Pauliska757
Fanka BB :)
Lekarz ogólny też może wystawić l4 ciążoweI nie dostanę l4 muszę czekać na wizytę do 20 listopada , albo dzwonić do ogólnego , wizyty mi nie przełożą bo jest pandemia
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Lekarz ogólny też może wystawić l4 ciążoweI nie dostanę l4 muszę czekać na wizytę do 20 listopada , albo dzwonić do ogólnego , wizyty mi nie przełożą bo jest pandemia
Ja zamierzam większość ciuszkow kupić używanych , dzieciaczek przez pierwszy rok wyrasta momentalnie z kolejnego rozmiaru. Wózek też używka, z młodą miałam nowy bez sensu [emoji6] ten co sobie wypatrzyłam 3tys nowy kosztuje , musiałabym zwariować żeby tyle wydać [emoji1787][emoji1751] nowy musi być fotelik i materac do łóżeczka to bezwzględnie [emoji6]A ja zastanawiam się nad kupnem rzeczy używanych. W marcu będziemy zabierali się za wykańczanie naszego M no i gdzieś muszę szukać oszczędności. W necie można kupić łóżeczko, przewijak, ubranka. Wiadomo, trzeba będzie też kupić kilka nowych ciuszków ale wsrod używanych rzeczy też można znaleźć cuda.
Co o tym myślicie ?
Ja z synkiem te pierwsze ciuszki kupiłam od dziewczyny na olx, co prawda nie były używane ale do używanych nie mam przeciwwskazań. Dużo ciuszków dostaliśmy też od rodziny i znajomych. Bardzo mi to było na rękę bo dziecko w pierwszych miesiącach bardzo szybko rośnie i na coś co założyła bym parę razy wydała bym dużo kasy a tak to te pieniądze mogłam zainwestować np w lepszy fotelik czy mate czy szczepienia dodatkowe albo w prywartnych lekarzy.A ja zastanawiam się nad kupnem rzeczy używanych. W marcu będziemy zabierali się za wykańczanie naszego M no i gdzieś muszę szukać oszczędności. W necie można kupić łóżeczko, przewijak, ubranka. Wiadomo, trzeba będzie też kupić kilka nowych ciuszków ale wsrod używanych rzeczy też można znaleźć cuda.
Co o tym myślicie ?
Ja jestem jak najbardziej za, ja w pierwszej ciąży najmniejsze ubranka do 68kupilam używane w super stanie, bo przecież takie maleństwo tego nie zniszczy nie ubrudzi bo czym? I potem również je sprzedałam dalej, wózek kupiłam nowy za 1600albo1800 nie pamiętam i żałowałam bo się zepsuł po10miesiacach musiałam kupić nową spacerówkę, teraz kupiłam wózek używany w idealnym stanie na polskie kosztowało mnie to 400zl a tak to on kosztuje 3tys zł, podobno dziecko się nie mieściło do gondoli, wiem że Turcy mają wielkie te swoje dzieci no ale bez przesady, no ale nie wnikam mnie cieszy fakt że wózek jest naprawdę idealny i nie przepłaciłam, i w tej ciąży chciałam kupić wózek albo używany albo poprostu najtańszy.. Potem dobra spacerówka.. A ciuszki teraz jeśli będzie dziewczynka będę miała od koleżanki jeśli chłopiec to mam jakieś resztki i dokupię również używane, tymbardziej że takie maluszki rosną z dnia na dzień i co z tych rzeczy? Czyli jestem jak najbardziej na tak!A ja zastanawiam się nad kupnem rzeczy używanych. W marcu będziemy zabierali się za wykańczanie naszego M no i gdzieś muszę szukać oszczędności. W necie można kupić łóżeczko, przewijak, ubranka. Wiadomo, trzeba będzie też kupić kilka nowych ciuszków ale wsrod używanych rzeczy też można znaleźć cuda.
Co o tym myślicie ?
Ja zamierzam większość ciuszkow kupić używanych , dzieciaczek przez pierwszy rok wyrasta momentalnie z kolejnego rozmiaru. Wózek też używka, z młodą miałam nowy bez sensu [emoji6] ten co sobie wypatrzyłam 3tys nowy kosztuje , musiałabym zwariować żeby tyle wydać [emoji1787][emoji1751] nowy musi być fotelik i materac do łóżeczka to bezwzględnie [emoji6]
Super ! Ja dzisiaj z ciekawości przeszperalam olx i gdybym była bardziej odważna to już bym kilka rzeczy kupiła . Wstrzymam się do połówkowych. U nas w rodzinie same dziewczyny ! Mam dwóch braci i obaj mają dwie córki więc na ciuszki po nich nie liczę . Rodzina na pewno coś przyniesie przy okazji odwiedzinJa z synkiem te pierwsze ciuszki kupiłam od dziewczyny na olx, co prawda nie były używane ale do używanych nie mam przeciwwskazań. Dużo ciuszków dostaliśmy też od rodziny i znajomych. Bardzo mi to było na rękę bo dziecko w pierwszych miesiącach bardzo szybko rośnie i na coś co założyła bym parę razy wydała bym dużo kasy a tak to te pieniądze mogłam zainwestować np w lepszy fotelik czy mate czy szczepienia dodatkowe albo w prywartnych lekarzy.
Więc jestem za używanymi ubrankami.
Ja miałam w sierpniu chrzciny to był jakiś 6tc, i miałam obcasy ale na sali już zdjęłam bo mnie nogi bolalyPowiedzcie mi, chodzicie w butach na wysokim obcasie? Ja praktycznie wcale, chyba, że jakaś okazja (wesele itp). Za miesiąc mam chrzciny i wypadałoby jakoś wyglądać, a wiadomo, że w takim butach to od razu +5 do wyglądu Ogólnie i bez ciąży nie bardzo umiem chodzić, zaraz nogi bolą ale raczej będę siedzieć więc powinno być ok tylko czy nie zaszkodzi?