reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Hej dziewczyny ja będę pewnie jakiś czas mniej albo wcale nieobecna na forum , dziś zmarła moja teściowa i mąż mnie teraz potrzebuje,nie wiem jak dalej bedzie co tera będzie sama jestem przerazona tym co nas czeka :( dziewczyny jak jest z pogrzebem ?czy kobieta w ciąży może iść? Bo różnie się mówi :(ehh

reklama
Hej dziewczyny ja będę pewnie jakiś czas mniej albo wcale nieobecna na forum , dziś zmarła moja teściowa i mąż mnie teraz potrzebuje,nie wiem jak dalej bedzie co tera będzie sama jestem przerazona tym co nas czeka :( dziewczyny jak jest z pogrzebem ?czy kobieta w ciąży może iść? Bo różnie się mówi :(ehh
Nie wiem jak z pogrzebem...
Ale wyrazy współczucia Dla Was.

Bardzo mi przykro,wspolczuje calej rodzinie xx

Mi zabroniono w ciąży iść na pogrzeb. Mówią, że nie wolno. Mi nawet o śmierci wujka nie powiedzieli kiedy byłam w ciąży, czekali aż urodzę, bo niby takich informacji też ciężarnym nie powinno się przekazywać. Nie wiem dlaczego, jak to się wszystko ma do ciąży, ale ja będąc z córką w ciąży odpuszczałam wizyty na pogrzebach. Jednak się wystraszyłam 🤷‍♀️

Współczuję, życzę dużo siły. Co do pogrzebu to myślę że to zależy od Ciebie.

Brawo😊Ja juz tez szanuję swoj czas,ale tez jak masz szefa tyrana to każe Ci siedziec albo spadaj .Pamietam jak po 12h tyrałam bo klient Nasz Pan.Nie moglam tak powiedziec jak mowisz.😔 Co najwyżej oświadczenie podpisywali ze nie odpowiadamy za bledy.Dlatego jak bede pracowac w niurze rachunkowym to tylko takim ktore sama otworzę 😊
Tu pracuje 4 rok, wcześniej bym sobie na to nie pozwoliła, ale moja Szefowa jest za dobra dla wszystkich, a później odbija się to na Niej i na nas. Prosty przykład- duża firma, pełne księgi i nagle przestają płacić. Miesiąc, drugi, trzeci. W końcu zbutnowałyśmy się i nagadałyśmy szefowej, że dlaczego mamy robić pracę, za którą nikt nie płaci? Nie jesteśmy fundacją przecież. Teraz czeka max 2 faktury nie zapłacone, i wysyła pismo z upomnieniem o zapłacie oraz, że nie będę wysyłane deklaracje, w ogóle nie księgowane dokumenty. Dwie firmy się obraziły i zerwały umowy, a całkiem niedawno dzwonią,że chcą wrócić bo gdzieindziej to tak drogo :D Mogą wrocić pod warunkiem podwójnej faktury. Uczymy szefowej szacunku do samej siebie i coraz lepiej nam idzie z klientami. Oni są ważni bo dają nam pracę, ale coś za coś...Nie jesteśmy niewolnikami!!
Ostatani raz dłużej siedziałyśmy w zeszłym roku na bilansach :) Można ? Można:)

Wyrazy współczucia :(

Przyjmijcie moje najszczersze kondolencje😔 Skro o to pytasz....ja bym poszła.....mimo wszystko. Korone wszedzie mozesz złapać

@Martxx1 przecież ja dopiero jutro 😂 tylko panikuję na zapas 😂

@Czarna 36 w sumie u mnie nigdy nie było problemu z urlopem, zawsze dało się iść na 2 tyg (co prawda przed trzeba było często posiedzieć). Ale jak potrzeba było wolnego to bez problemu. Mi teraz pasuje biuro, bo mogę wyjść kiedy chcę i odrobić kiedy chcę. Jak był lockdown to mogłam przychodzić albo na 14 albo na 16. Tym bardziej, że czasem z dnia na dzień dziecko chore i trzeba zostać w domu zanim mąż zorganizuje wolne. Ale z drugiej strony zawsze jest z tyłu głowy, że i tak to trzeba wszystko zrobić, no i nie można zachorować kiedy się chce 😂

reklama
Przykro mi! Wspieraj męża,potrzebuje Cię bardzo🤗.
Co do pogrzebu jest jakiś przesad by nie chodzić. Mojej Mamie zabronili w ciąży iść. U mnie w Rodzinie teraz tez były 2 pogrzeby (ten tragiczny wypadek na motorze) i Mama też mówi nie idz.
Nie poszłam. 🤷‍♀️

Do góry