?
Tak pije sporo i wodę czysta :) nieraz sok pomarańczowy ale to raz na 2 tyg pół szklanki może :)

@Marynia88 kodeks pracy mówi o tym o co może się pracodawca zapytać podczas rozmowy kwalifikacyjnej i tego zaczęli jakoś tak bardziej przestrzegać w ciągu ostatnich lat. Np. nie mogą się Ciebie zapytać jakie masz plany jeśli chodzi o dzieci ;) Za to możesz ich już podać do sądu ;)

moje dzidzi tez na usg się nie rusza, jakieś takie spokojne jest i śpiące, nie chce nam pokazac plci😀
Moja się dupcią wypięła i ewidentnie widać bułę 😜😜😜
Ale naprawdę 2 usg i bardzo spokojnie leży i tego nosa nie pokazała. Lekarz mówił, że jest bardzo uparty, ale to dziecko jest jeszcze bardziej od niego 😁
Po tej przezierności jestem w stresie, myślałam, że wynik wyjdzie na luzie to i z krwi nie będę się obawiać a tu guzik, będę czekać jak na szpilkach, a tu moja mała buła 🤣🤣🤣

Załączniki

• IMG_20201020_181623.jpg
    IMG_20201020_181623.jpg
    1,9 MB · Wyświetleń: 51
@Marynia88 kodeks pracy mówi o tym o co może się pracodawca zapytać podczas rozmowy kwalifikacyjnej i tego zaczęli jakoś tak bardziej przestrzegać w ciągu ostatnich lat. Np. nie mogą się Ciebie zapytać jakie masz plany jeśli chodzi o dzieci ;) Za to możesz ich już podać do sądu ;)
Ten przepis to akurat rozumiem ale to że można ukryć w procesie rekrutacji fakt o tym że jestem w ciąży nie przemawia do mnie...nie chcę rozwijać dyskusji w tym temacie bo nie chcę tu nikogo oceniać.

reklama
Moja się dupcią wypięła i ewidentnie widać bułę 😜😜😜
Ale naprawdę 2 usg i bardzo spokojnie leży i tego nosa nie pokazała. Lekarz mówił, że jest bardzo uparty, ale to dziecko jest jeszcze bardziej od niego 😁
Po tej przezierności jestem w stresie, myślałam, że wynik wyjdzie na luzie to i z krwi nie będę się obawiać a tu guzik, będę czekać jak na szpilkach, a tu moja mała buła 🤣🤣🤣
BOziu jakie słodkości 😍 Ja miałam wizytę 12.10 to plecy było widać nic więcej nawet zdjęcia nie mamy 🙈 Ale chyba coraz bardziej czuje, ze będzie to dziewczynka 😄 teraz musimy czekac do 02.11 i pojem się słodkości na maxa żeby coś się te dziecko ruszało.. 😀

Do góry