Doczytałam chociaż łatwo nie było
co do porodu wywoływanego to ja trochę też rozumiem kobiety, które już np są ponad tydzień po terminie, a tu dalej nic nie rusza i są już zmęczone ciążą...jak lekazalam na obserwacji w 38tc to leżała ze mną dziewczyna, która była w 42tc i nadal nic u niej nie zapowiadało, że urodzi na dniach i ja jej się nie dziwiłam, że już miała dość i wręcz błagała lekarza o wywołanie...
Co do tortu to ja robię tak jak tutaj jedna z koleżanek kremy na bazie śmietany kremówki i serka mascarpone, bo one są najprostsze, najsmaczniejsze i można robić z takiej bazy różne smaki dodając zblendowane owoce
robiłam tak krem bananowy, malinowy, czekoladowy i jagodowy, a także truflowy
biszkopt najlepszy z Akademii tortu
mają na stronie taki kalkulator, który przelicza ile mąki i cukru potrzeba na daną ilość jajek
co do tynku to ja robię zawsze ganache czekoladowy, bo ani ja ani moja rodzinie nie lubimy mas maślanych ani na mleku skondensowanym, ale taki też można zrobić
dla dzieci nie robiłam jeszcze tortów, teraz czeka mnie wyzwanie w tej kwestii, ale robiłam dla mam na dzień matki i dla męża na urodziny + tort Pavlova co też jest fajną alternatywą zamiast standardowego tortu
U mnie dzisiaj 16+6 i czuję dość często ruchy córki
wczoraj dosłownie czułam jakby się pleckami ocierała o ścianki przekręcając się
❤❤ cudowne uczucie ❤❤ ...a co do spania to jest dramat, wierce się czasem po 2-3h zanim zasnę, bo w żadnej pozycji nie jest mi wygodnie, a do tego ostatnio zdarza mi się taki ból całej prawej strony od brzucha po biodro i wtedy to ani na plecach nie mogę się położyć ani na prawym boku