reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Co do wywoływania porodu to zazwyczaj są to konkretne powody, jakieś zagrożenie dla dziecka, nadciśnienie u matki bądź inne przyczyny kiedy czekanie na samoistny rozwój sytuacji byłoby już zagrożeniem ;)

O, u mnie 15+5 i już jestem pewna, że czuję ruchy :) :D mąż zabrał synka na spacer, ja się położyłam i czuję charakterystyczne pojedyncze pyknięcia ;) baaardzo delikatne i pojedyncze, ale niemożliwe z niczym do pomylenia :)
Może to taki znak, że u małego lokatora wszystko w porządku, bo siedzę w stresie i czekam na wyniki tarczycowe...
No to ja spokojnie czekam na te pierwsze ruchy. U mnie dzisiaj 14+4.

reklama
Dziewczyny co do porodu to może którejś sie trafi cos takiego?:

Niezły numer co?😁

A to dziewczynki? Jeśli tak to może dobrym pomysłem byłyby takie bransoletki na rękę w różnych kolorach? Są takie z serii "mama i corka", bratowa dostała dla siebie i córy jak mała miała 3msc 😊😊😊
Ooo
A to dziewczynki? Jeśli tak to może dobrym pomysłem byłyby takie bransoletki na rękę w różnych kolorach? Są takie z serii "mama i corka", bratowa dostała dla siebie i córy jak mała miała 3msc 😊😊😊
Na prenatalnym wyszły dziewczynki, ostatnio jak bylam na USG to chłopcy także wielka niewiadoma 🙂
O dobry pomysł z tymi bransoletkami 😀
Najgorzej boje sie na początku ☺
Lekarze mówią że dzieciątka beda identyczne 😀

Doczytałam chociaż łatwo nie było 🙈🙈🙈😂 co do porodu wywoływanego to ja trochę też rozumiem kobiety, które już np są ponad tydzień po terminie, a tu dalej nic nie rusza i są już zmęczone ciążą...jak lekazalam na obserwacji w 38tc to leżała ze mną dziewczyna, która była w 42tc i nadal nic u niej nie zapowiadało, że urodzi na dniach i ja jej się nie dziwiłam, że już miała dość i wręcz błagała lekarza o wywołanie...
Co do tortu to ja robię tak jak tutaj jedna z koleżanek kremy na bazie śmietany kremówki i serka mascarpone, bo one są najprostsze, najsmaczniejsze i można robić z takiej bazy różne smaki dodając zblendowane owoce :) robiłam tak krem bananowy, malinowy, czekoladowy i jagodowy, a także truflowy :) biszkopt najlepszy z Akademii tortu 👌👍 mają na stronie taki kalkulator, który przelicza ile mąki i cukru potrzeba na daną ilość jajek 😊😉 co do tynku to ja robię zawsze ganache czekoladowy, bo ani ja ani moja rodzinie nie lubimy mas maślanych ani na mleku skondensowanym, ale taki też można zrobić 😉😊 dla dzieci nie robiłam jeszcze tortów, teraz czeka mnie wyzwanie w tej kwestii, ale robiłam dla mam na dzień matki i dla męża na urodziny + tort Pavlova co też jest fajną alternatywą zamiast standardowego tortu 😉😁😊
U mnie dzisiaj 16+6 i czuję dość często ruchy córki 😍😍😍 wczoraj dosłownie czułam jakby się pleckami ocierała o ścianki przekręcając się 😍😍❤❤ cudowne uczucie ❤❤ ...a co do spania to jest dramat, wierce się czasem po 2-3h zanim zasnę, bo w żadnej pozycji nie jest mi wygodnie, a do tego ostatnio zdarza mi się taki ból całej prawej strony od brzucha po biodro i wtedy to ani na plecach nie mogę się położyć ani na prawym boku 😳😳🙄🙄

Załączniki

• received_934065430357540.jpeg
    received_934065430357540.jpeg
    794,3 KB · Wyświetleń: 48
  • received_260129471779037.jpeg
    received_260129471779037.jpeg
    170 KB · Wyświetleń: 56
Ooo

Na prenatalnym wyszły dziewczynki, ostatnio jak bylam na USG to chłopcy także wielka niewiadoma 🙂
O dobry pomysł z tymi bransoletkami 😀
Najgorzej boje sie na początku ☺
Lekarze mówią że dzieciątka beda identyczne 😀
Moja mama jak się dowiedziała, że urodzi bliźniaki to mega chciała żeby były jednojajowe i takie właśnie identyczne 😁😁😁 ...na usg lekarz powiedział, że będzie parka, bo dwuowodniowa ciąża bliźniacza to przeważnie chłopiec i dziewczynka, a tu psikus, urodziło się dwóch chłopców i to na dodatek zupełnie różnych 🙈🙈🙈 do dzisiaj jak mówimy, że to bliźniaki to nikt nie wierzy 😂😂😂
A Tu byś wolała żeby były dzieci podobne, czy nie?.🤔😊

Oooo wspaniały dzień! NAJ NAJ NAJlepszego, zdrowia dla Ciebie i Anastazji, szczęścia, spełnienia marzeń i samych pięknych dni z NAJblizszymi ❤🌷🥧🥂🍾(picollo)! Buziaki urodzinowe 😘😘😘
Dziękujemy :* 🥰

Dziekuje wszystkim za życzenia :* obawiam się, że ciężko bedzie mi nadrobić dzisiejsze strony 😉 właśnie wróciłam z małych zakupów i kupiłam kilka rzeczy dla maluszka hihi potem robimy mala imprezkę hehe maz kupil balony czapeczki i kubeczki hehe kochany 🥰

Moja mama jak się dowiedziała, że urodzi bliźniaki to mega chciała żeby były jednojajowe i takie właśnie identyczne 😁😁😁 ...na usg lekarz powiedział, że będzie parka, bo dwuowodniowa ciąża bliźniacza to przeważnie chłopiec i dziewczynka, a tu psikus, urodziło się dwóch chłopców i to na dodatek zupełnie różnych 🙈🙈🙈 do dzisiaj jak mówimy, że to bliźniaki to nikt nie wierzy 😂😂😂
A Tu byś wolała żeby były dzieci podobne, czy nie?.🤔😊
U mnie będą dwie kopie jest to ciąża jednoowodiowa jednokosmkowa taka ciąża to 1 % wszystkich ciąż blizniaczych.

Doczytałam chociaż łatwo nie było 🙈🙈🙈😂 co do porodu wywoływanego to ja trochę też rozumiem kobiety, które już np są ponad tydzień po terminie, a tu dalej nic nie rusza i są już zmęczone ciążą...jak lekazalam na obserwacji w 38tc to leżała ze mną dziewczyna, która była w 42tc i nadal nic u niej nie zapowiadało, że urodzi na dniach i ja jej się nie dziwiłam, że już miała dość i wręcz błagała lekarza o wywołanie...
Co do tortu to ja robię tak jak tutaj jedna z koleżanek kremy na bazie śmietany kremówki i serka mascarpone, bo one są najprostsze, najsmaczniejsze i można robić z takiej bazy różne smaki dodając zblendowane owoce :) robiłam tak krem bananowy, malinowy, czekoladowy i jagodowy, a także truflowy :) biszkopt najlepszy z Akademii tortu 👌👍 mają na stronie taki kalkulator, który przelicza ile mąki i cukru potrzeba na daną ilość jajek 😊😉 co do tynku to ja robię zawsze ganache czekoladowy, bo ani ja ani moja rodzinie nie lubimy mas maślanych ani na mleku skondensowanym, ale taki też można zrobić 😉😊 dla dzieci nie robiłam jeszcze tortów, teraz czeka mnie wyzwanie w tej kwestii, ale robiłam dla mam na dzień matki i dla męża na urodziny + tort Pavlova co też jest fajną alternatywą zamiast standardowego tortu 😉😁😊
U mnie dzisiaj 16+6 i czuję dość często ruchy córki 😍😍😍 wczoraj dosłownie czułam jakby się pleckami ocierała o ścianki przekręcając się 😍😍❤❤ cudowne uczucie ❤❤ ...a co do spania to jest dramat, wierce się czasem po 2-3h zanim zasnę, bo w żadnej pozycji nie jest mi wygodnie, a do tego ostatnio zdarza mi się taki ból całej prawej strony od brzucha po biodro i wtedy to ani na plecach nie mogę się położyć ani na prawym boku 😳😳🙄🙄
Prześliczne te torty! Nie powiem, ze mam ochotę, bo dalej mi niedobrze po śledziu😂 ale super wyglądają! U nas babka piecze na zamowienie i bierze ok.150zl za takie 😉

reklama
Gdzies czytalam ze przewaznie jedno jest troszke grubsze od drugiego
O to będzie mój znak rozpoznawczy 🙂
Jak się urodzą to zobaczymy na pewno się podziele z Wami jak sobie radzę, z góry wiadomo ze to będą wcześniaki obawiam się że będę donoscic tylko do szpitala im mleko i nie będę mogła wejść do szpitala jeszcze trochę czasu jest mam nadzieję że się wszystko wyprostuje ☺

Do góry