reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Dzień dobry Mamuśki 🙂
Moje koszmary rozkręcają się na całego. Dziś obudziłam wszystkich krzycząc przez sen 🙈 Śniło mi się, że w ramach żartu synek mojego A. położył mi na ramieniu wielkiego pająka. A ja byłam tak przerażona, że płakałam i krzyczałam jednocześnie... Mój mózg chyba pogrąża się w wariacji 😅

reklama
Ja magnezu nie biorę, ale mój lekarz jest w ogóle antywitaminowy, tzn. jeśli chodzi o te apteczne witaminy, mówi,że jak da mi to spokoju ducha to oczywiście mogę kupić i brać, ale on woli jak jego pacjentki po prostu zdrowo się odżywiają.. biorąc pod uwagę,że bardzo mu ufam to staram się działać według jego teorii i póki co wyniki są ok, zobaczymy jak będzie dalej.. wiadomo,że oprócz warzywek i owoców wleci czasem jakaś czekoladka.. no dobra, codziennie 😂 chyba muszę to opanowac, bo przez ostatnie 3 dni przeholowałam, a potem poranne problemy toaletowe i się dziwię,że przecież pije kefirki, jem owocki 😁
ja tez właśnie pytałam mojego o wit. To powiedział ze kwas oczywiście a reszta jak chce to Ew. Wit. D3 ale to ja chce - nie kazał sam tylko ja dopytywałam - i dha ale to lepiej sobie dobra oliwę kupić i jeść z chlebem dobrym. No wiec on tez nie jest jakiś witaminowy. Wyniki sprawdzam i chyba tyle

Czy ktoras z was bierze jeszcze dushpaston lub jakas forme luteiny?ja po ostatnim plamieniu pytalam mejlowo jednej lekarki z pl kliniki i mowila zeby brac znowu a jak sie skoncza to przyjsc na wizyte.Umowilam sie do jeszcze innej kliniki Polskiej(latwiejszy dojazd) za dwa tygodnie i inna lekarka tam jest,ale czekam az mi odpisze we wgorek czy brac czy nie progresteron.Narazie biore znowu,tylko nie wiem wlasnie czy na tym etapie 14+4 cos to daje bo juz lozysko wszystko robi...plamienie nie wrocilo mam sluz zoltawy taki jak przedtem,moze to bylo jednak od sexu.nie wiem czy brac czy nie brac nie chce se zaszkodzic tym progiem

Chyba panikuje ze względu na to, że do tej pory nic mnie nie bolało. Tylko przy kichaniu, albo jak się za szybko podniosła. Nie podoba mi się ten charakter bólu, bo mam wrażenie jakby bolące miejsce mi się kurczyło niż rozpychało 🧐. Ale to może tylko takie odczucie.
Panika, bo wizyta niedługo 😘 ale spokojnie, po prostu rośniemy w siłę 💪 weź magnez, albo tabliczkę czekolady 🙈 postaraj się zrelaksować. Tak jak mówiłam, mi pomogła ciepła kąpiel. Aż chyba zamówię sobie sole do kąpieli.. Czekoladowa i świąteczna... To ostatnie chwile, na kilka lat, na relaksujące, samotne kąpiele 🙈 Może termofor? 🙂

Ja tak mam :) lekko widoczny rano, chociaż po całym dniu widoczny trochę bardziej. Jestem 15+0 i to moja pierwsza ciąża, więc generalnie nie przejmuje się tylko czekam, aż się zaokragli [emoji846]
Czy któraś z mam ma malutki brzuszek jeszcze lub mało widoczny? Wszystkie macie takie ładne okrągłe ze aż się zaczelam martwić :)
Jaa, a dzisiaj równy 14 tydzien. Rano jak wstaje to prawie wgl ze nie widać, nawet powiedziałabym, ze nic. W ciągu dnia jak zjem to wtedy dopiero trochę wywala, ale to też nie tak bardzo, żeby byl juz widoczny [emoji848][/QUOTE]

Ja tak mam :) lekko widoczny rano, chociaż po całym dniu widoczny trochę bardziej. Jestem 15+0 i to moja pierwsza ciąża, więc generalnie nie przejmuje się tylko czekam, aż się zaokragli [emoji846]
Jaa, a dzisiaj równy 14 tydzien. Rano jak wstaje to prawie wgl ze nie widać, nawet powiedziałabym, ze nic. W ciągu dnia jak zjem to wtedy dopiero trochę wywala, ale to też nie tak bardzo, żeby byl juz widoczny [emoji848]
[/QUOTE]
U mnie 13tc ale kolejna ciąża i też rano prawie nie widać, jedynie jak od góry patrzę to malutkie zaokraglenie, za to jak coś zjem to wywala konkretnie..

Czy ktoras z was bierze jeszcze dushpaston lub jakas forme luteiny?ja po ostatnim plamieniu pytalam mejlowo jednej lekarki z pl kliniki i mowila zeby brac znowu a jak sie skoncza to przyjsc na wizyte.Umowilam sie do jeszcze innej kliniki Polskiej(latwiejszy dojazd) za dwa tygodnie i inna lekarka tam jest,ale czekam az mi odpisze we wgorek czy brac czy nie progresteron.Narazie biore znowu,tylko nie wiem wlasnie czy na tym etapie 14+4 cos to daje bo juz lozysko wszystko robi...plamienie nie wrocilo mam sluz zoltawy taki jak przedtem,moze to bylo jednak od sexu.nie wiem czy brac czy nie brac nie chce se zaszkodzic tym progiem
Ja biore luteine 2x dz po 50 mg, na poczatku ciazy i przed bralam 3 x duphaston do tego, potem 2 x duphaston, a w 13 tyg byl odstawiony. Ale ja nie mialam krwawien, za to krwiaka ktory sie wchlonal, a przed ciaza niedomoge lutealna- bez duphastonu by sie nic nie udalo.

Bole brzucha dziewczyny na tym etapie ciąży są normalne, jeśli macie większe bole brzucha to magnez można brać lub no spa, macica teraz się mega rozciąga bo dziecko rośnie teraz intensywnie, przy drugiej ciąży powiedział mi lekarz ze moze bolec mniej bo macica trochę już przyzwyczajona, ja póki co mam malo takich boli,
Dzis mamy dzień sprzątania więc będę mniej na forum więc pewnie wieczorem będę miała co dobrego do nadrobienia hehehehe muszę trochę się stopować bo ja to zaplanuję sobie i latam z tą szczotka hehe robie też na obiad gołąbki 🥰🥰🥰🥰 tak mi się chce kapusty ze hoho😊😊

Ostatnia edycja:
reklama
Panika, bo wizyta niedługo 😘 ale spokojnie, po prostu rośniemy w siłę 💪 weź magnez, albo tabliczkę czekolady 🙈 postaraj się zrelaksować. Tak jak mówiłam, mi pomogła ciepła kąpiel. Aż chyba zamówię sobie sole do kąpieli.. Czekoladowa i świąteczna... To ostatnie chwile, na kilka lat, na relaksujące, samotne kąpiele 🙈 Może termofor? 🙂
Termofor lepiej nie

Do góry