reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Jeny dziewczyny jaki ja miałam głupi sen dzisiaj. Śniło mi się, że mogłam od dołu malucha karmić, przez rurkę jakiś mlekiem czy czymś takim, wiecie wsuwałam, a on sobie brał i ssał 😅 I nagle wyskoczył, normalnie w ręce złapałam z pępowiną i musiałam wpychać go z powrotem do środka 😳
:)
mi poza idiotycznymi, bardzo zywymi snami, sni mi się egzamin,
dzisiaj miałam, pytań oceniam na 300 i 3 godziny a ja na pierwszych odpadałam, pytania z kosmosu : ile kosztuje komplet opon do auta x, podaj markę opon i cenę, albo jakie wartości odzywacze ma CZERWONA PORZECZKA we wrzesniu :)

reklama
:)
mi poza idiotycznymi, bardzo zywymi snami, sni mi się egzamin,
dzisiaj miałam, pytań oceniam na 300 i 3 godziny a ja na pierwszych odpadałam, pytania z kosmosu : ile kosztuje komplet opon do auta x, podaj markę opon i cenę, albo jakie wartości odzywacze ma CZERWONA PORZECZKA we wrzesniu :)
😅 A czeka Cię jakiś egzamin? czy po prostu tak się śni?

Dziewczyny piszecie jak szalone :)

Z cukrem ostatnie dni udaje mi się trzymać ok 85, u mnie sniadania na ciepło, owsianka na mleku z jabłkiem i cynamonem, ale juz obiadami mam problem, bo smaki mi się zmieniają.

Dziewczyny, donoszę, że legginsy ciązowe w lidlu się pojawiły dwupak za 49. I ja ktoś lubi sukienki dzianinowe, ładnie się ciągną a materiał nie robi się przezroczysty, tez za grosze
😅 A czeka Cię jakiś egzamin? czy po prostu tak się śni?
za tydzien mam. a ze ciągle cos zalatwiam, to jeszcze nie zaczęłam się uczyć ...

Jejku, jestem w cięzkim szoku, jak słabo ogarniam to forum :)
sama z siebie się smieje :)
Dopisałam się do listy, ale czy o to chodziło to też nie wiem, i jeszcze próbowalam zrobić suwaczek ... nie poszło :)

Dziewczyny piszecie jak szalone :)

Z cukrem ostatnie dni udaje mi się trzymać ok 85, u mnie sniadania na ciepło, owsianka na mleku z jabłkiem i cynamonem, ale juz obiadami mam problem, bo smaki mi się zmieniają.

Dziewczyny, donoszę, że legginsy ciązowe w lidlu się pojawiły dwupak za 49. I ja ktoś lubi sukienki dzianinowe, ładnie się ciągną a materiał nie robi się przezroczysty, tez za grosze

za tydzien mam. a ze ciągle cos zalatwiam, to jeszcze nie zaczęłam się uczyć ...
A czy te leginsy nie prześwitują na tyłku ?

Lekarz podczas basania powinien z 3 pomiary zrobić. Wiadomo Dzidzia ❤ rosnie, ja zawsze dopytuje jak tam i oni mówią sami, ze zależy jak sie ulozy, ze trzeba poczekać, sprawdzić kilka razy.
Spytałas o to lekarza, ja mialam tak ze Dzidzia❤ do przodu a na USG mowi ze juz jak OM, to pytam czy zwonilo? A lekarz gdzie tam taki, pomiar, a następny pokazal ze ma już 8,9cm. Zatem drąż zawsze sprawę podczas badania!!! A jak chcesz sie uspokoić idz na prywane badanie, gdzie maja dobry sprzet!!!!👍
Ona urosla według tego co było 3 tyg temu na wizycie u tego samego lekarza (NFZ) dlatego pewnie go to nie zmartwiło i nie zdziwiło (chociaż faktycznie termin porodu się oddalił znacznie) tylko ze tydzień temu bylam na prenatalnych na dobrym sprzęcie (prywatnie) i względem tego usg prenatalnego jakby jest mniejsza. Nie pytalam bo wszystko szybko szybko i skoro wszystko dobrze, serduszko bije no to wzielam zdjęcie i poszłam a dopiero w domu zobaczylan co on tam pomierzyl 🤦‍♀️ dzięki za odpowiedź :*

Byłam dzisiaj na USG u lekarza prowadzącego serduszko bije i wszystko dobrze, ale proszę Was powiedzcie co myślicie. Według kalendarza jestem dzisiaj 14+2 i poród 8 kwietnia. Tydzień temu w srode mialam prenatalne w 13+1 i dziecko miało 7,3cm wiek ciazy wyszedł 13+3 i termin porodu 4 kwietnia.
Dzisiaj wychodzę z USG patrzę na zdjęcie a tam CRL 6,9cm (dziecko zmalało?) wiek ciazy 13+1 (a tydzień temu było juz starsze) i termin porodu 14 kwietnia. Od początku na wszystkich badaniach dziecko było "do przodu" a nagle co? Myślicie ze lekarz po prostu mógł źle zmierzyć? Dodam że zdjęcie jest bardzo słabej jakości i pierwszy raz mi robił przez brzuch. Co myślicie?
Mógł. A to np dlatego, że słaby sprzęt i nie widać było, że np wyprosyowalo nóżki. U mnie na usg pokazało ponad 8 cm, ale lekarz mówił, że nie widzi dokładnie bo sprzęt do dupy, a dziecko sie wyprostowało do granic możliwości, dlatego kazal przyjechać do szpitala na lepsze usg 😘

reklama

Załączniki

• 4C5FE2FA-A67D-4D94-A36E-C85CDD604B35.jpeg
    4C5FE2FA-A67D-4D94-A36E-C85CDD604B35.jpeg
    808,6 KB · Wyświetleń: 58
Do góry