reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Ja w poprzedniej nieudanej mialam 3.9 lekarz nic nie dał-Teraz wolę to kontrolować od razu .A Ty teraz robiłaś?
Nie właśnie 😔byłam dwa tyg temu zrobiła usg bo mnie bolał jajnik sprawdziła i mówi że jest wszystko ok... Kazała zrobić dwie Bety i jak była ok kazała przyjść 18stego oczywiście odrazu sama sala zwolnienie i na końcu mówi że tsh jej się nie podobało więc da mi lek... I tyle 😔. Achhh

reklama
A masz pewność, że uda Ci sie mieć cesarke przez kręgosłup? Jakie masz dolegliwości?
Nie mam pewności, dlatego pójdę do ortopedy po poradę. Miałam naderwane więzadło w kręgosłupie, zdarzyło mi się to już kilkukrotnie. Trochę to zaniedbałam, bo byłam u jakiegoś dziada ortopedy, który tylko zlecił ćwiczenia. Na sam koniec lutego zdecydowałam się na fizjoterapię, a po pierwszej wizycie przyszedł koronawirus ;p w zasadzie boli mnie codziennie, także sądzę, że będzie tylko gorzej. Kiedy mam naderwane więzadło to nie jestem w stanie chodzić, udaje mi się tylko czmychnąć do toalety i tyle.

Bole podbrzusza,moj lekarz twierdzi ze bole które sa każdego dnia nie są normalne w ciazy i ostudził mój entuzjazm mówiąc ze wszystko moze sie zdarzyc do 12tygodnia . Dlatego leze od 3tygodni nie wychodze praktycznie z domu a bole przychodza i odchodzą nawet kiedy leze caly dzien. Nie wiem czy cokolwiek z tego będzie wizyty mam co 2tyg. Poprzednio tez mialam bole podbrzusza wcale nie jakies skurczowe bylam pewna ze to nic nie znaczy a ciaza obumarla w 9t..🤷‍♀️
Trzymam naprawdę mocno kciuki, żeby tym razem tak nie było ;* mi tylko kazał zabrać luteinę, jeśli bóle będą mocne lub brzuch zrobi się twardy.

Ja to jestem teraz zdezorientowana, bo mnie też pobolewa podbrzusze, nie jest to jakiś silny ból, bardziej takie ćmienie jak przed okresem, ale lżejsze tylko, że mam je codziennie, na wizycie mówiłam lekarzowi, że pobolewa mnie podbrzusze, a on stwierdził, że to normalne, tymbardziej, że jestem po cc i mogę wszystko odczuwać mocniej niż gdybym tego cięcia nie miała, a Ty teraz piszesz, że to zły znak, że pobolewa podbrzusze...i nie wiem już co myśleć...tylko w sumie u mnie żadne objawy nie mijają, a wręcz przeciwnie, nasilają się...ale mimo wszystko zaczęłam się trochę martwić i nie wiem, czy nie przełożyć wizyty na 14.08 teraz...
Ooo.. mam tak samo! Lekko pobolewa, trochę jak na okres, a trochę jednak inaczej... Raz czuję mocniej, raz mniej i to w różnych miejscach. No nic, chyba rzeczywiście będę siedzieć w buzią na kłódkę do 12 tygodnia. A chciałam powalczyć o umowę o pracę, żeby potem mieć jakiekolwiek świadczenia...

Hejo, jestem po wizycie. Lekarz bardzo, ale to bardzo fajny :) siedziałam u niego chyba z 40min. Przedstawiam Wam mojego kropka, ma sie dobrze, słyszałam jak mu pięknie serduszko bije.
Z mniej przyjemnych informacji to to, że po tylu stratach na pewno będzie dmuchał na zimno, także mam na wszelki wypadek brać luteine 2x Dziennie, badan mnóstwo ( chyba zbankrutuje),
Przytulanek z eMkiem zero. Zero mycia okien i plewienia itd.
Mówił, że gdybym pracowała, to od razu z marszu L4, a że nie pracuje, to mam sie czuć jakbym była chora :D

Załączniki

• 20200813_205252.jpg
    20200813_205252.jpg
    2,1 MB · Wyświetleń: 77
  • 20200813_205258.jpg
    20200813_205258.jpg
    2 MB · Wyświetleń: 76
Hejo, jestem po wizycie. Lekarz bardzo, ale to bardzo fajny :) siedziałam u niego chyba z 40min. Przedstawiam Wam mojego kropka, ma sie dobrze, słyszałam jak mu pięknie serduszko bije.
Z mniej przyjemnych informacji to to, że po tylu stratach na pewno będzie dmuchał na zimno, także mam na wszelki wypadek brać luteine 2x Dziennie, badan mnóstwo ( chyba zbankrutuje),
Przytulanek z eMkiem zero. Zero mycia okien i plewienia itd.
Mówił, że gdybym pracowała, to od razu z marszu L4, a że nie pracuje, to mam sie czuć jakbym była chora :D
Super przypomnij ktory tydzien?
Dziewczynki a moze kazda by pisala ktory w poczatku posta ktorytydzien jak bedzie po usg?bo duzo nas tu i jeszcze kazda nie pamietam,a pozniek sie bedziemy pytac wszytskie wkolko;)

Ostatnia edycja:
Czytam ze duzo z was dostaje luteine,ja dostalam dushpaston.ktorys jest lepszy?ja mam luteine tez w domu dwa opakowania w razie czego od innego lekarza kiedys.ale biore tylko dupka

reklama
Do góry