reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Co do wywoływania porodu to zazwyczaj są to konkretne powody, jakieś zagrożenie dla dziecka, nadciśnienie u matki bądź inne przyczyny kiedy czekanie na samoistny rozwój sytuacji byłoby już zagrożeniem ;)

O, u mnie 15+5 i już jestem pewna, że czuję ruchy :) :D mąż zabrał synka na spacer, ja się położyłam i czuję charakterystyczne pojedyncze pyknięcia ;) baaardzo delikatne i pojedyncze, ale niemożliwe z niczym do pomylenia :)
Może to taki znak, że u małego lokatora wszystko w porządku, bo siedzę w stresie i czekam na wyniki tarczycowe...
No to ja spokojnie czekam na te pierwsze ruchy. U mnie dzisiaj 14+4.

reklama
Dziewczyny co do porodu to może którejś sie trafi cos takiego?:

Niezły numer co?😁

A to dziewczynki? Jeśli tak to może dobrym pomysłem byłyby takie bransoletki na rękę w różnych kolorach? Są takie z serii "mama i corka", bratowa dostała dla siebie i córy jak mała miała 3msc 😊😊😊
Ooo
A to dziewczynki? Jeśli tak to może dobrym pomysłem byłyby takie bransoletki na rękę w różnych kolorach? Są takie z serii "mama i corka", bratowa dostała dla siebie i córy jak mała miała 3msc 😊😊😊
Na prenatalnym wyszły dziewczynki, ostatnio jak bylam na USG to chłopcy także wielka niewiadoma 🙂
O dobry pomysł z tymi bransoletkami 😀
Najgorzej boje sie na początku ☺
Lekarze mówią że dzieciątka beda identyczne 😀

Doczytałam chociaż łatwo nie było 🙈🙈🙈😂 co do porodu wywoływanego to ja trochę też rozumiem kobiety, które już np są ponad tydzień po terminie, a tu dalej nic nie rusza i są już zmęczone ciążą...jak lekazalam na obserwacji w 38tc to leżała ze mną dziewczyna, która była w 42tc i nadal nic u niej nie zapowiadało, że urodzi na dniach i ja jej się nie dziwiłam, że już miała dość i wręcz błagała lekarza o wywołanie...
Co do tortu to ja robię tak jak tutaj jedna z koleżanek kremy na bazie śmietany kremówki i serka mascarpone, bo one są najprostsze, najsmaczniejsze i można robić z takiej bazy różne smaki dodając zblendowane owoce :) robiłam tak krem bananowy, malinowy, czekoladowy i jagodowy, a także truflowy :) biszkopt najlepszy z Akademii tortu 👌👍 mają na stronie taki kalkulator, który przelicza ile mąki i cukru potrzeba na daną ilość jajek 😊😉 co do tynku to ja robię zawsze ganache czekoladowy, bo ani ja ani moja rodzinie nie lubimy mas maślanych ani na mleku skondensowanym, ale taki też można zrobić 😉😊 dla dzieci nie robiłam jeszcze tortów, teraz czeka mnie wyzwanie w tej kwestii, ale robiłam dla mam na dzień matki i dla męża na urodziny + tort Pavlova co też jest fajną alternatywą zamiast standardowego tortu 😉😁😊
U mnie dzisiaj 16+6 i czuję dość często ruchy córki 😍😍😍 wczoraj dosłownie czułam jakby się pleckami ocierała o ścianki przekręcając się 😍😍❤❤ cudowne uczucie ❤❤ ...a co do spania to jest dramat, wierce się czasem po 2-3h zanim zasnę, bo w żadnej pozycji nie jest mi wygodnie, a do tego ostatnio zdarza mi się taki ból całej prawej strony od brzucha po biodro i wtedy to ani na plecach nie mogę się położyć ani na prawym boku 😳😳🙄🙄

Załączniki

• received_934065430357540.jpeg
    received_934065430357540.jpeg
    794,3 KB · Wyświetleń: 47
  • received_260129471779037.jpeg
    received_260129471779037.jpeg
    170 KB · Wyświetleń: 49
Ooo

Na prenatalnym wyszły dziewczynki, ostatnio jak bylam na USG to chłopcy także wielka niewiadoma 🙂
O dobry pomysł z tymi bransoletkami 😀
Najgorzej boje sie na początku ☺
Lekarze mówią że dzieciątka beda identyczne 😀
Moja mama jak się dowiedziała, że urodzi bliźniaki to mega chciała żeby były jednojajowe i takie właśnie identyczne 😁😁😁 ...na usg lekarz powiedział, że będzie parka, bo dwuowodniowa ciąża bliźniacza to przeważnie chłopiec i dziewczynka, a tu psikus, urodziło się dwóch chłopców i to na dodatek zupełnie różnych 🙈🙈🙈 do dzisiaj jak mówimy, że to bliźniaki to nikt nie wierzy 😂😂😂
A Tu byś wolała żeby były dzieci podobne, czy nie?.🤔😊

Oooo wspaniały dzień! NAJ NAJ NAJlepszego, zdrowia dla Ciebie i Anastazji, szczęścia, spełnienia marzeń i samych pięknych dni z NAJblizszymi ❤🌷🥧🥂🍾(picollo)! Buziaki urodzinowe 😘😘😘
Dziękujemy :* 🥰

Dziekuje wszystkim za życzenia :* obawiam się, że ciężko bedzie mi nadrobić dzisiejsze strony 😉 właśnie wróciłam z małych zakupów i kupiłam kilka rzeczy dla maluszka hihi potem robimy mala imprezkę hehe maz kupil balony czapeczki i kubeczki hehe kochany 🥰

Moja mama jak się dowiedziała, że urodzi bliźniaki to mega chciała żeby były jednojajowe i takie właśnie identyczne 😁😁😁 ...na usg lekarz powiedział, że będzie parka, bo dwuowodniowa ciąża bliźniacza to przeważnie chłopiec i dziewczynka, a tu psikus, urodziło się dwóch chłopców i to na dodatek zupełnie różnych 🙈🙈🙈 do dzisiaj jak mówimy, że to bliźniaki to nikt nie wierzy 😂😂😂
A Tu byś wolała żeby były dzieci podobne, czy nie?.🤔😊
U mnie będą dwie kopie jest to ciąża jednoowodiowa jednokosmkowa taka ciąża to 1 % wszystkich ciąż blizniaczych.

Doczytałam chociaż łatwo nie było 🙈🙈🙈😂 co do porodu wywoływanego to ja trochę też rozumiem kobiety, które już np są ponad tydzień po terminie, a tu dalej nic nie rusza i są już zmęczone ciążą...jak lekazalam na obserwacji w 38tc to leżała ze mną dziewczyna, która była w 42tc i nadal nic u niej nie zapowiadało, że urodzi na dniach i ja jej się nie dziwiłam, że już miała dość i wręcz błagała lekarza o wywołanie...
Co do tortu to ja robię tak jak tutaj jedna z koleżanek kremy na bazie śmietany kremówki i serka mascarpone, bo one są najprostsze, najsmaczniejsze i można robić z takiej bazy różne smaki dodając zblendowane owoce :) robiłam tak krem bananowy, malinowy, czekoladowy i jagodowy, a także truflowy :) biszkopt najlepszy z Akademii tortu 👌👍 mają na stronie taki kalkulator, który przelicza ile mąki i cukru potrzeba na daną ilość jajek 😊😉 co do tynku to ja robię zawsze ganache czekoladowy, bo ani ja ani moja rodzinie nie lubimy mas maślanych ani na mleku skondensowanym, ale taki też można zrobić 😉😊 dla dzieci nie robiłam jeszcze tortów, teraz czeka mnie wyzwanie w tej kwestii, ale robiłam dla mam na dzień matki i dla męża na urodziny + tort Pavlova co też jest fajną alternatywą zamiast standardowego tortu 😉😁😊
U mnie dzisiaj 16+6 i czuję dość często ruchy córki 😍😍😍 wczoraj dosłownie czułam jakby się pleckami ocierała o ścianki przekręcając się 😍😍❤❤ cudowne uczucie ❤❤ ...a co do spania to jest dramat, wierce się czasem po 2-3h zanim zasnę, bo w żadnej pozycji nie jest mi wygodnie, a do tego ostatnio zdarza mi się taki ból całej prawej strony od brzucha po biodro i wtedy to ani na plecach nie mogę się położyć ani na prawym boku 😳😳🙄🙄
Prześliczne te torty! Nie powiem, ze mam ochotę, bo dalej mi niedobrze po śledziu😂 ale super wyglądają! U nas babka piecze na zamowienie i bierze ok.150zl za takie 😉

reklama
Gdzies czytalam ze przewaznie jedno jest troszke grubsze od drugiego
O to będzie mój znak rozpoznawczy 🙂
Jak się urodzą to zobaczymy na pewno się podziele z Wami jak sobie radzę, z góry wiadomo ze to będą wcześniaki obawiam się że będę donoscic tylko do szpitala im mleko i nie będę mogła wejść do szpitala jeszcze trochę czasu jest mam nadzieję że się wszystko wyprostuje ☺

Do góry