reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Czesc dziewczyny, mam nadzieje, ze u Was wszystko ok. U nas po weselu niestety wyszedł pozytywny wynik koronawirusa, ja tez zrobiłam wczoraj prywatnie i mam dodatni wynik. W zasadzie przechodzę to bezobjawowo.. mam nadzieje, ze będzie tak do końca.. jestem załamana, mam nadzieje, ze dziecku nic nie będzie..
Patrzac z perspektywy czasu na prawdę dobrze, ze zakazali wesel.. 😒 U nas kilka osób miało gorączkę jeden dzień, tak wszyscy czuja się dobrze.
Zdrowiej szybko, we wszystkim co przeczytałam w Googlach jest napisane,że maluszkowi wirus nie zagraża, co nie zmienia faktu,że z pewnością stres jest 😔

reklama
To prawda [emoji4] ta ciąża chyba byla po to żeby ten z góry w końcu nauczył mnie cierpliwości [emoji1787] ja to wiecznie narwana , że teraz natychmiast na wszystko chciałam mieć wpływ a tutaj wszystko ma swój termin i koniec! Nie mam wyjścia muszę się dopasować [emoji6]
rozumiem bo ja z natury jestem szybko *******....i lubie miec wszystko pod kontrolą a tak sie nie da:)

Czesc dziewczyny, mam nadzieje, ze u Was wszystko ok. U nas po weselu niestety wyszedł pozytywny wynik koronawirusa, ja tez zrobiłam wczoraj prywatnie i mam dodatni wynik. W zasadzie przechodzę to bezobjawowo.. mam nadzieje, ze będzie tak do końca.. jestem załamana, mam nadzieje, ze dziecku nic nie będzie..
Patrzac z perspektywy czasu na prawdę dobrze, ze zakazali wesel.. 😒 U nas kilka osób miało gorączkę jeden dzień, tak wszyscy czuja się dobrze.
Ojej...
Zdrówka Wam życzę, spokoju i szybkiego powrotu do normalności. Nie łam się kochana - nie ma informacji że wirus zagraża dziecku a tym bardziej jeśli nie masz gorączki i innych objawów. Trzymam za Was kciukasy✊✊✊

Hej dziewczyny ja dziś wstalam lewa noga :( snilo mi się że strasznie krwawiła i nie chcieli mnie przyjąć do szpitala czy to poronienie :( pewnie długo nie wróci mi dzis humor przez głupi sen
spoko ja juz miałam ze 3 takie sny i zawsze bylo na odwrót:) nie stresuj sie sny sa czesto odzwierciedleniem twoich obaw.....:)

To jest niestety właśnie stara szkoła naszych mam i babć. Raz,że same były tak uczone, dwa,że za ich czasów te zimy były o wiele bardziej srogie niż teraz...
Grube rajtki, podkoszulki i staranne wkasywanie ubrań 😄 I jeszcze opitalanty gdy mama zobaczyła, że ze szkoły wracało się bez czapki i w rozpiętej kurtce 😂

To jest przykre, ale jestem takiego samego zdania :( ... jeszcze kilka miesięcy temu minister publicznie wypowiadał się, że maseczki są zbędne ... później, że jednak chronią. Ja uważam, że wirus jest, ale nie tak groźny jak go przedstawiają w mediach. Szczerze ? W tej chwili bardziej się boje, że ja albo ktoś z moich bliskich zachorujemy na raka... i co wtedy ? Kto nas będzie leczył w dobie tych porąbanych procedur covidowych?
I też uważam , że cała sprawa z wirusem jest grubymi nićmi szyta - w lato nie było wirusa mimo przepełnionych plaż czy tłumów na Krupówkach... bo media miały to w nosie i nikt o tym nie mówił w każdych wiadomościach. A teraz ? Ja już nawet nie mam ochoty oglądać wiadomości bo tam jest poruszony tylko non stop ten sam temat. Wszystko to ma na celu zastraszenie społeczeństwa :/
dokładnie, ale jak zauważyłaś ja zostałam tu zlinczowana za swoje zdrowe myślenie...taki mam sposób wypowiedzi, nie należę do osób słodkopierdzących tylko do bezpośrednich i nie owijających w bawełnę...probuje przeforsować swoje rację? Oczywiście, bo mam nadzieję, że chociaż jednej osobie przez to otworzę wreszcie oczy i skłonie do racjonalnego myślenia, a jeśli ktoś tutaj głosował na obecnego prezydenta i obecny rząd to ja wam bardzo dziękuję za tą Polskę jaką teraz dzięki wam mamy, bo już nie nie będzie tak jak było dzięki waszemu wyborowi i jeśli się źle z tym czujecie to dobrze, bo powinniście...moze to nie jest forum polityczne, ale to nie ja tutaj pierwsza poruszyłam ten temat, z reszta nie pierwszy raz i widzę, że Ci co są wierzący w covid to są cacy tutaj, ale Ci co uważają inaczej to najlepiej lincz i stos dla nich...super, gratulacje po prostu

Nie rozumiem właśnie tego, staram się tak mocno wierzyć że będzie dobrze, zapomnieć o złych wydarzeniach, tłumaczyć sobie ze przeciez wszystko jest dobrze na usg w badaniach a przyjdzie taka noc jak dzis i jestem rozbita na malutkie kawałki :(
Mysle ze kazda z Nas tak ma....i chyba sie to nie zmieni co nie oznacza ze trzeba myslec pozytywnie. Ja sie staram chociaz roznie z tym bywa😅

reklama
Dla mam tak spanikowanych jak ja :
Kolejnym przełomowym momentem jest moment po badaniu USG pomiędzy 11-13 tygodniem- uważa się, że jeżeli nie rozpoznamy w tym badaniu odchyleń od normy lub wad to ryzyko poronienia staje się najniższe w całej ciąży i wynosi ok 1%.

Mnie to Przekonuje i uspokaja ☺️☺️☺️
Tez to czytałam chyba wpisujemy podobne zapytania🤣🤣🤣🤣

Do góry