reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Ja pójdę o krok dalej i życzę tego każdej z Nas tu. Piękne i uskrzydlające jest uczucie że ktoś Nas kocha mimo Naszych humorów, mimo Naszych wad, mimo tego że nie jesteśmy idealne, mimo paru cm więcej, mimo słabszego dnia, mimo złości "bo tak", czy przesolonej zupy - to dla mnie oznacza kochanie mimo wszystko... Każdej z Was tego życzę
Kochanie kogoś pomimo przesolonej zupy czy kochanie jak straci zdrowie, a kochanie i trwanie przy przemocowcu fizycznym lub psychicznym czy nałogowcu i usprawiedliwianie ze miał stres, zły czas, musiał odreagować, ze coś tam to zupełnie inne rzeczy. Niektóre dziewczyny są po rozwodzie a wychodziły za mąż chyba z miłości. Niestety często bywa ze sama miłość nie wystarczy żeby stworzyć szczęśliwe i trwałe małżeństwo. Ja kocham męża, nawet szaleńczo od 11 lat, ale wyjechałby mi z czymś grubego kalibru i już tej miłości nie będzie.

reklama
Kochanie kogoś pomimo przesolonej zupy czy kochanie jak straci zdrowie, a kochanie i trwanie przy przemocowcu fizycznym lub psychicznym czy nałogowcu i usprawiedliwianie ze miał stres, zły czas, musiał odreagować, ze coś tam to zupełnie inne rzeczy. Niektóre dziewczyny są po rozwodzie a wychodziły za mąż chyba z miłości. Niestety często bywa ze sama miłość nie wystarczy żeby stworzyć szczęśliwe i trwałe małżeństwo. Ja kocham męża, nawet szaleńczo od 11 lat, ale wyjechałby mi z czymś grubego kalibru i już tej miłości nie będzie.
Dla mnie trwanie przy osobie która mnie krzywdzi to nie miłość, głupota czy zahukanie czy strach tak ale nie miłość. Miłość musi być z obu stron a jeśli ktoś mnie krzywdzi to mnie nie kocha i pora to zakończyć a nie trwać. Dlatego są rozwody, rozstania. Miłość to nie robienie drugiej osobie tego czego nie chcielibyśmy sami doświadczyć. Miłość nie jest wieczna i sama z siebie nie trwa - trzeba o nią dbać, pielęgnować ją- jak każdą relację. Gdy o nią nie dbamy to ona ginie.
A co według Ciebie oprócz miłości jest potrzebne by stworzyć szczęśliwy związek?

Nie przejmuj się ja od 2 lat jestem na etapie zapisania sie na egzamin i chyba do tego nie dorosłam mimo ze mam 30 lat bo sie panicznie boję... Przynajmniej próbujesz
No probuje bo szkoda kasy i nerwow utopionych ale kurka te terminy teraz to masakra , co dwa tygodnie :( także trZeba wykupić tez jakieś godzinki. Kiedy to można było się zapisać codziennie albo co drugi

Dziękuję kochana [emoji7][emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️
Wiesz co kochana, trafiłam na taki artykuł i pomyślałam o tobie https://mamaginekolog.pl/amniopunkcja/, czy amniopunkcja jest refundowana? Czytałaś o tej mikromacierze lub fishu co wyniki są w parę dni, niestety bardzo kosztowne 🤔? Oczywiście nic nie narzucam, poprostu pomyślałam że podeślę linka 😍

Wiesz co kochana, trafiłam na taki artykuł i pomyślałam o tobie https://mamaginekolog.pl/amniopunkcja/, czy amniopunkcja jest refundowana? Czytałaś o tej mikromacierze lub fishu co wyniki są w parę dni, niestety bardzo kosztowne [emoji848]? Oczywiście nic nie narzucam, poprostu pomyślałam że podeślę linka [emoji7]
Ja mam amnio na NFZ jako , że mam większe ryzyko niż 1:300. Tak czytałam i rozmawiałam na ten temat z genetykiem , fish wykrywa 4 wady genetyczne i kosztuje 600zl więc bez sensu... A mikomacierze rozważamy o ile ZUS zacznie wypłacać mi za zwolnienie, niestety teraz trwa to nawet 3 miesiące , więc 3 miesiące bez wypłaty.... A większość oszczędności włożyliśmy w zadatek na mieszkanie [emoji17][emoji17]

No probuje bo szkoda kasy i nerwow utopionych ale kurka te terminy teraz to masakra , co dwa tygodnie :( także trZeba wykupić tez jakieś godzinki. Kiedy to można było się zapisać codziennie albo co drugi
Głowa do góry 😊 Z tymi egzaminami na prawko to niestety jest ruletka... Jednym się udaje za pierwszym podejściem, a inni muszą się męczyć. Ja oczywiście należałam do tych męczących się 😂 Moim problemem było to, że tak bardzo chciałam zdać, że nerwy dosłownie mną władały. Zdałam za 4 razem po kłótni z moim byłym mężem, gdy byłam pewna, że nie zdążę na egzamin 😉 To paradoksalnie sprawiło, że w centrum moim myśli przestał być egzamin. Zawsze pocieszał mnie przykład mamy mojego ex, która zdała za 10 razem i ani przez chwilę nie przyszło jej do głowy aby odpuścić 😍

Ja mam amnio na NFZ jako , że mam większe ryzyko niż 1:300. Tak czytałam i rozmawiałam na ten temat z genetykiem , fish wykrywa 4 wady genetyczne i kosztuje 600zl więc bez sensu... A mikomacierze rozważamy o ile ZUS zacznie wypłacać mi za zwolnienie, niestety teraz trwa to nawet 3 miesiące , więc 3 miesiące bez wypłaty.... A większość oszczędności włożyliśmy w zadatek na mieszkanie [emoji17][emoji17]
Boże... 3 miesiące 🤬 To jest jakaś paranoja.

reklama
Do góry