Dorota991
Fanka BB :)
A ja zastanawiam się nad kupnem rzeczy używanych. W marcu będziemy zabierali się za wykańczanie naszego M no i gdzieś muszę szukać oszczędności. W necie można kupić łóżeczko, przewijak, ubranka. Wiadomo, trzeba będzie też kupić kilka nowych ciuszków ale wsrod używanych rzeczy też można znaleźć cuda.
Co o tym myślicie ?
Mam nadzieję, że mój mąż dzisiaj po oględzinach kupi wózek znaleźliśmy sobie jeden, ale był okropnie drogi więc maz namówił mnie na używany. I znalazł ponad połowę taniej.
Z takich pierdół ma których można zaoszczędzić - pieluszki muslinowe, otulacz bambusowe. Podobno fajne bo przenoszą zapach mamy, etc a za 2 małe pieluszki płacisz 50 zł... Znalazłam sklep z materiałami. Za 150 zł mam tyle szmat, że nie wiem czy zdążę je obszyc do porodu zrobię sobie w różnych rozmiarach, będzie co kłaść na przewijak, podcierac ulewanie, awaryjnie za prześcieradło
I sporo rzeczy pożyczymy od znajomych - okazuje się, że nie wszystko jest dla wszystkich dzieci. Więc zanim kupimy będziemy testować.
Uważam, że wszystko co mogę wyprac, zdezynfekować może być używane. Podobno w ciuchlandach można znaleźć perełki za grosze, ale niestety ja nie jestem w stanie tam wejść.. Trauma z dzieciństwa
Jedynie koniecznie nowy materacyk do łóżeczka i fotelik samochodowy