reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Noo ja pracuje w sklepie, i już rozmawiałam z lekarzem, ale myślałam właśnie,ze dadzą mi wizytę na początek miesiąca i będę mogła wziąć zwolnienie a tu dopiero 20 ...
Kierownik nie może przenieść Cię na inne, mniej fizyczne stanowisko? Jeśli nie, to dzwoń śmiało jutro do gina. Na pewno dostaniesz l4.

Dziewczyny, właśnie znalazłam fajną książeczkę. Pisana bez owijania w bawełnę, bez zdrobnień i przemilczeń. Fajna, bo praktycznie od poczęcia.

reklama
Kierownik nie może przenieść Cię na inne, mniej fizyczne stanowisko? Jeśli nie, to dzwoń śmiało jutro do gina. Na pewno dostaniesz l4.

Dziewczyny, właśnie znalazłam fajną książeczkę. Pisana bez owijania w bawełnę, bez zdrobnień i przemilczeń. Fajna, bo praktycznie od poczęcia.
Kochana to prywatny sklep nie ma kierownika :) jest tylko szefowa i tylko jedno stanowisko , sprzedawca 🤷‍♀️

Do tego sama na zmianach , także jak ktoś chce jakaś zgrzewkę czy skrzynkę piwa to nawet nie ma mi kto podać

A macie jakieś sprawdzone domowe sposoby na zgagę? Apteki zamknięte a ja zaraz umrę 😭😭😭
W poprzedniej ciąży pomagało mi mleko. Lekarz zabronił mi Rennie i innych. Pomagało mi też polegiwanie na lewym boku. Musisz unikać tłustego i pikantnego.
Pomaga również napar z rumianku, mięty, imbir (jak nie masz nadciśnienia), no i dyskusyjna soda oczyszczona (1 łyżeczka na szklankę przegotowanej wody) albo szklanka wody z łyżka octu jabłkowego i miodu.

Spokojnej nocy życzę wszystkim koleżankom 🤰dobranoc 😘

reklama
Dziewczyny chce pracować do końca miesiąca , a wizytę mam dopiero 20 listopada . Myślicie,ze wystawia mi l4 bez wizyty ?
Dopiero 20.11? To co ile tygodni masz wizyty? Ja bym się umówiła na koniec pazniernika i poszła po to L4 i przy okazji zobaczyła dzieciaczka na USG :D A jeśli nie chcesz na wizytę a lekarz ma teleporady i prowadzi Twoja ciążę to może wystawi Ci bez wizyty.

Do góry